Archief voor 'gezondheid'

iMac M3 2023 in studentenkamer

Deze Mac-apps herinneren je aan rustpauzes

Lange tijd zittend werken achter je computer is ongezond. Daarom helpen deze Mac-apps om regelmatig pauze te nemen. De Mac-apps geven een melding als het tijd is voor een rustpauze en zorgen ook dat je geconcentreerd kunt werken.

Activiteit-ringen op de Apple Watch

Activiteit-app op de Apple Watch: vernieuwd in watchOS 10

Als je een Apple Watch draagt, heb je vast al ontdekt hoe verslavend de Activiteit-app is. In deze app kun je elke dag de drie gekleurde activiteitenringen vullen. Hoe werken deze ringen, welke bewegingsdoelen kun je instellen en hoe verdien je medailles? In deze tip leggen we alles uit over de Activiteit-app op de Apple Watch!

Gemoedstoestand vastleggen op de iPhone

Stemming en gemoedstoestand vastleggen in iOS 17: zo werkt het

Sinds iOS 17 besteedt Apple extra aandacht aan mentale gezondheid, oftewel hoe we ons voelen en hoe we denken. Dit kun je vastleggen in de Gezondheid-app. Daarnaast kun je vragenlijsten invullen om te checken of je risico loopt op een depressie.

Apple onderzoekt meten temperatuur in bed

Hete nachten? Apple wil het weten (en meten)

De Apple Watch beschikt al enige tijd over slaaptracking. Apple introduceerde de functie in 2020 met de release van watchOS 7. Maar het is enige slaaptechnologie waar Apple wakker van ligt. Uit een patentaanvraag blijkt namelijk dat het bedrijf onderzoekt hoe het je temperatuur en menstruatiecyclus kan volgen met temperatuursensoren tijdens de slaap.

Tim Cook op Apple Park

Oogrecept vastleggen op de iPhone: zo werkt het

Leg je oogrecept vast in de Gezondheid-app op de iPhone, zodat je makkelijk nieuwe contactlenzen of een extra bril kunt bestellen. Voor het vastleggen van je oogrecept hoef je niet alle informatie te begrijpen: een papieren afdruk van de oogmeting volstaat ook.