Happy mothers day breakfast in bed mum with card and tray of delicious food (c) Warren Goldswain/Shutterstock

Moederdag: 7 leuke apps en ideeën om je moeder te verwennen

Zeg je moederdag, dan denk je aan een lekker ontbijtje op bed en een grote bos bloemen. iCulture geeft je daarnaast 7 leuke suggesties voor de iPhone en de iPad.

Happy mothers day breakfast in bed mum with card and tray of delicious food (c) Warren Goldswain/Shutterstock

Zeg je Moederdag, dan denk je natuurlijk aan een ontbijtje op bed, een mooi cadeau en een grote bos bloemen. Maar zou je haar niet ook gelukkig kunnen maken met een leuke collectie apps op haar iPad of kun je misschien niet iets op de iPad doen waarmee je haar heel gelukkig zou maken? In deze gids vind je een aantal handige app-tips voor leuke Moederdagcadeau’s. Pas wel op dat de jongste niet per ongeluk een glas verse jus d’orange over het apparaat kiepert.

Kitchen Stories

Kitchen Stories tipsKitchen Stories is misschien een gratis app, maar veel mensen vinden hem goud waard. Dit is een receptenboek waar iedere week nieuwe recepten in verschijnen. Daarbij valt meteen op dat er erg veel zorg is voor het beeldmateriaal en ook heeft de app vaak veel videofilmpjes die uitleggen hoe je gerechten stap-voor-stap klaar maakt. Daarnaast kun je je favoriete recepten delen met de community van Kitchen Stories. Hierdoor heeft de app ontzettend veel content. Als je moeder van kokkerellen houdt, dan mag deze app eigenlijk niet ontbreken op je iPhone of iPad. Je kunt met Kitchen Stories natuurlijk ook zelf inspiratie op doen voor bijvoorbeeld een Moederdag-ontbijtje of -diner.

Omfietswijngids

De Omfietsgids 2015Houdt je moeder van lekkere wijn? Dan is de Omfietswijngids voor de iPhone een leuk idee als cadeau. Voor enkele euro’s krijg je namelijk een naslagwerk dat je snel kan raadplegen in de supermarkt. In de omfietswijngids staan namelijk alle supermarktwijnen beschreven die het omfietsen waard zijn. Sommige beschrijvingen zijn daarbij behoorlijk bloemrijk en mooi geschreven. Alternatief voor deze app is Vivino Wine Scanner, waarmee je wijnetiketten kunt scannen om te bekijken hoe deze wordt beoordeeld door anderen. Heeft je moeder alleen een iPad? Overweeg dan het boek Omfietswijngids 2015 dat voor €7,99 in de iBookstore ligt.

Style Book

Style BookDeze app is een ideaal maatje om een leuke outfit mee te sorteren. Je kunt namelijk met Style Book foto’s maken van de kleren in je kast, zodat je een overzicht krijgt van alle kleding. Op basis van die informatie en de foto’s kun je outfits samenstellen, bijhouden welke kleding je het meeste draagt en inspiratie opdoen. Je kunt zelfs in een kalenderweegave zien wat je allemaal gedragen hebt, als je dit netjes in de app hebt bijgehouden. Ook handig is de paklijst die je kunt samenstellen, zodat je niet kunt vergeten wat je allemaal nodig hebt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Etsy

EtsyEtsy is een plek waar mensen een eigen winkeltje kunnen openen voor hun zelfgemaakte producten. Met deze app kun je het aanbod bekijken (voor verkopers is er de aparte app Sell on Etsy) en daarmee ontdek je snel mooie originele producten die je ergens anders niet zo snel zal vinden. De app is alleen al leuk om te gebruiken als bron voor inspiratie. Eventueel zou je de app ook kunnen gebruiken voor het vinden van een origineel Moederdagcadeau. Dan moet je er wel op tijd bij zijn, want je bent afhankelijk van de verkoper hoe snel je iets binnen krijgt. De transactie gaat via de dienst van Etsy zelf, zodat je als consument weet dat je bij niet goed altijd je geld terug kunt krijgen. De producten op Etsy worden bijna altijd verstuurd via de post.

Pixelmator

pixelmator kaartjesWil je een app gebruiken om een origineel kaartje te maken? Dan heb je een app nodig die genoeg opties biedt maar niet te ingewikkeld is. Pixelmator is dan een slimme keus: deze app heeft speciale sjablonen voor het maken van een kaartje. Daar kun je gemakkelijk foto’s aan toevoegen en daarna kun je ook nog extra dingen schilderen en effecten op het kaartje plakken. Zo heb je binnen een mum van tijd iets bijzonders. Bovendien is Pixelmator een erg goede app voor fotobewerking en digitaal schilderen. Als je moeder daarvan houdt, dan is Pixelmator een sjiek cadeau.

Greetz

Greetz voor de iPhone met cadeau's voor Moederdag.Tot slot nog een tip voor iedereen die nog een leuke Moederdagkaart zoekt. In de app van Greetz vind je een breed scala aan Moederdagkaarten in verschillende prijscategorieën. Zit er niks leuks bij, dan kun je ook nog een eigen kaart maken, bijvoorbeeld met een leuke foto erop. Speciaal voor Moederdag is er bovendien een selectie aan cadeaus gemaakt, want je kunt met Greetz ook een bosje bloemen bestellen of je moeder verrassen met een persoonlijke ballon. Of wat dacht je van een lekkere fles wijn met een aangepast etiket erop, speciaal voor je moeder?

Ook leuk: muziek, films en boeken

Weet je niet wat je voor moeder moet kopen en houdt ze van lezen, muziek luisteren of film kijken, dan kun je haar ook een abonnement op een dienst geven. Denk bijvoorbeeld aan Storytel (audioboeken), Elly’s Choice (leesboeken), Spotify (muziek) of Videoland (films ne series). Er zijn allerlei alternatieven voor, zoals Netflix en Apple Music. Houdt je moeder ervan om door kranten en tijdschriften te struinen dan kun je ook een Blendle-account voor haar aanmaken en bijvoorbeeld €30 erop storten. Als je ervoor zorgt dat alles werkt en ze niet zelf in de instellingen hoeft te duiken, wordt het meer dan zomaar een achteloos gekocht cadeautje. Tenzij je een moeder hebt, die technische dingen het liefst zelf regelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorie Apps
Onderwerp moederdag