Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Bespaar op boodschappen met gratis apps

Bespaar op je boodschappen met deze gratis apps

Gezond eten voor weinig
Als Nederlander bespaar je graag op je boodschappen, zeker in deze dure tijden. Wil je de komende tijd wat zuiniger leven, dan gaan deze apps je daarbij helpen. We laten zien dat geld besparen op boodschappen prima kan samengaan met gezond eten én minder verspillen.

Op je boodschappen besparen met apps

Wil je wat zuiniger gaan leven, of geeft de weegschaal aan dat je te veel bier en chips in huis haalt? Wat je motivatie ook is, met deze handige apps bespaar je op je boodschappen. Lees ook ons overzicht van boodschappen-apps van de supermarkten en kijk ook hoe je op nog meer manieren geld kunt besparen met je iPhone.

Too Good To Go: gooi niets weg

Ga verspilling tegen, terwijl je gezond eet én op je boodschappen bespaart. Dat is waar Too Good To Go voor staat en dat is zowel goed voor het milieu als voor jouw portemonnee. Lokale ondernemers als bakkers, groente- en fruithandelaren of supermarkten, kunnen hier hun restpartijen met korting aanbieden. De voorraad is altijd beperkt, maar de deals zijn vaak meer dan de moeite waard.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Scoupy: ontvang cashbacks en betaal minder

Korting krijgen op je boodschappen, dat willen we allemaal wel. Met Scoupy is dat opeens heel eenvoudig geworden. Meedoen is simpel: je koopt een product uit de selectie van Scoupy, maakt een foto van je kassabon en stuurt deze in via de app. Scoupy zorgt vervolgens ervoor dat je de korting teruggestort krijgt.

Tikkie: korting op sommige levensmiddelen

Je kent de Tikkie-app natuurlijk om betalingen uit te voeren, maar wist je dat er ook regelmatig kortingen in te vinden zijn? Je krijgt bijvoorbeeld korting op Yakult, kauwgum en andere producten. Vaak moet je het product aanschaffen in de supermarkt en vervolgens de kassabon uploaden om de korting te incasseren. De keuze is niet reuze, maar als je de app toch al geïnstalleerd hebt (en die kans is vrij groot) dan is het mooi meegenomen. En je hoeft bijna niets te doen.

Slim Koken: gezond eten en niets weggooien

Als je wilt besparen op je boodschappen, gaat het niet alleen om slim inkopen. Je moet ook voorkomen dat je voedsel verspilt en weggooit. In de Slim Koken-app van het Voedingscentrum vind je onder meer gezonde recepten, tips om je boodschappen te bewaren en slimme adviezen hoe je op kliekjesdag met restjes lekkere gerechten maakt. Zoeken op ingrediënten is ook geen probleem! Zo hoef je niet meer inspiratieloos door de keuken te dolen, gooi je minder eten weg en ga je ook nog eens gezond aan de slag.

Pepper

Met Pepper kun je zoeken naar kortingen en acties op elk gebied. Ze worden aangeleverd door de actieve community van deze website. Als het gaat om voeding en dagelijkse boodschappen kun je met Scoupy bijvoorbeeld zien waar de babyvoeding in de aanbieding is en welke prijsfouten er zijn bij snoep of dierenvoeding. Behalve landelijke aanbiedingen vind je er ook regelmatig lokale acties, bijvoorbeeld een grote partij afgeprijsd bier of fout geprijsde pakken wasmiddel. Je kunt naar producten zoeken of een alert instellen om te achterhalen wanneer er iets in de aanbieding is.

Promo

Geloof ons: op drogisterijartikelen kun je enorm besparen. Je bent wel gek als je de normale prijzen voor deodorant, tandpasta en haarproducten betaalt want die zijn overal wel ergens in de aanbieding. Promo werkt heel gemakkelijk: zoek het product op en maak deze favoriet, zodat je vervolgens snel kunt kijken waar jouw favoriete merk tandpasta of haargel in de aanbieding is. Bij drogisterijproducten kun je bijna altijd wel ergens 1+1 gratis vinden.

Groupon

Wij gebruiken Groupon niet zozeer voor dagelijkse boodschappen, maar voor uit eten gaan. Je kunt interessante kortingen vinden voor restaurants, waarbij je bijvoorbeeld €25,- voor een driegangenmenu betaalt. Zo hou je vooraf zicht op de kosten, want na het aanschaffen van de Groupon heb je geen verdere kosten meer. Je vindt in Groupon ook kortingen voor hotels, sauna’s, pretparken en ander vermaak. De kortingen kunnen oplopen tot meer dan 80 procent, dus dat is echt de moeite! Groupon helpt je bovendien om lokale aanbiedingen te vinden.

Honey kortingsbonnen

Deze van oorsprong Amerikaanse app hlept je zoeken naar coupons en kortingscodes terwijl je winkelt. Je vindt in deze app kortingen voor voedsel vinden, maar ook voor kleding, reizen en meer. De kortingscodes worden meteen toegepast tijdens het shoppen. Bij elke aankoop verzamel je punten die je kunt inwisselen voor cadeaubonnen.


Meer apps om te besparen op boodschappen en eten

Met bovenstaande apps bespaar je op je boodschappen en kun je ook nog gezond eten. Maar we hebben nog meer suggesties voor je. Welke apps gebruik jij hiervoor?

 • Crisp supermarkt (Gratis, iPhone, iOS 11.0+) - Crisp is de supermarkt-app die vers eten thuisbezorgt door rechtstreeks in te kopen.
 • NoWaste - Voedsellijst (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Minder voedsel verspillen door te registreren wat er nog in de (koel)kast ligt.
 • Impackt (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Verdien kortingen door je plastic te recyclen.
 • Roamler - Geld verdienen (Gratis, iPhone, iOS 12.4+) - Verdien een kleine vergoeding met mystery shopping.
 • SmartSpotter - Verdien geld (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Ook met deze app verdien je een vergoeding met mystery shopping.
 • AlleFolders (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Heel veel folders van supermarkten en andere winkels.
 • Reclamefolder (Gratis, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Alle aanbiedingen van de supermarkten in één overzicht.
 • Folders.nl (Gratis, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Niets kunnen vinden in de andere folder-apps? Dan is er ook nog Folders.nl (voorheen Spotta), met een soortgelijk aanbod van Nederlandse reclamefolers.
 • Tiendeo– Aanbiedingen, folders (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Kies een stad en vul een zoekterm in en Tiendeo toont je lokale folders.
 • Spontaan - Deals voor uit eten (Gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Hier vind je aanbiedingen van restaurants om spontaan uit eten te gaan.
 • myShopi - Folders & Promoties (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Een Belgische folder-app waarmee je ook klantenkaarten kunt opslaan en promoties bekijken.
 • PromoPromo-Folders van België (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Nog meer Belgische folders en promoties, ook bij de supermarkten.
 • PromoButler: Folders-Promoties (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - De Belgische app van PromoButler.

We hebben nog meer tips om te besparen:

Lees ook ons overzicht van boodschappen-apps van de supermarkten en kijk ook hoe je op andere manieren geld kunt besparen met je iPhone.

Bekijk ook

6 manieren om geld te besparen met je iPhone

Zit je deze maand erg krap en wil je graag wat geld besparen? Dat kan met een iPhone op zak! Met deze tips zorg je ervoor dat je eenvoudig geld kunt besparen met je iPhone, zodat je meer overhoudt voor leuke dingen.