Inhoud van het scherm delen via Siri in iOS 15.

Makkelijker content op het scherm delen met Siri vanaf iOS 15: zo doe je dat

Siri kan vanaf iOS 15 content op het scherm delen. Je hoeft alleen maar aan Siri te vragen om iets naar je contact te versturen. Zo stuur je bijvoorbeeld heel snel een webpagina.

Stel je bent op een webpagina aan het browsen en wil deze delen met een vriend of vriendin. Je kan dan het deelmenu gebruiken en een app naar keuze selecteren om dit te versturen, maar vanaf iOS 15 is er nog een snellere manier. Je kan namelijk content vanaf het scherm delen door dit alleen maar aan Siri te vragen. Sommige apps werken hier nauw mee samen, terwijl van veel andere apps een screenshot gemaakt wordt. We leggen je uit hoe het delen van content op het scherm via Siri werkt.

Content van het scherm via Siri delen

De functie is beschikbaar vanaf iOS 15. Het enige wat je hoeft te doen is om aan Siri te vragen om iets naar een vriend of familie te sturen. Vraag bijvoorbeeld terwijl je een app gebruikt aan Siri: “Stuur dit aan Tim”. Siri weet wat er op het scherm getoond wordt en stuurt de link, foto of een andere bijlage naar het contact. Gaat het om andere content, dan maakt Siri automatisch een screenshot en stuurt deze via een iMessage-bericht.

Content delen met Siri vanuit Safari.

Siri herkent bepaalde content automatisch en past daar het delen op aan. Met deze apps deelt Siri specifieke content:

  • Safari: deel snel een link naar een webpagina
  • Apple Music: stuur een link naar het nummer waar je naar luistert.
  • Podcasts: deel een link naar de podcast-show waar je naar luistert.
  • Apple Kaarten: open een locatie (zoals een winkel) en deel een link van die locatie.

Gebruik je een andere app? Geen probleem! Siri kan ook meteen een screenshot maken van wat er op je scherm te zien is en bereid het bericht via iMessage alvast voor. Je hoeft dan alleen nog te bevestigen om het te versturen. Het handige is dat de screenshot niet apart bewaard wordt in je fotoalbum.

Inhoud van het scherm delen met Siri in iOS 15.

Momenteel wordt alle content alleen nog verstuurd via iMessage. Het is nog niet mogelijk om een andere chatapp te kiezen die werkt met Siri.

Voorbeelden: inhoud scherm delen via Siri

Er zijn talloze voorbeelden te bedenken waarin dit van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een webpagina van een kookwebsite terwijl je staat te koken of het delen van een locatie in Kaarten terwijl je aan het rijden bent.

Safari
Voorbeeld: Je bent tijdens het koken via een kookwebsite een recept aan het voorbereiden. Je wil het ingrediëntenlijstje naar je partner sturen.
“Stuur dit aan Tim” → De link naar de webpagina wordt in een iMessage-gesprek gezet en gedeeld met Tim uit je contacten.

Muziek
Voorbeeld: Je zit in de auto en bent naar muziek aan het luisteren met de Muziek-app open op je iPhone.
“Stuur dit aan Wouter” → Je deelt een link naar het nummer naar je vriend Wouter.

Inhoud van het scherm delen met Siri via een screenshot.

Conditie
Voorbeeld: Je hebt net een workout gedaan met je favoriete workout-app en wil het resultaat delen met je partner.
“Stuur dit aan Claudia” → Siri maakt een screenshot en maakt een iMessage-bericht aan naar Claudio. Bevestig om te versturen.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. De officiële iOS 15 release is 20 september 2021. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. Ben je er klaar voor? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Voor antwoorden op vragen hebben we een uitgebreide iOS 15 FAQ.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15