Voetbal en sport.

De beste Nederlandse apps voor sportnieuws op iPhone en iPad

De beste apps voor sportnieuws op iPhone en iPad van bekende Nederlandse nieuwsbronnen op rij. Van NU tot FOX Sports en van voetbal tot atletiek: met deze apps blijf je op de hoogte van al het sportnieuws.

Beste apps voor sportnieuws

In de App Store vind je allerlei apps om de laatste ontwikkelingen en uitslagen van je favoriete sporten te volgen. Of je nou geïnteresseerd bent in voetbal, tennis, hockey of juist iets heel anders. Wij zetten Nederlands’ beste apps voor sportnieuws voor je op een rij.

NUsport

Je gebruikt de NU.nl-app misschien om het laatste nieuws uit binnen- en buitenland te lezen, maar wist je dat er ook een NUsport-app is? Deze sportversie focust op alle sporten die er zijn en biedt het laatste sportnieuws, live updates en video’s van bijvoorbeeld de Champions League. De app kan ook meldingen sturen om je op de hoogte te houden van het laatste sportnieuws. Je kan deze meldingen zelf per sport instellen. Als je dus alleen meldingen wil ontvangen van wielrennen of darts, dan kan dat. De app opent met de live-pagina waar je meteen in de actie gegooid wordt.

Ziggo Sport Totaal

Zoals de naam al zegt biedt deze app een totaalaanbod van verschillende sporten. Of je nu alles wil weten over voetba, golf of atletiek, in deze app vind je al het sportnieuws bij elkaar. Naast tekst zijn er ook korte clips van indrukwekkende acties, die je eventueel kan doorsturen via AirPlay naar je Apple TV. Behalve het laatste nieuws kun je hier ook naar de zenders van Ziggo Sport kijken, mits je daar een geschikt abonnement voor hebt. Je kan eventueel ook een losse voetbalwedstrijd aanschaffen, mocht je niet geabonneerd zijn.

Sportnieuws.nl

Sportnieuws is een sportwebsite van de Persgroep, de uitgever van onder andere het AD en de Volkskrant. De website focust zich op het laatste sportnieuws en dat is in de app niet anders. Het beginscherm verzamelt al het sportnieuws in één overzicht, maar via het zijmenu kun je filteren op andere sporten. Zelfs American Football volg je met deze app, net als het laatste eSport-nieuws met games als FIFA. Wat ook handig is van de app is dat je bij een nieuwsartikel gewoon door kan scrollen om het volgende bericht te lezen.

FlashScore.nl

FlashScore.nl, voorheen Live Uitslagen NL, is de ideale app om op de hoogte te blijven van alle sporten. Of je nu geïnteresseerd bent in voetbal, honkbal, boksen of snooker. Je hebt de keuze uit ruim 30 verschillende sporten, waarvan je live het wedstrijdverloop kunt volgen en de actuele competitiestanden kunt raadplegen. Je abonneert je op wedstrijden met sterretje en vervolgens zie je die terug in een apart overzicht en ontvang je daarvan pushberichten om je te informeren over het wedstrijdverloop. FlashScore.nl heeft ook een Apple Watch-app, zodat je alleen maar op je pols hoeft te kijken.

FOX Sports NL

FOX Sports NL is de officiële app van de gelijknamige televisiezender en opvolger van Eredivisie Live. Deze app biedt het laatste voetbalnieuws, tussenstanden, topscoorders en uitslagen van de populairste competities uit binnen- en buitenland. Daarnaast kun je, als je in Nederland bent, live wedstrijden en samenvattingen van de gespeelde wedstrijden bekijken. Ook heb je de mogelijkheid om met een FOX Sports GO-abonnement in de app in te loggen. Fox Sports NL is er ook op de Apple TV, waarmee je live naar alle zenders kan kijken.

NOS

De NOS-app voor iPhone en iPad heeft een algemene categorie voor sportnieuws. Hier vind je het laatste sportnieuws en -video’s. Ook de NOS heeft een aparte categorie voor voetbal-, Formule 1, schaats- en tennisnieuws. Bovendien vind je hier de uitslagen van de Eredivisie, Champions League, Europa League en de KNVB Beker. NOS stuurt pushberichten voor zowel gewoon nieuws als sportnieuws en je kan zelf instellen dat je alleen de meldingen van sportnieuws wil ontvangen.

Overige sportnieuwsapps

Er zijn nog veel meer apps waarmee je het laatste sportnieuws kan volgen:

  • Voetbal International (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.7+) - App van het gelijknamige tijdschrift waarin je alles over voetbal leest.
  • NU.nl (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Ook de algemene NU.nl-app heeft een speciale sport-sectie, wat mogelijk voor jou voldoende is.
  • De Telegraaf Nieuws (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 12.0+) - Sinds het stoppen van de Telesport-app is de app van De Telegraaf de enige plek waar je sportnieuws van deze krant kan lezen.
  • AD - Nieuws, Sport & Regio (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.2+) - De AD-app heeft in de menubalk een apart kopje voor sport, waar je verder kan filteren op verschillende sporten.

We hebben nog meer applijsten over sport, zoals:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!