Apple Pay-betaling

Dit is wanneer Triodos Bank belooft Apple Pay aan te bieden

Na lang wachten lijkt er schot in de zaak te zitten bij Triodos Bank. De bank belooft op haar website dat Apple Pay eraan komt. In dit artikel lees je het laatste nieuws over Apple Pay bij Triodos.

Enkele jaren na de introductie van Apple Pay in Nederland lijkt het bijna zo ver te zijn bij Triodos. De bank belooft dat er in de eerste helft van 2024 ondersteuning komt voor Apple Pay, zo ontdekte iCulture. Het is nog een belofte en het is daarom niet een gegeven dat deze doelstelling ook wordt gehaald. Apple Pay werd namelijk al eerder beloofd door deze bank. Ook Google Pay wordt aangekondigd. De Triodos Bank is op dit moment de enige bekende bank in Nederland zonder ondersteuning voor Apple Pay.

Apple Pay bij Triodos

iCulture ontdekte op de website van Triodos Bank dat het bedrijf Apple Pay belooft aan te bieden in de eerste helft van 2024. Klanten kunnen dan hun Triodos Betaalpas van Visa Debit toevoegen aan de Wallet-app op hun iPhone om zo in winkels en online Apple Pay te gebruiken.

Apple Pay-betaling

Het is niet de eerste keer dat Triodos een belofte over Apple Pay doet. Een oudere pagina van Triodos vertelt dat Apple Pay al werd beloofd voor 2023, maar die deadline is dus verschoven. De bank verklaart dat het veel tijd kost en dat ze bovendien afhankelijk zijn van externe partijen. Het verschil met de huidige situatie is dat de bank nu specifiek een tijdlijn geeft voor Apple Pay (eerste helft 2024) en Google Pay (tweede helft 2024). Voorheen werden slechts de mogelijkheden onderzocht.

Bekijk ook

Zo betaal je met Apple Pay in winkels, apps en op het web

Apple Pay werkt op verschillende plekken, bijvoorbeeld in winkels, in apps en zelfs op het web. Maar hoe moet je precies Apple Pay gebruiken als je ermee wil betalen? Hoe kun je van Apple Pay kaarten wisselen als je er meerdere toegevoegd hebt? In deze tip leggen we je alles uit.

Meer iPhone-functies dankzij Apple Pay

Wanneer je met Apple Pay betaalt, kun je meer functies van je iPhone gebruiken. Zo is er een mogelijkheid om bestellingen te volgen in Wallet. Ook vind je in de Wallet-app een overzicht van je aankopen inclusief de locatie van je aankoop. Dit kan het vinden van een betaling eenvoudiger maken.

Er zijn overigens nog functies die bij geen enkele Nederlandse gebruiker van Apple Pay werkt. Zo kun je in de Verenigde Staten gebruik maken van Apple Pay Later. Hiermee kun je gespreid betalen zonder rente. Het duurt waarschijnlijk nog een hele tijd voordat dit ook in Nederland beschikbaar is. Deze functie is niet afhankelijk van welke bank je gebruikt. In het Verenigd Koninkrijk kunnen klanten van sommige banken ook hun saldo bekijken in de Wallet-app.

Bekijk ook

Zo kun je een Apple Pay-bestelling volgen met de Wallet-app

Op de iPhone is het mogelijk om online bestellingen te volgen via de ingebouwde Wallet-app. Dit werkt alleen bij leveringen en pakketten die met Apple Pay zijn afgerekend. Ook moet de winkel het ondersteunen. In deze tip lees je hoe het werkt.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.