AirTag zoeken en terugvinden

Zo kun je een AirTag terugvinden: ook met nauwkeurig zoeken

De AirTag is bedoeld om persoonlijke spullen terug te vinden. Hoe dat werkt lees je in deze tip. Je kunt de locatie van de AirTag op de kaart zien, 'Nauwkeurig zoeken' inschakelen als je een recente iPhone hebt of een geluidje afspelen.

Met de AirTag kun je gemakkelijk je spullen terugvinden, op verschillende manieren. In deze tip leggen we uit hoe je dit aanpakt en welke opties je hebt als je bijvoorbeeld je sleutelbos kwijt bent.

AirTag zoeken op korte afstand

Zoek je de AirTag en weet je dat deze vlak in de buurt moet zijn, dan heb je twee manieren om te gaan zoeken: door een geluid af te spelen of door de functie ‘Nauwkeurig zoeken’ te gebruiken. Meestal kun je het beste in twee stappen te werk gaan: door een geluid af te spelen krijg je al een indruk in welke kamer de AirTag ligt. Je zult dan een beetje in huis moeten rondlopen om voldoende in de buurt te zijn. Ben je eenmaal de AirTag op het spoor gekomen, dan kun je met ‘Nauwkeurig zoeken’ de exacte locatie achterhalen. Dit werkt met de UWB-chip in de nieuwste iPhones. Heb je niet een iPhone met UWB, dan ben je aangewezen op Bluetooth.

#1 Geluid afspelen op je AirTag

Meestal weet je wel ongeveer waar je je sleutelbos of tas hebt gelaten. De meest voor de hand liggende optie is dan om een geluidje af te spelen. Je doet dit via de Zoek mijn-app of door Siri te vragen om je rugtas of sleutels te zoeken. De AirTag produceert een piepgeluid rond de 90 decibel, voldoende om te weten waar je ongeveer moet zoeken.

AirTag zoeken: geluid afspelen

#2 Nauwkeurig zoeken naar de AirTag

Een andere manier om je AirTag terug te vinden is door gebruik te maken van Nauwkeurig zoeken. Heb je een iPhone 11 of nieuwer (d.w.z. een model met Ultra Wideband-chip), dan kun je gebruik maken van nauwkeurig zoeken.

  1. Ga in de Zoek mijn-app naar het tabblad Objecten.
  2. Tik op de zoekgeraakte AirTag.
  3. Tik op de groene knop Zoek.

Stap 1: vage achtergrond met stipjes

In eerste instantie verschijnt er een weergave met vage achtergrond. Dit is de AR-modus, waarbij geprobeerd wordt om contact te maken met jouw AirTag. Als je dichtbij genoeg bent verandert de animatie in een cirkel met stipjes.

Stap 2: groene achtergrond met pijlen

Naarmate je dichterbij komt krijg je nauwkeuriger aanwijzingen. Het scherm kleurt groen en er verschijnt een pijl die je in de juiste richting wijst. Je krijgt ook voelbare en hoorbare feedback en je ziet onderin het scherm hoeveel meter je nog verwijderd bent van de AirTag.

AirTag vinden door te navigeren

#3 AirTag zoeken met Bluetooth

Heb je geen geschikte iPhone dan kun je met Bluetooth zoeken, maar dit is minder nauwkeurig. Dit geldt bijvoorbeeld voor de iPhone SE 2020, de iPhone XS en eerdere toestellen. De AirTag is te gebruiken met alle toestellen die iOS 14.5 ondersteunen. Deze zoekmethoden heb je tot je beschikking:

ToestelNauwkeurig zoekenBluetooth zoeken
iPhone 12-serie en nieuwer
iPhone 11-serie
iPhone SE 2016 en 2020
iPhone XR
iPhone X, XS en XS Max
iPhone 8 en 8 Plus
iPhone 7 en 7 Plus
iPhone 6s en 6s Plus/td>

Heb je een iPhone die geen ‘Nauwkeurig zoeken’ ondersteunt, dan werkt het zoeken via Bluetooth. Je hebt dan de mogelijkheid om een geluidje af te spelen, maar je krijgt geen weergave met pijlen te zien. Is de AirTag ver weg, dan kun je ook op de kaart kijken waar je moet zoeken, maar dit si minder nauwkeurig. De ervaring bij het zoeken van een AirTag is op een toestel met Bluetooth vergelijkbaar met het zoeken van een Tile of AirPods.

#4 AirTag op de kaart zoeken

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je echt geen idee hebt waar je je spullen hebt gelaten. In dat geval kun je op de kaart kijken of je sleutelbos of tas überhaupt in de buurt is. Je gebruikt hiervoor uiteraard ook de Zoek mijn-app. Op het tabblad Objecten kun je naar objecten zoeken en krijg je meteen een kaartje te zien met de locatie van al je vrienden, apparaten en objecten.

AirTag kaart

Lukt het niet om de AirTag terug te vinden, dan kun je deze als verloren markeren. Een andere gebruiker kan je dan helpen om je AirTag en de daaraan bevestigde tas of sleutelbos terug te vinden. Hoe dit werkt lees je in de tip ‘AirTag gevonden‘. Je vindt daarin ook tips wat je moet doen als je zelf een AirTag hebt gevonden.

Bekijk ook
AirTag gevonden? Dit kun je doen

AirTag gevonden? Dit kun je doen

Misschien vraag je je af wat je moet doen als je een AirTag hebt gevonden. Hoe vind je de eigenaar? En wat gebeurt er als iemand anders jouw AirTag heeft gevonden? In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen.

Lees ook:

Bekijk ook
AirTag FAQ: antwoord op veelgestelde vragen over de Apple-tracker

AirTag FAQ: antwoord op veelgestelde vragen over de Apple-tracker

Alle veelgestelde vragen en antwoorden vind je in deze AirTag FAQ. Batterijduur, gebruik, koppelen… we proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Prijzen AirTag

Bekijk ook
Goedkope AirTag? Nu maar 89 euro voor 4 stuks

Goedkope AirTag? Nu maar 89 euro voor 4 stuks

Wil je een AirTag kopen, of misschien wel meteen een pakket van 4 stuks? Je kan de AirTag kopen bij Apple en diverse winkels. In dit artikel lees je alles over de AirTag prijzen, acties, deals en meer. Alle informatie op een rij!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023
Onderwerp
Categorie
AirTag
Device
AirTag