Applijst: deze iPhone-apps helpen met goede voornemens voor 2013

Goede voornemens voor 2013? iPhoneclub.nl zet goede iPhone-apps voor je op rij en stuurt je naar de juiste applicaties!

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Beste iPhone-apps voor goede voornemens
Het kan niet missen op de eerste werkdag van 2013: de start van de goede voornemens. Of je nou wil stoppen met roken, gezonder wil eten of gaan beginnen met een sportiever bestaan: overal zijn applicaties voor te krijgen op de iPhone. In dit artikel zetten we links naar de apps die je nodig hebt op een rij. Daarnaast halen we vier actuele iPhone-apps voor je goede voornemens nog even aan en hebben we een tijdelijk gratis app: PushUps for beginners tijdelijk gratis downloaden.


Aan het begin van vorig jaar hebben we drie uitgebreide lijsten gepubliceerd die je helpen met het behalen van drie gangbare goede voornemens: sporten, gewicht verliezen en stoppen met roken. De informatie uit de lijsten is onderhoudend, maar niet alle apps ondersteunen het beeldscherm van de iPhone 5. Kijk bij het eventueel aanschaffen van een applicatie in de App Store goed naar de vorm van de screenshots. Zijn die tegen het vierkante aan, dan is de app nog niet geoptimaliseerd voor de iPhone 5. Langwerpige screenshots betekenen dat de applicatie wel is geoptimaliseerd. De functionaliteit van de apps verandert daardoor natuurlijk niet. Onder de links lichten we vier apps in het bijzonder uit. Je leest waarom.


Lift: sociaal netwerk voor steuntje in je rug

Lift inchecken bij eventSlechts een halve maand geleden schreven we voor het eerst over Lift, een overzichtelijke en leuke applicatie die je op weg helpt met het vasthouden van een goed voornemen. In het begin van de app geef je aan waaraan je wilt werken. Dat kan zijn gewicht verliezen, stoppen met roken, meer water drinken, hardlopen en nog veel meer. Je kan zoveel voornemens invoeren als je zelf wilt.

Heb je dat gedaan, dan krijg je elke dag als je de app opstart, je overzicht van voornemens te zien en kan je inchecken op het voornemen. Zo geef je bijvoorbeeld aan dat je genoeg water hebt gedronken, of dat je weer hebt gefietst naar het werk. Je kan elke check-in voorzien van een notitie. Dat kan lonen, want alle check-ins komen terecht in de berichtenstroom van dat voornemen. Een notitie lokt al snel meer reacties en likes van andere gebruikers uit. Zo is Lift een perfecte stok achter de deur: je verveelt niet je Facebook-nieuwsfeed met al je vorderingen, maar geniet wel de feedback van lotgenoten.
Lees ook: Lift iPhone-app: sociaal netwerk helpt bij sporten en andere doelen


RunKeeper: zien welke vorderingen je maakt

Runkeeper 2RunKeeper was altijd al een goede iPhone-app om je sportieve vorderingen mee bij te houden, zeker als je van plan bent om te hardlopen of te fietsen. De applicatie is namelijk een sterke speler als het aankomt op het vastleggen van je afgelegde afstand en locatie, en zo kan je terugzien welke route je hebt afgelegd en zie je hoe lang je erover deed. RunKeeper heeft de laatste tijd enorm aan functies gewonnen en heeft inmiddels alles wat je nodig hebt om op weg geholpen te worden. De applicatie houdt je persoonlijke records bij en je kan je vrienden toevoegen om hun prestaties te volgen. Dat is niet alles: je kan je ook abonneren op trainingsprogramma’s van coaches die je op weg helpen binnen een sportieve activiteit, of het nou om fitness of tracking gaat.

Door al die nieuwe functies werd de applicatie er helaas niet overzichtelijker op, maar daar is één dag voor 2013 wat aan gedaan. RunKeeper 3.0 giet alle functionaliteit in een fraai en strak uiterlijk. Het deprimerende donkergrijs is aan de kant gezet voor fris wit en de app ademt nu veel meer positivisme uit. Hij is er ook overzichtelijker door geworden, precies wat je wilt bij een goed voornemen: geen gedoe.
Lees ook: Runkeeper-artikelen op iCulture


NikeFuel: maak een spel van het sporten

Goede voornemens Nike RunningDé grote concurrent van RunKeeper is de samenwerking tussen Apple en Nike+. Het sportmerk heeft al tijden verschillende applicaties in de App Store staan, waarvan Nike+ Running de meest succesvolle is. Dankzij de Nike+ FuelBand, een armband die je bewegingen bijhoudt, zijn de applicaties van het merk naar een hoger plan getild. Het stukje hardware leidt ook naar totaal nieuwe toepassingen die sporten tot een game moeten maken. NikeFuel Missions is de naam van het spel waarmee je goede sportieve voornemen er een stuk afwisselender en verrassender uitziet. De app schotelt allerlei missies voor waar je punten voor krijgt. Hoe meer punten je verzamelt, hoe hoger je in rang stijgt en hoe lastiger de volgende uitdagingen. Het is daarmee een leuke aanvulling op het wat statische proces van steeds langere afstanden in steeds minder tijd lopen.

NikeFuel Missions is geen aparte app, maar een toevoeging die je kan aanvinken om te doen vanuit de app Nike+ Running – van zichzelf al een erg goede app om je progressie mee bij te houden.
Lees ook: NikeFuel Missions: eerste game met NikeFuel-punten


Endomondo Sports Tracker: stel zelf je coach in

Endomondo route op kaartNaast RunKeeper en Nike+ Running is er nog één grote andere sport-app voor de iPhone, en dat is Endomondo Sports Tracker. Zowel de gratis als de betaalde Pro-versie van die app heeft een update gehad, die ervoor zorgt dat je de details kan zien van de workouts van andere vrienden. Je ziet niet langer alleen de afstand en de route, maar ook de informatie die je bij jezelf ziet: calorieën, gemiddelde snelheid, maximumsnelheid, hoogte, meters omhoog en meters omlaag. Zelfs de hoogste en laagste snelheid op een route kan je inzien.

Endomondo Sports Tracker PRO heeft daarnaast meer opties gekregen om je audiocoach aan te sturen. Je kan aangeven wanneer je feedback wilt horen van de app, die dan dwars door de muziek die je hebt opstaan, heen gaat. Elke kilometer? Uitzonderlijke prestaties? Of als je ondermaats presteert? Een sterke toevoeging op de sport-applicatie die nog steeds voortreffelijk simpel bedient.
Lees meer: Sport-app Endomondo overzichtelijker na update


PushUps for Beginners: vanaf de start

Goede voornemens Pushups for beginnersPushUps for Beginners is geen nieuwe applicatie of onlangs sterk bijgewerkt, maar wordt wel tijdelijk gratis aangeboden. Een uitstekende deal tijdens deze periode van het jaar natuurlijk, waarin de meeste apps in de categorie juist nu hun geld willen verdienen. PushUps for Beginners helpt je helemaal vanaf de start met het leren van push-ups. Daartoe is de applicatie simpel opgezet. Met begeleiding van een mannelijke of vrouwelijke coach, oefen je drie keer in de week op push-ups. In de allereerste sessie werk je er 18 af volgens een schema dat in beeld prijkt en wordt voorgelezen. Het doel is om uiteindelijk 100 push-ups te kunnen doen met minder pauzes en natuurlijk minder moeite. Als je een training doorlopen hebt, vink je hem af in de app en zo houd je nauwkeurig je progressie bij.

Wel loont het eerst even naar de instellingen van de app te gaan via het menu linksboven. Activeer daarin de Auto-modus zodat de app zelf de stappen per training doorneemt. Dan hoef je ze niet zelf eerst in te geven. De standaardtijd die de app voor een push-up rekent bedraagt vier seconden, maar die kan je zelf instellen.

RunKeeper, Nike+ Running en Endomondo Sports Tracker verschillen vooral op het aanbod van sporten dat door de apps ondersteund wordt om je prestaties mee bij te houden. Je kan alledrie de apps gratis downloaden om te zien of je sport van keuze ertussen zit. Qua gegevens bijhouden en mogelijkheden lijken de apps sterk op elkaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, goede voornemens, roken, sport