Gewoontes veranderen met apps

Stoppen met roken: met deze iPhone-apps moet het lukken!

Rookvrij het nieuwe jaar in!

Stoppen met roken doe je met hulp van je iPhone! In deze applijst vind je handige apps die je van je rookverslaving af helpen en die zorgen dat je gaat stoppen met de sigaret. Gaat het je lukken? Vast wel met deze apps!

Stoppen met roken-apps

Stoppen met roken is een wens van velen. Weg met de verslaving, weg met de stank in je kleding, op naar een gezonder bestaan! De iPhone kan je helpen om te stoppen met roken. Er zijn talloze apps verkrijgbaar, waaronder de bekende Stoptober-app, die je steunen in het wegleggen van de sigaret. Dit zijn de beste apps voor het stoppen met roken.

QuitNow

Zoals de naam al zegt wil deze app je direct van je rookverslaving afhelpen. De app heeft realtimestatistieken met bijvoorbeeld de tijd sinds je laatste sigaret. De app geeft ook inzicht in hoeveel geld je bespaard hebt. Je kan in de app ook een profiel aanmaken en chatten met andere gebruikers. Na het installeren van de app vul je drie dingen in: hoeveel sigaretten rook je per dag, hoeveel sigaretten zitten er in het pakje en hoeveel kost het? Op basis daarvan kan QuitNow de besparing berekenen. Aan de hand van voortgangsringen kun je zien hoeveel impact het stoppen met roken op korte termijn heeft. Je bloeddruk en hartslag verbeteren en je geur- en smaakzin gaat erop vooruit. Dit motiveert je meteen om te gaan werken aan de doelen op langere termijn, zoals de gezondheid van je longen. Die hebben namelijk wat meer tijd nodig om te herstellen.

QuitNow geeft je tips die je van de sigaret af moeten helpen. Loop je nog steeds vast, dan kun je chatten met lotgenoten. Er is ook een Apple Watch-app van QuitNow waarin je precies kan zien hoeveel geld je bespaard hebt en hoelang je al rookvrij bent.

Livestrong: MyQuit Coach-app

Bij Livestrong denk je meteen aan Lance Armstrong, de wielrenner die zijn imago de afgelopen jaren zag afbrokkelen. Zelf werkt Armstrong niet mee aan deze website, die allerlei artikelen bevat over gezonder leven en meer sporten, vaak met een wat populistische insteek. De stoppen met roken-app van Livestrong bestaat al heel wat jaren en wordt regelmatig bijgewerkt. De app belooft een persoonlijk plan om je eindelijk van het roken af te helpen. Je kunt kiezen om meteen te stoppen (cold turkey) of geleidelijk afbouwen, op een snelheid die bij je past. Hou bij hoeveel sigaretten je rookt, verzamel achievements, bekijk je voortgang en leg contact met de community, bestaande uit mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Aan de hand van voortgangsringen zie je hoe lang je al rookvrij bent. Ook kun je zien hoe je verlangen naar een sigaret in de loop van de tijd afneemt. De app is Engelstalig.

Quitbit

Quitbit is een van de apps uit onze lijst met apps om slechte gewoontes af te leren. De app is gericht op stoppen met roken, laat trends zien en motiveert je te stoppen. Daarbij leer je van je gewoontes, je ziet wanneer je laatste sigaret was en met de speciale grafiek zie je op welke momenten van de dag je de meeste trek in een sigaret hebt. Je ontdekt of je vooral uit gewoonte rookt, zodat je kunt kijken welke rookmomenten je het makkelijkst kunt schrappen. Met Quitbit kun je een eigen plan maken om te stoppen, waarbij je ook meteen ziet hoeveel geld je gaat besparen.

Stoptober-app

Stoptober is de bekendste Nederlandstalige app om in 28 dagen van je sigarettenverslaving af te komen. De app is een stok achter de deur als je moeite hebt om van je rookverslaving af te komen. De app geeft tips en beloningen voor het stoppen met roken. Je ziet precies wat je voortgang is. Zodra je de app aan het begin van de dag opstart, krijg je de vraag of je nog rookvrij bent. De app berekent ook voor je hoeveel geld je bespaart, door aan te geven hoeveel je normaal gesproken op een dag rookt. Stoptober belooft dat je de app het hele jaar kunt gebruiken, maar helaas is de app een groot deel van het jaar niet te downloaden. Dit jaar kun je ook chatgroepen aanmaken met andere stoppers. Op deze manier kan je elkaar steunen en motiveren.

De Stoptober-app is alleen te downloaden rond de periode van oktober. Heb je de app al geïnstalleerd, dan kun je deze natuurlijk gewoon blijven gebruiken.

Meer apps
Kijk ook eens naar deze andere applijsten om van vervelende gewoontes af te komen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, goede voornemens, roken
Software iOS