duolingo-voor-scholen

Duolingo gaat het klaslokaal in met Duolingo voor Scholen

Duolingo gaat ook taalcursussen geven op scholen. De app zal worden gebruikt door scholieren, waarbij de docent de voortgang kan volgen.

https://testcenter.duolingo.comDuolingo staat vooral bekend als een smartphone-app waarmee je talen kunt leren. Dat doe je meestal op eigen houtje, in je vrije tijd. Maar de lesmethode van Duolingo kan ook van pas komen op scholen. De appmakers hebben daarom de dienst ‘Duolingo voor Scholen‘ aangekondigd, waarmee ook scholen aan de slag kunnen gaan. Docenten kunnen makkelijker zien wat de voortgang van de scholieren is en extra hulp bieden als er op een bepaald gebied onduidelijkheden zijn.

duolingo-voor-scholen

Duolingo voor Scholen is het eerste initiatief van het bedrijf om op scholen actief te worden. Eerder startte Duolingo al een testcentrum, waarmee je een taalcertificaat kunt behalen.

duolingo-op-scholen-klaslokaal

Momenteel wordt Duolingo al wel gebruikt op scholen, maar het is behelpen. Met een centraal platform denken de appmakers docenten beter te kunnen ondersteunen. Scholieren krijgen een persoonlijk leerprogramma met feedback, zodat de docent tijd overhoudt voor het beantwoorden van vragen en het helpen van scholieren die achterop dreigen te raken. Ouders kunnen ook de voortgang volgen. De overheden van Costa Rica en Guatemala hebben al besloten om de app in openbare scholen te gaan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2015, 20:40
Categorie Diensten
Onderwerpen duolingo, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.