iPhone 7 zwart

Deze toestellen krijgen mogelijk iOS 17 en iPadOS 17

Benieuwd welke toestellen je nodig hebt om iOS 17 en iPadOS 17 te kunnen installeren? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke mogelijk gaan afvallen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén van de vragen die bij elke nieuwe iOS-versie opduikt is “Kan ik mijn iPhone nog wel updaten”? De afgelopen jaren was de kans groot dat het antwoord “Ja” was, want Apple blijft toestellen nog lange tijd ondersteunen. Maar aan alles komt een einde en bij iOS 17 vallen er mogelijk toch wel weer een aantal devices af. Welke dat zijn? Dit zijn onze verwachtingen!

Deze iPhones krijgen iOS 17 (naar verwachting)

Hoewel Apple zelf nog niets officieel heeft aangekondigd, denken we dat dit de geschikte toestellen voor iOS 17 zijn:

Bij iOS 16 viel de iPhone 7 af, maar we verwachten dat er bij iOS 17 geen afvallers zullen zijn. We denken dit omdat iOS 17 waarschijnlijk geen grote nieuwe functies bevat. Wel kan het zo zijn dat sommige functies afhankelijk zijn van de Bionic-processor, die met de komst van de iPhone XS werd ingevoerd.

Deze iPhones vallen dit jaar mogelijk af:

  • Geen

Welke iPads krijgen iPadOS 17?

Bij iPadOS 17 vallen waarschijnlijk wel weer een paar modellen af.

Deze modellen krijgen naar verwachting wel de update naar iPadOS 17:

Deze iPads krijgen mogelijk geen iPadOS 17

Bij deze iPads is het niet zeker of ze nog een update krijgen:

Net als voorgaande jaren verwachten we dat Apple de grote updates van de besturingssystemen aankondigt op WWDC. iOS 17, iPadOS 17 en watchOS 10 bevatten waarschijnlijk weer genoeg nieuwe functies om de update de moeite waard te maken. Apple brengt jaarlijks grote updates uit en wat ons betreft mag dat zo blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 17

iOS 17 is de aankomende software-update voor de iPhone, die in juni 2023 aangekondigd wordt. De update wordt vervolgens naar verwachting in september 2023 voor iedereen uitgebracht. Het is nog niet bekend welke verbeteringen iOS 17 biedt, maar Apple gaat vermoedelijk enkele van haar standaardapps verbeteren. Ook verwachten we verbeteringen en optimalisaties voor notificaties, widgets, het beginscherm en meer. iOS 17 wordt vermoedelijk uitgebracht voor de iPhone 8 en nieuwer.

iOS 17
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.