Max Stand voor AirPods Max

AirPods Max bedienen: zo werken de knoppen

De AirPods Max beschikt over meerdere knoppen waarmee je de hoofdtelefoon kunt bedienen. In deze tip leggen we uit wat je kunt doen met de knoppen, tikbeweging en sensoren.

AirPods Max bedienen met knoppen

Net als bij de AirPods (Pro) kun je ook de AirPods Max op allerlei manieren bedienen. Er waren ooit geruchten dat deze hoofdtelefoon touchbediening zou krijgen, maar Apple heeft toch maar het zekere voor het onzekere genomen en heeft gekozen voor fysieke knoppen. Je vindt ze op de rechter oorschelp, waar je ook een Lightning-poort vindt voor opladen.

AirPods Max bedienen met Digital Crown

Aan de rechter oorschelp van de AirPods Max vind je twee knoppen. De ronde Digital Crown is behoorlijk veelzijdig. Je gebruikt het voor de volumeregeling en voor het pauzeren en skippen van nummers, activeren van Siri en dergelijke. Er is ook een platte zijknop aanwezig voor het wisselen tussen ruisonderdrukking en de transparantiemodus.

De bediening met de Digital Crown werkt als volgt:

  • Draai aan de knop om het volume aan te passen
  • Houd ingedrukt voor Siri
  • Druk één keer om af te spelen, te pauzeren of een telefoontje te beantwoorden
  • Druk twee keer om naar het volgende nummer te gaan
  • Druk drie keer om terug te gaan naar het vorige nummer

AirPods Max oorschelp met knopjes.

Uiteraard kun je door het activeren van Siri weer heel veel acties uitvoeren, zoals het starten van HomeKit-automatiseringen of het opvragen van allerlei nuttige info.

AirPods Max bedienen met zijknop

De platte knop aan de zijkant heeft maar twee functies:

Het koppelen hoef je als het goed is maar één keer te doen. Zodra de AirPods Max gekoppeld is aan jouw Apple ID zal deze automatisch verbinding maken met je andere Apple-devices en kun je probleemloos wisselen.

AirPods Max-knoppen aanpassen

Wil je dat aan de knoppen een andere functie is gekoppeld? Dat kan. Je kunt gemakkelijk de werking van de knoppen aanpassen. Ook de richting van de draaiknop kun je wijzigen, zodat je de andere kant op moet draaien om het volume te verhogen.

Koppel je AirPods Max met je iPhone en doe het volgende:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Bluetooth en tik op de (i) naast de AirPods Max.
  3. Kies bij ‘Knop wisselt tussen’ voor de gewenste optie. Je kunt dit ook uit zetten.
  4. Tik vervolgens op ‘Digital Crown’ om de instellingen van de draaiknop aan te passen.

AirPods Max knoppen aanpassen

Je kunt dit ook op de Mac regelen door de AirPods Max te koppelen en te bladeren naar  > Systeeminstellingen > Bluetooth. Klik bij de AirPods Max op Opties en stel je gewenste voorkeuren in. Helaas kun je niet zo heel veel wijzigen, terwijl je de normale AirPods wel de druksensor in de steeltjes of de actie bij aantikken kunt koppelen aan een heel andere actie.

Ben je toe aan een AirPods Max? Dan vind je hieronder de meest actuele prijzen!