privacy-vingerafdruk

De beste wachtwoordenapps voor iPhone en iPad

Voor elke dienst een ander wachtwoord aanmaken is verstandig, maar deze allemaal onthouden is een heel karwei. Met deze wachtwoordapps voor iPhone en iPad kun je al je wachtwoorden veilig opslaan.

Een van de grootste beveiligingsfouten die iedereen wel eens maakt, is dat je hetzelfde wachtwoord bij meerdere apps en websites gebruikt. Wil je je gegevens beschermen, dan is het verstandig om voor elke website een uniek en complex wachtwoord te gebruiken. Dergelijke wachtwoorden zijn moeilijk te onthouden, maar gelukkig schieten wachtwoordenapps daarbij te hulp. Wij kozen 5 wachtwoordenapps die bekend zijn en een goede reputatie hebben.

Er zijn natuurlijk nog veel meer wachtwoordenapps, maar als lezer van iCulture heb je er niets aan als we een lijst van honderd apps presenteren. Vandaar dat we in een apart artikel uitleggen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een wachtwoordmanager. In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van bekende apps met een goede reputatie. Met deze 5 wachtwoordenapps zit je altijd goed!

1Password

De bekendste wachtwoordenapp is 1Password, die behalve op iOS ook te gebruiken is op Mac en Windows. Met de app sla je wachtwoorden lokaal of online op, waarbij je kunt synchroniseren via iCloud of Dropbox. Handig is dat je meerdere kluizen hebt, zodat je ook je partner kan meebeveiligen. Je opent altijd de hoofdkluis met het master password.

1Password 6 voor de Mac

De prijs is overigens wel het pijnpunt van 1Password, want veel mensen hebben al apart betaald voor de apps voor iOS, Mac en Windows. Inmiddels is 1Password overgestapt op maandbetaling, dat al snel in de papieren kan lopen. Maar je hebt dan wel een app die altijd bij nieuwe iOS-functies meteen wordt bijgewerkt met de nieuwste opties, zoals Face ID-beveiliging. Je leest alles over deze wachtwoordendienst in onze 1Password gids.

LastPass

Een goed alternatief voor 1Password is LastPass, dat je zowel op iOS als op het web kan gebruiken. Ook is deze dienst voor wachtwoordbeheer verkrijgbaar op Android. Net als in 1Password genereer je wachtwoorden en beheer je sites in de app. LastPass is gunstig geprijsd en kan formulieren automatisch invullen. Op iOS-apparaten kun je de app tevens beveiligen met Touch ID.

eWallet

Als je graag het overzicht bewaart en van plan bent om veel wachtwoorden en gegevens te bewaren, dan is eWallet het overwegen waard. In de app ben je namelijk volledig vrij om wachtwoorden en andere data bij elkaar te zetten in folders, die je vervolgens een naam en icoon kunt geven. Je kunt je gegevens in eWallet afschermen met Touch ID en er is ook een Mac-app, die je wel los zult moeten aanschaffen. Door het simpele uiterlijk is eWallet erg toegankelijk. Voor een eenmalig bedrag ben je klaar.

Dashlane

De modern uitziende wachtwoordenapp Dashlane Password Manager op iOS is er ook voor Android en als browserextensie. Je kan de app gratis gebruiken op iOS, maar betaalt een maand- of jaarbedrag voor synchronisatie met andere platformen. Behalve wachtwoorden opslaan en genereren, heeft Dashlane ook een uitgebreide security check waarmee je stapsgewijs je oude wachtwoorden updatet. Ook Dashlane heeft op iOS een ingebouwde browser waarin je kan internetten en wachtwoorden automatisch worden ingevuld. Bovendien kan je Dashlane beveiligen met tweestapsverificatie. Deze app is beschikbaar voor de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Android en Windows.

Enpass

enpassEnpass heeft alles wat je van een moderne wachtwoordmanager mag verwachten, en misschien nog wel wat meer. In de app kun je al je gegevens veilig opslaan, inclusief paspoortinformatie en creditcard-info. Daarnaast is er een veilige in-app browser aanwezig en kun je Enpass snel bereiken via het deelmenu in Safari. Ook op de Apple Watch is Enpass present, met een app die je kunt gebruiken om snel je wachtwoorden te bekijken. Handig als je voor de deur staat en even de cijfercombinatie van het slot vergeten bent. Enpass kun je gratis gebruiken, maar als je meer dan twintig wachtwoorden wilt oposlaan, zul je de volledige versie aan moeten schaffen. Enpass is ook op je desktop beschikbaar, zodat je collectie met wachtwoorden niet beperkt hoeft te blijven tot je iPhone of iPad.

Ook handig: iCloud Sleutelhanger

De iCloud Sleutelhanger is geen aparte app; vandaar dat we deze niet hebben meegenomen in ons overzicht met wachtwoordenapps. Wel kun je meer informatie over iCloud Sleutelhanger lezen in onderstaande gids.

Andere wachtwoorden-app voor iPhone en iPad

Er zijn nog veel meer wachtwoorden-apps voor je iPhone en iPad. Hieronder noemen we een aantal:

 • Keeper Wachtwoord Manager App (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - Automatisch invullen van wachtwoorden, moeilijke wachtwoorden genereren en natuurlijk ook opslaan van een onbeperkt aantal wachtwoorden.
 • oneSafe+ password manager (€5,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.3+) - Een wachtwoorden-app met 3D Touch-functie, Apple Watch-app en meer.
 • KeePass Touch (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Onofficiële iPhone-app voor de open source wachtwoordendienst KeePass.
 • MiniKeePass (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Een andere onofficiële iOS-app voor KeePass.
 • SplashID Safe Password Manager (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Deze wachtwoordendienst bestaat al meer dan 12 jaar en is er op verschillende platformen.
 • RoboForm Password Manager (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Een andere oudgediende op wachtwoordgebied, die veel mensen nog wel van Windows of Mac kennen.
 • pwSafe 2 - Password Safe (€3,49, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.2+) - Werkt met Touch ID, kan automatisch invullen en geoptimaliseerd voor iPhone X.
 • Enpass Password Manager (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.3+) -
 • SecureSafe (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Zwitserse app met cloudopslag en wachtwoordmanager.
 • My Eyes Only Password Manager (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Werkt met Touch ID, 256-bit encryptie en andere gebruikelijk
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Nog geen geschikte app kunnen vinden? Misschien is mSecure iets voor je. Vrij hoge aanschafprijs, maar geen verdere kosten.

Wil je meer weten over het beveiligen van je iPhone? Neem dan eens een kijkje in onze uitgebreide wachtwoordbeheer op iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, wachtwoorden