Gezondheid-app in iOS 10

Zo kun je Gezondheid-gegevens synchroniseren met iCloud in iOS 11

Vanaf iOS 11 kun je de gegevens in de Gezondheid-app opslaan in iCloud. Hierdoor wordt alles gesynchroniseerd en teruggezet op een nieuwe iPhone. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Gezondheid-app in iOS 10
Als je overstapt naar een nieuwe iPhone, maar je wilde je gegevens uit de Gezondheid-app bewaren, dan had je twee keuzes: een complete back-up herstellen of onze gids volgen om Gezondheid-gegevens apart over te zetten. Sinds iOS 11 is daar een nieuwe optie bijgekomen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om je gegevens uit de Gezondheid-app op te slaan in iCloud.

Gezondheid-gegevens in iCloud

In de Gezondheid-app kun je allerlei persoonlijke gegevens bewaren, al dan niet afkomstig uit sport-apps die samenwerken met Apple’s HealthKit. De Gezondheid-app bevat bijvoorbeeld gegevens over je gewicht, je activiteiten van de Apple Watch en je verbruikte calorieën. Omdat het hier om gevoelige gegevens gaat, stond Apple het niet toe om dit in iCloud te bewaren en te synchroniseren zoals je contacten of notities. Sinds iOS 11 is hier verandering in gekomen.

Door je gegevens in iCloud te bewaren, wordt dit bijvoorbeeld gesynchroniseerd tussen meerdere apparaten. Een ander voordeel is dat je niet een hele backup terug hoeft te zetten bij een nieuwe iPhone, omdat het inloggen met je eigen account genoeg is om de gegevens op te halen. Om de Gezondheid-gegevens in iCloud te zetten, doe je het volgende:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam en kies voor iCloud.
  3. Scrol naar onderen naar het kopje Gezondheid. Zet daar de schakelaar aan.

Gezondheid-gegevens in iCloud.

Nu je de gegevens in iCloud gezet hebt, wordt alles automatisch gesynchroniseerd met andere iPhones waarmee je met hetzelfde account ingelogd bent. De synchronisatie geldt voor alle gegevens die je terug kunt vinden in de Gezondheid-app of die daaraan gekoppeld zijn, zoals je Apple Watch-gegevens. De functie is dus alleen beschikbaar vanaf iOS 11. Mensen met iPhone die nog op iOS 10 of ouder zit moeten het op onderstaande manier doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen gezondheid, icloud, ios 11
Software iOS 11