VodafoneZiggo televisiekijken

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Bijgewerkt met Viaplay, HBO Max en CineMember
Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Vergelijking streaming video: welke past bij jou?

Met streaming videodiensten bekijk je films, documentaires, sport en kinderprogramma’s wanneer je maar wilt. In Nederland zijn diverse aanbieders op de markt met een eigen abonnementsdienst. Welke moet je hebben? Het Amerikaanse Netflix, of de Nederlandse alternatieven Videoland of NLZIET? Ben je beter af met Amazon Prime Video of HBO Max en hoe zit het met Film1? Of ga je voor originele content van Apple TV+? In dit artikel vergelijken we de streaming videodiensten die in Nederland actief zijn. We trekken geen conclusie welke de beste is, omdat dit heel erg afhankelijk is van persoonlijke behoeften en wensen. In deze gids omschrijven we ook niet het volledige aanbod van elke dienst, maar geven we een indicatie van welk soort content je er kan vinden, wat de mogelijkheden zijn en meer.

Deze gids is in februari 2022 uitgebreid met Viaplay en HBO Max en in maart 2022 met CineMember als nieuwste toevoeging.

Vergelijking streaming videodiensten in Nederland

We kijken in deze vergelijking naar tien aanbieders: Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET, Film1 en Ziggo Movies & Series XL. Er zijn nog meer niche-aanbieders zoals MUBI voor arthouse-films (€9,99 per maand), maar die laten we hier buiten beschouwing. Pathé Thuis biedt alleen huurfilms aan die je per stuk moet afrekenen, dus ook die hebben we achterwege gelaten. De tien video streamingdiensten die we hieronder bespreken zijn voor een brede groep gebruikers toegankelijk én interessant.

Deals voor films en series
#1 HBO Max: krijg levenslang 50% korting 🍿
#2 Viaplay: kijk 12 maanden met 25% korting (gelding tot maart 2023) 🏎
#3 Disney+: bespaar 15% 🦸‍♂️
#4 Amazon Prime Video: 30 dagen gratis kijken 🎬
#5 Pathé Thuis: geen abonnement, betaal per film 🛋️
#6 NLZIET: kijk twee weken gratis, ideaal voor Nederlandse zenders 🇳🇱

Netflix: ruim aanbod op veel apparaten

Netflix is in veel landen vertegenwoordigd en dat geeft de dienst slagkracht. Ze hebben een indrukwekkend aantal eigen series zoals House of Cards. De dienst biedt veel hoog aangeschreven series zoals Orange is the New Black, Bloodline, Daredevil, Jessica Jones, Stranger Things, Narcos en Squid Game. Netflix investeert hier veel geld in. Van oudere series heb je altijd de nieuwste seizoenen. Je vindt er ook veel Britse en een selectie van Nederlandse content. Films die net uit de bioscoop zijn hoef je niet te verwachten. Voor kinderen is er een breed aanbod.

Iedere gebruiker heeft een eigen profiel, ook voor kinderen. Je maakt lijstjes van de video’s die je nog wilt kijken en Netflix geeft adviezen op basis van je kijkgedrag. Er zijn drie abonnementen: Basic (1 apparaat in SD-kwaliteit), Standaard (2 apparaten in HD) en Premium (4 apparaten in HD en Ultra HD).

Bekijk ook

Netflix kijken op je iPhone, iPad en Apple TV

Netflix kijken kan op bijna al je Apple-apparaten. In dit uitlegartikel vertellen we je alles over de Netflix-apps, tips om meer uit de dienst te halen en handige opties van streaming van films en series.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, Chromecast, smart-tv en meer
Prijs: vanaf €7,99 per maand

Pluspunten:

 • Veel populaire series die je gezien moet hebben.
 • Uitgebreid aanbod, ook voor kinderen.
 • Netflix is te bekijken op bijna elk apparaat dat je je kan bedenken.

Minpunten:

 • Aanbod wordt vaak opgeschoond.
 • Prijs ligt steeds hoger.

Apple TV+: alleen originele content

Sinds 2019 heeft ook Apple een eigen streamingdienst. Met Apple TV+ abonneer je je op een dienst met alleen originele content, de zogeheten Apple Originals. Deze kijk je via de ingebouwde TV-app van Apple. De series zijn kwalitatief van hoge kwaliteit en allemaal in 4K te bekijken. De dienst is vooralsnog voornamelijk gefocust op series, maar er komen ook steeds meer films. Ben je geen liefhebber van het series-concept, dan is Apple TV+ misschien niet iets voor jou.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series kun je kijken? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Om kijkers naar de originele content te trekken werkt Apple samen met wereldberoemde acteurs en regisseurs. Zo is niet alleen Oprah Winfrey betrokken, maar ook Steven Spielberg. Ook beroemde acteurs zoals Kate Winslet zijn van de partij. Populaire series zijn Ted Lasso, The Morning Show, Central Park, Mythic Quest en For All Mankind.

Je kan tot 3 maanden gratis Apple TV+ krijgen bij de aanschaf van een nieuw apparaat. Je kan maar één keer gebruikmaken van dit aanbod. Apple TV+ is ook inbegrepen in Apple One en bij een Apple Music studentenabonnement.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Mac, Apple TV en sommige smart-tv’s
Prijs: €6,99 per maand

Pluspunten:

 • Een goede kijkervaring dankzij Apple’s integratie.
 • Relatief goedkoop, ook inbegrepen in Apple One Apple One
 • Geen limiet aan het aantal schermen.
 • Uitstekende beeld- en audiokwaliteit.

Minpunten:

 • Relatief weinig aanbod, maar wordt langzamerhand wel uitgebreid.
 • Je kunt hier niet terecht voor wereldberoemde films en series.
 • Niet eenvoudig te delen.

Disney+: een enorm aanbod aan Disney-films en -series

Veel woorden hebben we niet nodig om Disney te beschrijven. Iedereen kent deze enorme filmstudio van de verfilmde sprookjes, Mickey Mouse, Frozen, Pirates of the Caribbean en nog véél meer. Ook andere studio’s zoals 20th Century Fox, Pixar en Marvel zijn in handen van deze Amerikaanse gigant.

Disney Plus aanbod

Op Disney+ vind je voor een relatief lage prijs enorm veel Disney-films en -series. Ook bevat de dienst originele content zoals The Mandalorian, een spin-off van Star Wars. Hou je van nostalgie, maar wil je ook regelmatig nieuwe topfilms? Dan is Disney+ zeker het overwegen waard. Ook als je een abonnement hebt op bijvoorbeeld Netflix kan Disney+ een goede toevoeging zijn. Veel Disneyfilms zijn al van de dienst verdwenen en dat zal alleen maar meer gebeuren. Sinds februari 2021 is ook Star toegevoegd aan Disney+. Onder deze naam is veel content te zien die in het verleden is uitgebracht Disney Television Studios, FX, 20th Century Fox en ABC. Hier vallen ook populaire series als Family Guy, How I Met Your Mother en Scrubs.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Xbox One, PlayStation 4 en sommige smart-tv’s
Prijs: €9,99 per maand of €99,90 per jaar (inschrijven kan hier)

Pluspunten:

 • Het is Disney.
 • Zowel online als offline kijken, ideaal voor kinderen op vakantie.
 • Standaard met vier schermen kijken.
 • Integratie met Apple TV-app.

Minpunten:

 • Voor sommige bioscoopfilms moet je extra betalen om ze vroegtijdig te kijken.

Videoland: veel Nederlands aanbod

Videoland begon als variant op de digitale filmverhuur, maar is ondertussen uitgegroeid tot een sterke speler op de Nederlandse markt van streaming videodiensten. Dat komt vooral omdat ze veel aandacht hebben voor Nederlandse series zoals Mocro Maffia. Je kunt meer dan 130.000 minuten aan Nederlandstalig aanbod bekijken. Het aanbod van buitenlandse series en films is zelfs nog groter en ook voor kinderen heeft Videoland een ruim aanbod, bijvoorbeeld K3 en Woezel & Pip. Deze bevinden zich in een kidsomgeving, zodat kinderen niet geconfronteerd worden met geweld en andere heftige onderwerpen. Er worden ook steeds vaker exclusieve Videoland-series van tv-programma’s gemaakt.

Videoland live tv via Apple TV.

Daarnaast kun je via Videoland de tv-programma’s van RTL vooruitkijken, zodat je series zoals Goede Tijden, Slechte Tijden al kunt zien voordat het op de buis is. Ook kun je bij Videoland live televisie kijken naar alle zenders van RTL. Videoland had een wat trage start met veel verouderde series zoals Peppi & Kokki, maar heeft een inhaalslag gemaakt en biedt nu veel interessant nieuw materiaal. Kwantiteit heeft plaats gemaakt voor kwaliteit.

Bij Videoland kun je kiezen uit drie abonnementsvormen: Basis, Plus en Premium. Met het goedkoopste abonnement van €4,99 krijg je reclames te zien, kun je niet downloaden en kan er slechts 1 scherm tegelijk actief zijn. Met Plus en Premium heb je dit niet en kun je met respectievelijk 2 of 4 schermen tegelijk kijken. Er is geen verschil in beeldkwaliteit bij de abonnementsvormen. 4K is helaas geen mogelijkheid.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV (ook AirPlay), Chromecast, smart-tv en meer
Prijs: Vanaf €4,99 per maand

Pluspunten:

 • Veel Nederlands aanbod.
 • Veel aanbod voor kinderen in aparte Kids-omgeving.
 • Beschikbaar op veel apparaten.

Minpunten:

 • Geen kijkgeschiedenis.
 • Weinig populaire hitseries, waar iedereen over praat.
 • Geen 4K-beeldkwaliteit en betere geluidskwaliteit.

Amazon Prime Video: relatief goedkoop met degelijk aanbod

Amazon Prime Video ging in december 2016 van start in Nederland. Het is een van de goedkopere streaming videodiensten met een redelijk aanbod. Grootste troef is The Grand Tour, de opvolger van Top Gear. Daarnaast probeert Amazon je vooral te verleiden met een lage prijs.

Waarschijnlijk realiseert Amazon zich dat veel mensen die al lid zijn van andere streaming videodiensten alleen bij een lage prijs bereid zijn om Prime Video ‘erbij’ te nemen. Amazon Prime Video lijkt vooral bedoeld voor de digitale voorhoede, niet voor de doorsnee Nederlandse burger. Veel series zijn Engelstalig (ook de ondertiteling) en series zoals Transparent en Mozart in the Jungle hebben niet de naamsbekendheid van House of Cards of Game of Thrones. Maar The Grand Tour maakt veel goed. Wie een abonnement op Amazone Prime Video afsluit, geniet niet alleen van de talloze series en films, maar ook van andere voordelen van Amazon. Zo hoeven leden geen verzendkosten te betalen als ze iets bestellen bij Amazon.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Fire-tablet, smart-tv, Apple TV, AirPlay en Chromecast
Prijs: €2,99 per maand, inbegrepen in Amazon Prime (inschrijven kan hier)

Pluspunten:

 • Goedkopere dienst met variërend aanbod.
 • Populaire series zoals The Grand Tour en The Man in the High Castle.
 • Inbegrepen in Amazon Prime.

Minpunten:

 • Niet de allerbeste app.

Viaplay: Formule 1, voetbal, films en series

Viaplay is een van oorsprong Scandinavische streamingdienst. De dienst heeft in Nederland de uitzendrechten overgenomen van Formule 1 en zal daarom voor veel mensen een interessante optie zijn. Ook PDC Darts is overgegaan naar deze dienst. Je vindt er nog wat andere sporten, zoals voetbal (met de Bundesliga en de Premier League).

Naast sport vind je er ook talloze originele Scandinavische films en series (zogenaamde Viaplay Originals) en bekende films en series. Bekende films die je er gaat vinden, zijn Men in Black, Tomb Raider en Jumanji. De dienst gaat ook originele Nederlandse producties maken, zoals Dragons’ Den en Masterchef. Voor kinderen zal Peppa Big een publiekslieveling zijn. Er is ook een samenwerking met DreamWorks, bekend van Shrek en Kung Fu Panda.

Viaplay kost €13,99 per maand en is ook beschikbaar via diverse tv-aanbieders zoals KPN en Ziggo. Wie zich eerder aanmeldt betaalt tot augustus €9,99 per maand.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, AirPlay, Chromecast, smart-tv en kabelaanbieders
Prijs: €15,99 per maand (inschrijven kan hier)

Pluspunten:

 • Veel sport, onder andere Formule 1.
 • Scandinavische originals.
 • Aantal bekende titels.

Minpunten:

 • Relatief duur.
 • Minder interessant als je niet van sport houdt.

Bekijk ook

Streamingdienst Viaplay op 1 maart gestart in Nederland: dit kost het

Er is een nieuwe streamingdienst: Viaplay start op 1 maart 2022 in Nederland. Ook de prijs is bekend: €13,99 per maand, met een tijdelijke aanbieding voor snelle beslissers. Wordt het iets voor jou?

HBO Max: grote kaskrakers voor een lage prijs

HBO Max biedt een groot aanbod van bekende films en series. Binnen HBO Max vind je content van Warner Bros., DC Comics, Cartoon Network, Looney Tunes en meer. Ook bekende HBO-series worden daar ondergebracht. Het gaat dan ook om series die voorheen bij Ziggo te zien waren. Denk aan titels als Game of Thrones, maar ook Friends vind je bij deze dienst. De Harry Potter-reeks is hier ook ondergebracht, net als HBO Originals als Gossip Girl. Fans van superhelden kunnen met Suicide Squad en Justice League kunnen hun lol op.

HBO Max heeft twee bundels, namelijk Basic en Standaard. De dienst biedt offline kijken, persoonlijke profielen (maximaal 5) en ouderlijk toezicht voor veilige toegang voor kinderen. Ook belooft de dienst dat je Warner Bros.-premiéres uit 2022 zonder extra kosten en exclusief bij HBO Max kan kijken. De maximale kwaliteit is 4K, afhankelijk van de titels. Er is een kortingsactie waardoor je met 50% korting vanaf €2,99 per maand kan kijken, zolang je abonnement loopt.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, AirPlay, Chromecast, smart-tv, spelcomputers en meer
Prijs: €7,99 per maand

Pluspunten:

Minpunten:

 • Basic-abonnement maar in maximaal 720p-resolutie.
 • Standaard-abonnement maar op maximaal 3 apparaten tegelijk te kijken.

SkyShowtime: veel grote namen van bekende studio’s

Sinds oktober 2022 kun je je in Nederland ook abonneren op SkyShowtime. Deze streamingdienst biedt veel populaire films en series van studio’s als Universal, Dreamworks en Paramount. Ook de content van Nickelodeon vind je hier. Zo kijk je hier de serie Halo, gebaseerd op de gelijknamige game. Ook andere bekende titels zoals Top Gun: Maverick, Star Trek, Sonic the Hedgehog en Jurassic World Dominion. Op dit moment ondersteunt SkyShowtime een maximale beeldkwaliteit van 1080p (HD-kwaliteit). 4K-content is er dus nog niet. Je kunt meerdere profielen aanmaken, ook voor kinderen. SkyShowtime is relatief goedkoop, met een maandprijs van €6,99.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, AirPlay, Chromecast, smart-tv en meer
Prijs: €6,99 per maand

Pluspunten:

Minpunten:

 • Maximale resolutie van 1080p, geen 4K-content
 • Maar op maximaal 3 apparaten tegelijk te kijken.

NLZIET: aanbod van Nederlandse tv-zenders

NLZIET is een verlengstuk van het aanbod op de Nederlandse publieke en commerciële omroepen. De nadruk ligt dan ook op Nederlandse programma’s en series. Wat je op tv ziet kan je goeddeels ook in de app zien, inclusief afleveringen uit het verleden. Het is van alle streaming videodiensten het meest op Nederland gericht.

Series als Overspel, Penoza, Flikken Maastricht maar ook televisiefilms, documentaires en praatprogramma’s zoals Beau zijn terug te kijken. Sommige programma’s worden bijna gelijktijdig met de tv-uitzending vrijgegeven in de app, andere zijn al eerder te bekijken. Het aanbod is samengesteld uit de programma’s van de grootste Nederlandse tv-zenders waaronder NPO, RTL4, RTL5, RTL7, NET5, SBS6 en Veronica. In totaal kun je het aanbod van 37 zenders bekijken, waaronder ook regionale en Belgische zenders. Bij de lancering in 2014 waren er bijna 32.000 afleveringen van ruim 2000 series beschikbaar. Tegenwoordig biedt de dienst meer dan 3 miljoen minuten uit meer dan 100 duizend afleveringen kijkplezier.

NLZIET is er voor de iPhone, iPad, Apple TV, Android en het web. Het is mogelijk om vanuit de app te streamen naar een Chromecast. Je mag op 2 apparaten per abonnee kijken, wat laag is in vergelijking met andere diensten.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, computer, Chromecast, smart-tv en meer (ook AirPlay)
Prijs: €7,95 per maand

Pluspunten:

 • De meeste Nederlandse tv-programma’s tot 365 dagen terugkijken.
 • Vooruitkijken is ook mogelijk.
 • Streams in hoge kwaliteit (dat is bij de NPO-app niet het geval).

Minpunten:

 • Alleen aanbod van de 38 grootste Nederlandse tv-zenders, dus geen andere tv-series en films.
 • Slechts 2 schermen tegelijk.

Heb je geen tv-abonnement meer en wil je toch Nederlandse televisie kijken? Kijk dan via NLZiet. De eerste twee weken kijk je gratis!

Film1: wisselend aanbod met beperkingen

Filmliefhebbers kunnen een abonnement nemen op Film1 via hun kabelaanbieder of via de app. Je kunt kiezen uit een dagelijks wisselend aanbod zonder reclame. Om het overzichtelijk te houden zijn er vier zenders: Premiere, Action, Family en Drama. Film1 belooft de beste en nieuwste blockbusters, maar het aanbod kan per tv-aanbieder verschillend zijn.

Je kunt maximaal 4 apparaten registreren, ongeacht of dit een smartphone, tablet, pc of ander apparaat is. Wil je een nieuw apparaat toevoegen, dan moet je eerst een apparaat verwijderen. Daarna kun je gedurende 30 dagen niet meer wisselen. Je kunt bij Film1 maar op één apparaat tegelijk kijken, wat minder is dan alle andere video streamingdiensten. Om content voor kinderen af te schermen kun je een pincode instellen.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, PS4, computer, elke televisie
Prijs: €9,99 per maand via Apple, wisselend per kabelaanbieder met adviesprijs van €15 per maand (check jouw prijs hier)

Pluspunten:

 • Makkelijk afsluiten via je tv-aanbieder.
 • Aanbod overzichtelijk verdeeld in 4 genres.

Minpunten:

 • Prijzig.
 • Beperkt aanbod van ca. 400 films en afleveringen van tv-series.
 • Moeizaam wisselen tussen geregistreerde apparaten.
 • Slechts één apparaat tegelijk te gebruiken.

YouTube Premium: handig voor op de achtergrond

Je komt de advertenties vast en zeker tegen als je YouTube gebruikt zonder het Premium-abonnement. Met dit abonnement kun je YouTube-video’s laten doorspelen op de achtergrond, hoewel het beeld wel verdwijnt. YouTube ondersteunt ook Picture in Picture, maar dat geldt wel alleen voor de premium-leden. Je krijgt bij YouTube Premium geen advertenties meer te zien op video’s en je kunt video’s downloaden om ze bijvoorbeeld in het vliegtuig te bekijken. Daarnaast krijg je automatisch toegang tot YouTube Music, de muziekdienst van YouTube. Er is weinig originele content voor abonnees van Youtube Premium, maar sommige contentmakers hebben video’s speciaal voor betalende abonnees. Of je dat het geld waard vindt is aan jou, maar wat originele content betreft ben je veel beter af bij andere diensten.

Er is ook nog YouTube Premium Lite. Dit is een goedkopere versie die momenteel getest wordt in onder andere de Benelux. Met YouTube Premium Lite kun je voor €6,99 per maand zonder reclames YouTube kijken. De opties voor offline downloads, in de achtergrond afspelen en YouTube Music zijn hier niet inbegrepen.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, spelcomputers, computer, elke televisie
Prijs: € 11,99 per maand (€6,99 per maand voor YouTube Premium Lite)

Pluspunten:

 • YouTube kijken zonder reclames vooraf en tussendoor.
 • Geluid van filmpjes speelt door op de achtergrond.
 • Meerdere abonnementsvormen beschikbaar voor gezinnen en studenten.

Minpunten:

 • Vrij duur voor wat je krijgt.
 • Weinig originele content.
 • YouTube Music voegt weinig toe, meeste mensen hebben al Spotify of Apple Music.

Ziggo Movies & Series XL: een restje HBO

Mensen met een Ziggo tv-abonnement (en dat zijn er toch heel wat in Nederland) kunnen bij hun tv-abonnement een extra bundel afsluiten waarmee ze toegang krijgen tot een aantal bekende films en series van HBO. Sinds 1 januari 2022 is het HBO-aanbod bij Ziggo flink beperkt, vanwege de komst van HBO Max. Enkele series die je nog wel kunt kijken via Ziggo Movives & Series XL zijn Succession en The Nevers. Ziggo Movies & Series XL en kost €11,95 per maand. Voorheen heette deze bundel Ziggo MyPrime. Je hebt keuze uit 1500 films en series die je onbeperkt kunt bekijken. Je vindt er nu vooral content van ViacomCBS Global, zoals Dexter en Californication.

Heb je een Alles-in-één Max-bundel dan is het aanbod van Movies & Series XL standaard inbegrepen. Voor het bekijken van al deze series heb je de Ziggo Go-app nodig, die je op 3 apparaten gelijktijdig kunt gebruiken. De app biedt live-televisie voor meer dan 100 zenders, vaak in HD. Maar je hebt er natuurlijk wel een Ziggo-abonnement en een Mijn Ziggo-account voor nodig. Verder moet je in het tv-meubel plaats inruimen voor de Mediabox.

Sinds de fusie van Vodafone en Ziggo krijg je als klant van ‘beide’ bedrijven een aantal extra’s. Eén daarvan is het gratis Movies & Series L-pakket. Dat is dus niet het XL-pakket, maar biedt wel een deel van het aanbod wat je op Movies & Series XL vindt.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, computer, gewone tv’s en meer

Prijs: ca. €11,95 per maand

Pluspunten:

 • Een restje HBO-series, aantal exclusieve series.
 • Ziggo Go-app is ook voor andere diensten te gebruiken, zoals live tv en films huren.

Minpunten:

 • Alleen voor klanten van Ziggo.

CineMember

CineMember is een relatief nieuw platform in Nederland en België, waar je terecht kunt voor art house-films en andere kwaliteitsfilms. Je kunt 14 dagen gratis testen of het iets voor je is. Door samen te werken met een groot aantal onafhankelijke filmdistributeurs kan CineMember een redelijk uniek aanbod bieden, afkomstig van Cinéart, Paradiso Films, Arti Film, Cinemien, Just Entertainment en dergelijke.

Op recente smart tv’s van Philips, LG en Samsung kun je gebruik maken van de CineMember Smart TV-app, terwijl je op normale tv’s kunt kijken via AirPlay of Chromecast. De (mobiele) app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac en biedt de mogelijkheid om offline op te slaan. Kijken kan op vier schermen tegelijk.

Minpunt is dat de films meestal in HD-kwaliteit beschikbaar zijn, maar bij oudere films kun je ook te maken krijgen met een wat mindere beeldkwaliteit. Daar is vanwege de ouderdom van sommige films helaas niet zoveel aan te doen. Een ander punt is dat er geen profielen zijn, dus deel je het account met je huisgenoten dan loopt het kijkgedrag door elkaar heen.

Je kunt CineMember maandelijks opzeggen. Daarnaast kun je binnenkort een halfjaar- (€50,-) of jaarabonnement (€95,-) afsluiten.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Mac, smart tv’s

Prijs: €9,99 per maand

Pluspunten:

 • 14 dagen proberen
 • Ruim 950 kwaliteitsfilms om onbeperkt te kijken

Minpunten:

 • Videokwaliteit is HD (bij oudere titels soms nog minder)

NPO Start

In de tijd dat deze dienst nog Uitzending Gemist heette, zouden we ‘m niet zo snel opnemen in een lijst met streaming videodiensten. Maar NPO Start heeft zich ontwikkeld tot een dienst die veel meer biedt. Naast tv-programma’s terugkijken kun je ook Nederlandse en internationale films zien. De app geeft je de mogelijkheid om live naar NPO 1, 2 en 3 te kijken. Daarnaast zijn er themazenders, zoals NPO 1 Extra en NPO Zapp Xtra. De beeldkwaliteit van live zenders is helaas in SD, zelfs als je NPO Start Plus hebt.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, smart tv, computer
Prijs: ca. €2,95 per maand

Pluspunten:

 • Alles van de NPO-zenders, ook vooruitkijken.
 • Relatief goedkope dienst.

Minpunten:

 • SD-kwaliteit bij live tv-kijken, ook als je Plus hebt
 • Reclame bij live-tv.
 • Veel kritiek op de app.

Discovery+: makkelijk wegkijken met entertainment- en infotainment-televisie

Hou je van programma’s als Say Yes To The Dress en 90 Day Fiancé? Misschien is Discovery+ dan wel wat voor jou. Voorheen heette deze dienst van Discovery Dplay, maar sinds januari 2021 is het Discovery+. Je vindt hier programma’s van verschillende zenders, waaronder Discovery, Animal Planet en TLC. Discovery+ biedt realityprogramma’s, documentaires, wooninspiratie en meer. Je kunt van dergelijke programma’s hele seizoenen terugkijken en zelfs tot 7 dagen vooruitkijken – nog voordat het op de Nederlandse televisie komt. Ook Eurosport 1 kun je kijken via Discovery+. Zeker met het lage maandbedrag van €3,99 is Discovery+ een aantrekkelijk abonnement. Wil je ook sport, dan betaal je iets meer.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, Chromecast, smart-tv, computer
Prijs: €3,99 per maand (eerste week gratis)

Pluspunten:

Minpunten:

 • Niet alle televisiezenders.
 • Vooral bedoeld voor makkelijke programma’s.

Belgische streaming videodiensten

Zoals Nederland bepaalde diensten biedt kunnen ook Belgische film- en tv-fanaten een abonnement nemen op een Belgische dienst. Hieronder bespreken we ze.

Gratis diensten: VTM GO, GoPlay en VRT NU

Er zijn diverse diensten in België beschikbaar die gratis te gebruiken zijn. Dit zijn dan ook voornamelijk tv-kijkdiensten, als Vlaamse tegenhangers van NPO Start, RTL XL en KIJK. Met VRT NU kijk je naar het aanbod van onder andere Eén, Canvast en Ketnet, terwijl je met VTM GO kunt kijken naar VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM Gold, VTM Nieuws, VTM Kids en Qmusic. Ook kun je live televisie kijken bij DPG zenders. Tot slot kun je met GoPlay kijken naar het aanbod van de zenders Play4, Play5, Play6 en Play7.

 
 

Streamz: HBO en meer

In België moet je voor content van HBO bij Streamz zijn. Daarnaast biedt de dienst ook content van populaire Vlaamse tv-zenders én vind je er ook succesvolle series uit Nederland, zoals Mocro Maffia. De dienst belooft recente blockbusters en grote bekende hitseries. Denk bijvoorbeeld aan Sex and the City en Chucky. Er is ook een speciaal aanbod voor kinderen met onder andere Maya de Bij, K3 en andere Studio 100 producties.

Streamz is er vanaf €11,95, maar je moet wel inwoner van België zijn. Je kan vijf persoonlijke profielen maken en je kan offline kijken. Er zit geen reclame in en de kwaliteit is in HD of Ultra HD. Er is ook een Streamz+ bundel als je nog meer content wil.

Geschikte apparaten: iPhone, iPad, Apple TV, AirPlay, Android, Chromecast, website
Prijs: Vanaf €11,95 per maand

Pluspunten:

 • Uitgebreid aanbod, inclusief HBO
 • Ook met recente blockbusters en Vlaamse en Nederlandse producties

Minpunten:

 • Uitsluitend voor inwoners uit België
 • Relatief duur