Gewoontes veranderen met apps

Stoppen met roken: met deze iPhone-apps moet het lukken!

Stoppen met roken doe je met hulp van je iPhone! In deze applijst vind je handige apps die je van je rookverslaving af helpen en die zorgen dat je gaat stoppen met de sigaret. Gaat het je lukken? Vast wel met deze apps!

Gewoontes veranderen met apps

Stoppen met roken is een wens van velen. Weg met de verslaving, weg met de stank in je kleding, op naar een gezonder bestaan! De iPhone kan je helpen om te stoppen met roken. Er zijn talloze apps verkrijgbaar die je steunen in het wegleggen van de sigaret. Wij hebben de beste apps voor je op een rijtje gezet.

Livestrong: MyQuit Coach-app

Bij Livestrong denk je meteen aan Lance Armstrong, de wielrenner die zijn imago de afgelopen jaren zag afbrokkelen. Zelf werkt Armstrong niet mee aan deze website, die allerlei artikelen bevat over gezonder leven en meer sporten, vaak met een wat populistische insteek. De stoppen met roken-app van Livestrong bestaat al heel wat jaren en wordt regelmatig bijgewerkt. De app belooft een persoonlijk plan om je eindelijk van het roken af te helpen. Je kunt kiezen om meteen te stoppen (cold turkey) of geleidelijk afbouwen, op een snelheid die bij je past. Hou bij hoeveel sigaretten je rookt, verzamel achievements, bekijk je voortgang en leg contact met de community, bestaande uit mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Aan de hand van voortgangsringen zie je hoe lang je al rookvrij bent. Ook kun je zien hoe je verlangen naar een sigaret in de loop van de tijd afneemt. De app is Engelstalig.

Stoptober-app

Stoptober is de bekendste Nederlandstalige app om in 28 dagen van je sigarettenverslaving af te komen. De app is een stok achter de deur als je moeite hebt om van je rookverslaving af te komen. De app geeft tips en beloningen voor het stoppen met roken. Je ziet precies wat je voortgang is. Zodra je de app aan het begin van de dag opstart krijg je de vraag of je nog rookvrij bent. De app berekent ook voor je hoeveel geld je bespaart, door aan te geven hoeveel je normaal gesproken op een dag rookt. Stoptober belooft dat je de app nu het hele jaar kunt gebruiken, maar helaas is de app een groot deel van het jaar niet te downloaden. Heb je de app al wel op je toestel staan, dan kun je op elk moment weer aan de slag gaan met je stoppoging. Of anders even wachten tot het weer oktober is.

Stoptober downloaden kan hier (niet het hele jaar beschikbaar in de App Store)

Quitbit

Quitbit is een van de apps uit onze lijst met apps om slechte gewoontes af te leren. De app is gericht op stoppen met roken, laat trends zien en motiveert je te stoppen. Daarbij leer je van je gewoontes, je ziet wanneer je laatste sigaret was en met de speciale grafiek zie je op welke momenten van de dag je de meeste trek in een sigaret hebt. Je ontdekt of je vooral uit gewoonte rookt, zodat je kunt kijken welke rookmomenten je het makkelijkst kunt schrappen. Met Quitbit kun je een eigen plan maken om te stoppen, waarbij je ook meteen ziet hoeveel geld je gaat besparen.

Andere stoppen met roken-apps

Er zijn nog meer apps die je willen helpen stoppen met roken:

  • QuitNow! (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 8.1+) - In deze Engelstalige app kun je chatten met mensen die al gestopt zijn. Ook krijg je te zien hoe sterk je gezondheid is verbeterd door te stoppen.
  • Stoppen met roken - Quit smoking Buddy! (gratis, iPhone, iOS 7.0+) - Deze app is gemaakt door een Nederlander, die zelf verstokte roker was. Helaas is de app niet meer recent bijgewerkt en werkt daarom alleen nog op oudere iPhones die nog op iOS 10 of ouder draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, goede voornemens, roken
Software iOS