Voetbal en sport.

De beste Nederlandse apps voor sportnieuws op iPhone en iPad

De beste apps voor sportnieuws op iPhone en iPad van bekende Nederlandse nieuwsbronnen op rij. Van NU tot FOX Sports en van voetbal tot atletiek: met deze apps blijf je op de hoogte van al het sportnieuws.

Beste apps voor sportnieuws

In de App Store vind je allerlei apps om de laatste ontwikkelingen en uitslagen van je favoriete sporten te volgen. Of je nou geïnteresseerd bent in voetbal, tennis, hockey of juist iets heel anders. Wij zetten Nederlands’ beste apps voor sportnieuws voor je op een rij.

Sportnieuws.nl

Sportnieuws is een sportwebsite van DPG, de uitgever van onder andere het AD en de Volkskrant. De website en bijbehorende app richten zich op het laatste sportnieuws. Het beginscherm verzamelt al het sportnieuws in één overzicht, maar via het zijmenu kun je filteren op andere sporten. Zelfs American Football volg je met deze app, net als het laatste eSport-nieuws met games als FIFA. Wat ook handig is van de app is dat je bij een nieuwsartikel gewoon door kan scrollen om het volgende bericht te lezen.

NOS

De NOS-app voor iPhone en iPad heeft een algemene categorie voor sportnieuws. Hier vind je het laatste sportnieuws en -video’s. Ook de NOS heeft een aparte categorie voor voetbal-, Formule 1, schaats- en tennisnieuws. Bovendien vind je hier de uitslagen van de Eredivisie, Champions League, Europa League en de KNVB Beker. NOS stuurt pushberichten voor zowel gewoon nieuws als sportnieuws en je kan zelf instellen dat je alleen de meldingen van sportnieuws wil ontvangen.

Ziggo Sport Totaal

Zoals de naam al zegt biedt deze app een totaalaanbod van verschillende sporten. Of je nu alles wil weten over voetba, golf of atletiek, in deze app vind je al het sportnieuws bij elkaar. Naast tekst zijn er ook korte clips van indrukwekkende acties, die je eventueel kan doorsturen via AirPlay naar je Apple TV. Behalve het laatste nieuws kun je hier ook naar de zenders van Ziggo Sport kijken, mits je daar een geschikt abonnement voor hebt. Je kan eventueel ook een losse voetbalwedstrijd aanschaffen, mocht je niet geabonneerd zijn.

ESPN

ESPN: Live Sports & Scores is de officiële app van de gelijknamige televisiezender en rechthebbende van de uitzendrechten in de Eredivisie. Maar deze app biedt nog veel meer, waaronder veel Amerikaanse sporten. De ESPN-app toont het laatste voetbalnieuws, tussenstanden, topscoorders en uitslagen van de populairste competities uit binnen- en buitenland. Daarnaast kun je live wedstrijden en samenvattingen van de gespeelde wedstrijden bekijken en krijg je een seintje als er een doelpunt is.

Overige apps met sportnieuws

Er zijn nog veel meer apps waarmee je het laatste sportnieuws kan volgen:

  • VI | Voetbal Uitslagen (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.0+) – App van het gelijknamige tijdschrift waarin je alles over voetbal leest.
  • NU.nl (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) – De algemene NU.nl-app heeft een speciale sport-sectie, wat wellicht voor jou voldoende is.
  • De Telegraaf (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) – Sinds het stoppen van de Telesport-app is de app van De Telegraaf de enige plek waar je sportnieuws van deze krant kan lezen.
  • AD – Nieuws, Sport & Regio (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.0+) – De AD-app heeft in de menubalk een apart kopje voor sport, waar je verder kan filteren op verschillende sporten. Omdat dit ook een DPG-merk is, zou je ook de eerder genoemde Sportnieuws-app kunnen installeren.

We hebben nog meer applijsten over sport, zoals: