icloud logo

Zo kun je iCloud opslagruimte uitbreiden, vergroten en upgraden

Is je iCloud opslag volgeraakt en wil je deze uitbreiden of blijkt juist dat je veel te veel opslag hebt? In deze tip leggen we uit hoe je je iCloud opslagruimte kunt vergroten en verkleinen.

iCloud uitbreiden

Apple geeft iedereen met een iCloud-account 5GB aan gratis opslagruimte. Die ruimte is al snel te krap, zeker als je meerdere apparaten hebt waarmee je een reservekopie in iCloud maakt. Voor een klein bedrag kun je je iCloud-opslag upgraden naar 50GB of meer. In deze tip leggen we uit hoe je je iCloud opslagruimte kunt upgraden en weer verkleinen.

iCloud opslagruimte upgraden

Zeker als je gebruik maakt van iCloud Drive en de iCloud Fotobibliotheek, zul je merken dat deze 5GB al snel volraakt. Helemaal als je actief gebruik maakt van iCloud Drive en veel apps hebt die ook gegevens opslaan binnen iCloud. In deze tip leggen we uit hoe je je iCloud opslagruimte kunt vergroten of juist kunt verkleinen en wat de opties zijn.

Voordat je besluit om jouw iCloud opslagruimte te vergroten, is het raadzaam om te controleren hoeveel ruimte je op dit moment nog vrij hebt.

Dit kun je eenvoudig zien in de Instellingen-app op de iPhone of iPad. Tik op profielfoto en vervolgens op iCloud. Je ziet nu meteen hoeveel ruimte er nog vrij is. Wil je meer details zien, dan tik op je de grafiek.

iCloud opslag upgraden

iCloud opslag vergroten of verkleinen

Wil je je iCloud upgraden, dan tik je op Wijzig opslagabonnement. Je ziet nu je huidige abonnement met daaronder de upgrademogelijkheden. Apple biedt drie opties aan, van 50GB tot en met 2TB. De kosten voor iCloud-opslag worden per maand afgerekend.

  • 50GB: €0,99 per maand
  • 200GB: €2,99 per maand
  • 2TB: €9,99 per maand

Kies je voor 50GB, dan krijg je 50GB aan vrije ruimte om vrij te gebruiken voor backups en bestanden. Synchroniseer je bepaalde apps via iCloud, dan zullen die ook (een minimale hoeveelheid) opslag nodig hebben.

Prijzen iCloud-opslag.

iCloud-opslag van 200GB en 2TB zijn te delen binnen een gezin. Maak je gebruik van gezinsdeling, dan kan het dus voordeliger zijn om te kiezen voor 200GB. Als iedere deelnemer van het gezin zijn of haar steentje bijdraagt, heb je mogelijk meer opslag voor een lagere prijs. Meer over het delen van iCloud-opslag met je gezin lees je in onze tip.

Let op dat het iCloud-account waarmee je gegevens synchroniseert anders kan zijn dan het iTunes-account waarmee je aankopen doet in de App Store. Je kunt met meerdere mensen hetzelfde iTunes-account gebruiken om apps af te rekenen (bijvoorbeeld binnen een gezin), maar je wilt je gegevens het liefst synchroniseren met een persoonlijk iCloud-account. Anders zou je namelijk de adressen en afspraken van huisgenoten te zien krijgen.

iCloud opslagruimte verkleinen

Mocht jouw gekozen abonnement toch te groot blijken, dan kun je eenvoudig je opslagabonnement verkleinen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto en ga naar iCloud.
  3. Tik op de iCloud-grafiek en vervolgens op Wijzig opslagabonnement > Downgrade-mogelijkheden.
  4. Log in en kies het abonnement dat je wilt hebben.

Mocht je recht hebben op een restitutie, dan moet je binnen 15 dagen na het wijzigen van je abonnement contact opnemen met Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp icloud