Gezondheid-app

Zo kun je gezondheidsgegevens opslaan in iCloud

Je kan heel eenvoudig de gegevens uit de Gezondheid-app opslaan in iCloud. Hierdoor wordt alles gesynchroniseerd en teruggezet op een nieuwe iPhone, ook de Activiteit-gegevens van je Apple Watch. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Gezondheid-data synchroniseren via iCloud

Als je overstapt naar een nieuwe iPhone, dan wil je natuurlijk de gegevens uit de Gezondheid-app bewaren. Vroeger had je dan twee keuzes: een complete back-up herstellen of de Gezondheid-gegevens apart overzetten. Gelukkig is het sinds iOS 11 een stuk gemakkelijker geworden, omdat je alle gegevens uit de Gezondheid-app kunt opslaan bij iCloud. We leggen ook uit hoe je je gegevens kunt exporteren, zodat je ze bijvoorbeeld bij Dropbox kunt opslaan.

Waarom gezondheidsgegevens opslaan in iCloud?

In de Gezondheid-app kun je allerlei persoonlijke gegevens bewaren, al dan niet afkomstig uit sportapps die samenwerken met Apple’s HealthKit. De Gezondheid-app bevat bijvoorbeeld gegevens over je gewicht, je activiteiten van de Apple Watch en je verbruikte calorieën. Omdat het hier om gevoelige gegevens gaat, stond Apple het lange tijd niet toe om dit in iCloud te bewaren en te synchroniseren. Sinds iOS 11 is hier verandering in gekomen.

Door je gegevens in iCloud te bewaren, wordt dit bijvoorbeeld gesynchroniseerd tussen meerdere apparaten. Een ander voordeel is dat je niet een hele backup terug hoeft te zetten bij een nieuwe iPhone, omdat het inloggen met je eigen account genoeg is om de gegevens op te halen.

Gezondheidsdata in iCloud zetten

Zo kun je je Gezondheid-gegevens in iCloud zetten:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik bovenin op je profiel.
  3. Ga naar iCloud > Gezondheid. Zet de schakelaar aan.

Nu je de gegevens in iCloud gezet hebt, wordt alles automatisch gesynchroniseerd met andere iPhones waarmee je met hetzelfde account ingelogd bent. De synchronisatie geldt voor alle gegevens die je terug kunt vinden in de Gezondheid-app of die daaraan gekoppeld zijn, zoals je Apple Watch-gegevens.

Gezondheidsdata synchroniseren met iCloud

Gezondheidsgegevens exporteren

Wil je je gegevens niet (uitsluitend) op iCloud zetten, dan kun je er ook voor kiezen om alle gegevens te exporteren. Vervolgens kun je de geëxporteerde data bijvoorbeeld op Dropbox. Bewaren. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Gezondheid-app op je iPhone.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Exporteer alle gezondheidsgegevens.
  4. Je krijgt een pop-up of je het zeker weet.
  5. Tik op Exporteer. Dit kan even duren.

Gezondheidsdata op oudere iPhones

Mensen met iPhone die nog op iOS 10 of ouder zit moeten het op onderstaande manier doen, waarbij je de gezondheidsdata gaat overzetten via iTunes.

Bekijk ook

iPhone opnieuw inrichten met behoud Gezondheid-data [stappenplan]

Als je een nieuwe iPhone wilt inrichten, kun je de iPhone instellen zonder reservekopie. Je bent dan echter wel je Gezondheid-gegevens en Activiteitsringen kwijt als je een Apple Watch hebt. In deze tip lees je hoe je alleen de Apple Watch-gegevens en Gezondheid- en Activiteit-data over kunt zetten.

Lees ook onze andere tips over de Gezondheid-app en iCloud:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!