iPhone 15 Pro handen

‘iPhone 17 Plus krijgt kleiner scherm’ (en andere geruchten over het display)

Het duurt nog wel even voordat de iPhone 17 verschijnt, maar er zijn nu al geruchten over het scherm. Er zou sprake zijn van een krasbestendiger scherm en bij de displayformaten van de iPhone 17-serie gaat er waarschijnlijk ook iets veranderen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou plannen hebben om bij de displays in de iPhone 17-modellen wat wijzigingen aan te brengen. Het goede nieuws is dat het scherm waarschijnlijk een stuk krasbestendiger wordt, waardoor je minder snel een screenprotector nodig hebt. Maar er gaat volgens insiders ook iets veranderen aan de schermformaten. De iPhone 17 wordt in september 2025 verwacht, maar we blikken alvast vooruit wat je kunt verwachten.

Schermformaten: iPhone 17 Plus krijgt kleiner scherm

Volgens de doorgaans betrouwbare display-expert Ross Young gaat Apple de schermformaten van de iPhone-modellen wijzigen. De iPhone 17 Plus zal daarbij een kleiner scherm krijgen dan momenteel het geval is bij de iPhone 15 Plus (6,7-inch). Momenteel kun je bij de iPhones kiezen uit grofweg twee formaten: 6,1-inch en 6,7-inch. Als het gerucht klopt zou Apple waarschijnlijk een formaat er tussenin kiezen, waardoor de Plus zich nog meer onderscheidt van het Pro Max-model.

Ondertussen zijn er ook al geruchten dat de schermformaten bij de iPhone 16-serie gaan veranderen. De Pro krijgt dan een 6,3-inch scherm en de Pro Max groeit naar het formaat van 6,9-inch. Dit betekent 0,2-inch meer ten opzichte van de huidige modellen.

Bekijk ook

Alles wat we al weten over het scherm van de iPhone 16-serie: 'Groter, met dunnere randen'

Wat weten we al over het scherm van de iPhone 16-modellen? Er zijn al geruchten geweest over grotere displays en nu horen we ook berichten over dunnere schermranden. Lees hier de nieuwste geruchten over het scherm van de iPhone 16-serie.

Hieronder zie je hoe dit uiteindelijk zou kunnen uitpakken:

ModeliPhone 15-serieiPhone 16-serieiPhone 17-serie
Standaard6,16,16,1
Plus6,76,7“kleiner” (6,5?)
Pro6,16,36,3
Pro Max6,76,96,9

‘Display iPhone 17-serie wordt krasbestendiger’

Apple gebruikt nu al een aantal jaar het Ceramic Shield in de iPhone. Dit scherm zal minder snel barsten als je de iPhone laat vallen. Maar krasjes in het scherm liggen nog altijd op de loer. Voor iedereen die liever geen screenprotector op de iPhone gebruikt maar wel bang is voor krasjes, lijkt de iPhone 17 de oplossing te bieden. Tenminste, als de nieuwste geruchten daarover kloppen. Volgens bronnen uit China (via MacRumors) krijgt de iPhone 17 namelijk een krasbestendiger display.

De bron op het Chinese Weibo zegt dat het buitenste glas van de iPhone 17 een “superhard antireflectielaag” krijgt die “veel krasbestendiger is dan je denkt”. Het is onduidelijk waar de informatie precies vandaan komt en hoe betrouwbaar de informatie is. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat Apple na vijf jaar een opvolger op de planning heeft van het Ceramic Shield. Al sinds de iPhone 12 uit 2020 gebruikt Apple hetzelfde soort glas, maar inmiddels zijn er op dit vlak ook nieuwe ontwikkelingen geweest.

Apple zou miljarden hebben uitgegeven voor de ontwikkeling van een nieuw soort coating. Voor de iPhone 16-serie lijkt dit net te laat te komen, waardoor volgens de bron de iPhone 17-serie de eerste modellen zijn met dit krasbestendiger display.

Mogelijk gaat het nieuwe scherm meer lijken op het nieuwste display van Samsung. Net als Apple werkt Samsung samen met het bedrijf Corning. Voor Apple heeft Corning het Ceramic Shield gemaakt, maar voor de nieuwste Samsung Galaxy S24 Ultra is er het Gorilla Glass Armor-paneel. Dit scherm zorgt voor veel minder reflectie en is ook bestendiger tegen kleine krasjes. Mogelijk ontwikkelt Corning in samenwerking met Apple een variant op dit type glas. Het is de verwachting dat Apple uiteindelijk zijn eigen versie gaat gebruiken. Apple heeft al sinds de jarenlange samenwerking meerdere keren grote investeringen gedaan in Corning.

Bekijk ook

Ceramic Shield: dit materiaal maakt iPhones valbestendiger

De iPhone 12- en iPhone 13-series beschikken over Ceramic Shield. Dit is een versterkt type glas, waardoor de iPhone beter bestand is tegen vallen en glasbreuk. Dit moet je weten over Ceramic Shield!

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.