kitchen stories

Review: Kitchen Stories, een kookboek met steeds meer recepten

Kitchen Stories is een digitaal kookboek voor de iPhone en de iPad en heeft nu ook Facebook-integratie en recepten voor tussendoortjes.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

kitchen storiesKitchen Stories is een digitaal kookboek voor de iPhone en de iPad waar steeds nieuwe gerechten in verschijnen. De app is eigenlijk een naadloze combinatie van twee onderdelen. Aan de ene kant is het een mooie luxe recepten-app zoals Jamie Oliver’s Recipes, met veel mooie foto’s en instructiefilmpjes. Maar er zit ook een community achter de app waarbij mensen hun eigen recepten kunnen toevoegen en delen met alle andere gebruikers. Daardoor barst Kitchen Stories van de recepten en instructies, terwijl de app zelf helemaal gratis is.

Kitchen Stories: uitgelichte tips en recepten

Kitchen Stories tipsDe app bestaat uit drie belangrijke onderdelen. Eerst is er het tabblad Recepten, dat de recepten toont die de redactie heeft verzameld. Deze recepten hebben prachtige fotografie en hebben vaak meerdere filmpjes met uitleg. Kitchen Stories vertelt altijd wie het recept heeft opgeschreven, maar bij de Uitgelichte recepten is de informatie nog completer. Er staat hoe moeilijk het recept is, hoeveel tijd je kwijt bent en wat de voedingswaarde eigenlijk is. De boodschappenlijst met ingrediënten kun je per portie aanpassen, zodat je gemakkelijk op je eigen eetlus kan inkopen. Je krijgt zelfs nog wijnadvies en uiteraard een stap-voor-stap uitleg hoe je van het recept iets lekkers brouwt.

Het tweede tabblad verzamelt de kooktips. Dit zijn filmpjes die simpele en ingewikkelde handelingen in de keuken uitleggen. Heb je nog nooit een bloemkool gesneden? Wil je de perfecte steak? Wat is ook alweer het recept voor guacamole? Kitchen Stories legt dat uit in heldere filmpjes met instructies.

Kitchen Stories-community met Facebook-integratie

Het derde tabblad, Mijn Recepten, is gewijd aan het sociale gedeelte van Kitchen Stories. De app heeft namelijk al een tijdje zijn eigen community, zodat enthousiaste mensen hun recepten online kunnen delen. Dankzij de 4.0-update van de app is die dienst uitgebreid met Facebook-integratie. Je kunt inloggen bij Kitchen Stories via je Facebook-profiel, waardoor het voor de app ook mogelijk wordt om te kijken of je Facebook-vrienden de app al gebruiken zodat je snel contact met elkaar kan maken. Recepten die je op Kitchen Stories zet, kunnen door iedereen worden beoordeeld. Als je recept erg populair is, verzamel je steeds meer likes waardoor de kans ook groter is dat je wordt gekozen tot een van de Beste Kitchen Stories. Zo kan je recept voor de lekkerste gehaktballetjes de wereld over gaan.

Overzichtelijke app

Kitchen Stories tussendoortjeWat vooral opvalt is dat de app, ondanks de grote hoeveelheid content verrassend overzichtelijk blijft. Zoek je recepten voor specifieke gelegenheden? Tik dan bij ‘Recepten’ op het filter-icoontje rechtsboven om te zoeken op categorie, ingrediënt, aantal calorieën of bewerkingsduur. Daar staan ook de receptenpakketten, die alle gerechten thematisch organiseren. Hier is onlangs nog het pakket Kantoortussendoortjes (snacks die je gemakkelijk kan meenemen naar het werk) aan toegevoegd. Bovendien verschijnt er regelmatig in iedere categorie nieuwe content.

Ook is er erg gelet op de details. Je kunt in de app bijvoorbeeld switchen tussen het metrische en het VS-maatsysteem, wat een enorm handige optie is als je bedenkt dat de app internationaal georienteerd is. Als je een recept bekijkt, kun je meteen een timer instellen, zodat je niet uit de app hoeft te gaan om een alarm te zetten. Het boodschappenlijstje kun je direct in de Herinneringen-app van je iPhone zetten, zodat je daarmee gemakkelijk boodschappen kan doen.

Conclusie

Kitchen Stories bevat een indrukwekkende lijst van nuttige dingen. Zeker als je bedenkt dat de app gratis verkrijgbaar is en geen in-app aankopen heeft. De app maakt misschien geen topkok van je, maar de presentatie, de content en de mogelijkheid om recepten te delen maken het een enorme aanrader.

Pluspunten

  • Recepten hebben veel beeldmateriaal
  • De presentatie is erg overzichtelijk
  • Veel handige functies voor het maken van een recept

Minpunten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2015, 16:43
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen recepten, voeding
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.