Supermarkt-apps met bananen

Deze supermarkt-apps horen in ieders winkelmandje

Met deze supermarkt-apps ga je efficiënter op pad in de Nederlandse en Belgische supermarkten. Maak vooraf een boodschappenlijstje, bekijk aanbiedingen en kies alvast een recept.

Je iPhone is al jaren een vaste assistent tijdens het boodschappen doen in de supermarkt. Er zijn officiële supermarkt-apps voor je dagelijkse boodschappen en aanbiedingen-apps waarmee je flink wat geld kunt besparen als je een feestje hebt gepland en veel kratten bier nodig hebt. In deze gids zetten we de apps van de grote supermarkten op een rijtje en lichten we nog wat andere apps voor de dagelijkse boodschappen uit, die de moeite waard zijn om de supermarkt mee in te nemen.

Supermarkt-apps met bananen

Supermarkt-apps voor je iPhone

Je hebt niet eens een speciale supermarkt-app nodig om een boodschappenlijst te maken. Sinds Apple in iOS 9 de Notities-app heeft voorzien van een checklistfunctie kun je ook daarmee makkelijk een boodschappenlijst maken, die je deelt met je partner of andere huisgenoten. Toch zijn er nog genoeg redenen om voor een supermarkt- of boodschappenapp te kiezen. Vaak laten ze zien wat er in de aanbieding is, kun je recepten opzoeken en boodschappen laten bezorgen. We liepen de schappen langs en gooiden de beste apps in ons mandje.

Spring meteen naar de apps waar je meer over wilt weten:

Nederlandse supermarkt-apps

Supermarkten bieden in Nederland ofwel het standaard-aanbod van recepten, producten en aanbieding, ofwel ze beperken het tot éeen enkele functie zoals het online bestellen van je boodschappen. Bekende namen zoals Albert Heijn, Jumbo en PLUS zijn uiteraard van de partij, maar er ontbreekt een opvallende naam: supermarktketen Dirk. Dirk doet niet aan apps. Je moet maar naar de winkel komen om te zien wat er in de aanbieding is. Coop, die ooit uitpakte met een fraaie keukentafel-app vol recepten, is ‘m gesmeerd uit de App Store verdwenen, samen met de Lidl-app van Sonja Bakker.

Hieronder zie je de apps die wél werken en die je efficiënter de gangpaden laten afwerken.

Appie van Albert Heijn

Appie van de Albert Heijn zette jaren geleden de standaard voor andere supermarkt-apps (en heeft nog steeds de leukste naam). De afgelopen tijd lijkt de aandacht wat te zijn verslapt. Er verschenen wel allerlei andere apps voor spaaracties zoals Dino’s en Ruimteplaatjes, maar de boodschappen-app ging achter lopen.

Vernieuwde Appie-app

Een compleet vernieuwde versie van Appie werd matig ontvangen omdat de zelfscanfunctie tijdelijk ontbrak. De meeste andere functies zitten er nog wel in. Zo kun je een boodschappenlijstje maken, alles thuis laten bezorgen of ophalen bij een Pick Up Point. In de supermarkt zelf komt de app van pas dankzij de productenvinder die gebaseerd is op jouw looproute, terwijl je er thuis recepten uit de Allerhande mee kunt raadplegen.

Jumbo

Jumbo is bezig met een inhaalslag en is de komende tijd heel wat van plan, met een spraakgestuurd boodschappenlijstje en bezorgrobots. De Jumbo-app laat je boodschappen op een rijtje zetten, schotelt recepten voor en toont een kaart om je bestelling op te halen. Ook handig: elke zondagavond kun je alvast de aanbiedingen voor de volgende week checken.

Lidl

Lidl heeft zich getransformeerd van een budgetsupermarkt met alleen aanbiedingen naar een plek waar je ook recepten vindt, die je met de aanbiedingen kunt maken. Je kunt een Lidl-filiaal in de buurt opzoeken en er naartoe navigeren, ook in het buitenland. Verder vind je er een uitgebreid non-food-aanbod, de koopjes van de week en een boodschappenlijstje. Je kunt vanuit de app direct spullen uit de webshop bestellen, maar boodschappen bezorgen doet Lidl nog niet. Er was ook een Lidl Sonja Bakker-app met afslankrecepten, maar de dieetgoeroe laat haar klanten danig in de kou staan door de app nu alweer weg te halen uit de App Store. Het bewijst maar weer dat het papieren boek (destijds te koop voor €10) toch wat tijdsbestendiger is.

PLUS

Supermarkt PLUS timmert steeds meer aan de weg en de bijbehorende app is wat dat betreft helemaal up-to-date. Je kunt boodschappenlijstjes maken, boodschappen bestellen, het assortiment en aanbiedingen bekijken, winkels zoeken en je account bekijken. Voor recepten zul je ergens anders moeten kijken.

AH To Go

Ben je vaak onderweg dan ken je de AH To Go-winkels, waar je voor kleine boodschappen terecht kunt. Deze app lost meteen het probleem op dat de producten bij AH To Go altijd veel duurder zijn dan in de normale AH-filialen. De app laat namelijk zien welke deals er zijn en er zijn spaarkaarten waarmee je automatisch spaart voor gratis producten. Verder krijg je tips over gezond en lekker eten onderweg – al vragen we ons af of je daarvoor bij AH To Go moet zijn, waar de saucijzenbroodjes, frisdranken en pizzapunten je toelachen.

Andere Nederlandse supermarkt-apps

 • Hoogvliet Bestelgemak (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Hoogvliet had ooit een app waarmee je recepten en aanbiedingen kunt opvragen, met een boodschappenlijstje dat zich automatisch ordende naar de indeling van de winkel. Die app bestaat niet meer, maar ze hebben nog wel deze Bestelgemak-app waarmee je boodschappen kunt bestellen en de PrijsKrakers kunt zien.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Dekamarkt zet gerechten op de eerste plaats, met de gerechtenvinder. Daarnaast kun je een lijstje maken en de dichtstbijzijnde winkel opzoeken. Erg modern ziet de app er niet uit, maar er zitten wel leuke dingen in zoals karaoke-koken op de iPad en boodschappenlijstje sorteren op gerecht of productgroep.
 • ALDI Nederland (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - ALDI Nederland pakt het wat minder uitgebreid aan, maar laat je wel naar het dichtstbijzijnde filiaal zoeken en digitaal door het assortiment snuffelen.
 • DEEN Supermarkten (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Doet alles wat andere supermarkt-apps ook doen, maar laat je ook ‘Mijn DEEN’ selecteren, zodat je altijd een route kunt plannen naar jouw supermarkt. Bevat verder de gebruikelijke zaken zoals recepten, booschappenlijstje, weekfolder en zelfs bloemen bestellen.
 • Picnic Supermarkt (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Deze boodschappenbezorgdienst breidt steeds verder uit over Nederland. Geen fancy functies, alleen boodschappen bestellen en laten bezorgen.
 • Vomar Voordeelmarkt (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Niet veel meer dan online boodschappen doen en bestellen.
 • Ekoplaza (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Deze biologische supermarkt heeft een app met aanbiedingen, boodschappenlijstje, assortiment, een barcodescanner en een ingrediëntenscanner, waarmee je bijvoorbeeld kunt achterhalen of een bepaald product E-nummers of microplastics bevat.
 • EMTÉ Supermarkten (gratis, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - Een vrij beperkte app met winkelzoeker en spaarpunten van de FijnproefersShop. Meer niet.
 • Sligro Food Group VR (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Voor mensen met een horecazaak. Geen idee waarom je het zou willen, maar met de Sligro-app kun je met VR rondkijken in de Sligro-vestigingen.
 • Makro (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Voor de grootverbruikers. Deze app toont alleen je Makro-pas. Kun je net zo goed een foto meenemen of in je Wallet stoppen.

Delhaize supermarkt-app

Belgische supermarkt-apps

In deze lijst kijken we naar de bekende Belgische supermarkten Delhaize, Carrefour en Colruyt, plus nog een aantal minder bekende.

Delhaize

Met de app van Delhaize ben je altijd op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en je kunt ze ook direct vanuit de app bestellen. In de winkel komt de app van pas dankzij het boodschappenlijstje en de mogelijkheid om producten te scannen. Als je een keer in een andere stad bent kun je met een routebeschrijving altijd je weg vinden naar een Delhaize-vestiging bij jou in de buurt.

Carrefour

Carrefour België heeft aparte apps voor boodschappen en voor de SmartScan-winkelscanner. In de hoofdapp vind je winkellijstjes die je kunt delen met je familie. Je kunt vanuit de app shoppen en de bestelling vervolgens ophalen in een winkel naar keuze. En je krijgt digitale voordeelbonnen die meteen aan de kassa verrekend worden. Kortom: een erg complete app met alle functies die je in een supermarkt-app verwacht.

Colruyt

Zoals de naam al doet vermoeden is de Collect & Go-app van Colruyt helemaal gericht op de online boodschappenservice van de supermarktketen. Nadat je de juiste producten geselecteerd hebt, worden ze klaargezet op een afhaalpunt bij jou in de buurt. De supermarktketen heeft daarnaast ook nog de MyColruyt-app, met boodschappenlijstje, recepten en aanbiedingen. Colruyt heeft een aparte app voor de Xtra-klantenkaart, maar die functie zit ook ni de normale app.

Andere Belgische supermarkt-apps

 • ALDI België (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - De Aldi België-app bevat een overzicht van de aanbiedingen en koopjes. Voor mensen die in de grensregio wonen is er ook de mogelijkheid om te kijken wat er vlak over de grens in de aanbieding is.
 • Lidl - Offers & Leaflets (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Belgische Lidl-klanten kunnen met deze app producten scannen en de gebruikelijke aanbiedingen doorbladeren.
 • Mon Inter (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Franstalige apps voor de supermarkten van Intermarché.

Apps voor supermarktkoopjes

Ben je op zoek naar specifieke koopjes in de supermarkt, dan kunnen deze aanbiedingen en folder-apps helpen:

 • Sjoprz: Dé boodschappen-app (gratis, iPhone, iOS 9.3+) - Laat zien waar boodschappen het goedkoopst zijn en laat ook voedignswaarde zien. Lijkt veel op de eerder bestaande app Boodschapp, die failliet ging en daardoor verdween.
 • myShopi – Leaflets & Promos (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Een Belgische folder-app waarmee je ook klantenkaarten kunt opslaan en promoties bekijken.
 • PromoPromo (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Nog meer Belgische folders en promoties, ook bij de supermarkten.
 • Folders & promo’s PromoButler (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - De Belgische app van PromoButler.
 • AlleFolders (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Blader door Nederlandse folders van de verschillende winkelketens, waaronder supermarkten.
 • Reclamefolder (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Ook bij Reclamefolder vind je talloze Nederlandse folders, die je per categorie (bijvoorbeeld supermarkten) kunt bekijken.
 • Spotta folders en aanbiedingen (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Niets kunnen vinden in de andere folder-apps? Dan is er ook nog Spotta, met een soortgelijk aanbod van Nederlandse reclamefolers.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apps
Onderwerpen boodschappen, supermarkt