Gezondheid-app in iOS 10

Zo kun je Gezondheid-gegevens synchroniseren met iCloud

Je kan heel eenvoudig de gegevens uit de Gezondheid-app opslaan in iCloud. Hierdoor wordt alles gesynchroniseerd en teruggezet op een nieuwe iPhone, ook je Activiteit-gegevens van je Apple Watch. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Gezondheid-data synchroniseren via iCloud

Als je overstapt naar een nieuwe iPhone, maar je wilde je gegevens uit de Gezondheid-app bewaren, dan had je vroeger twee keuzes: een complete back-up herstellen of onze gids volgen om Gezondheid-gegevens apart over te zetten. Sinds iOS 11 is daar een nieuwe optie bijgekomen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om je gegevens uit de Gezondheid-app op te slaan in iCloud.

Waarom gezondheid-gegevens in iCloud?

In de Gezondheid-app kun je allerlei persoonlijke gegevens bewaren, al dan niet afkomstig uit sportapps die samenwerken met Apple’s HealthKit. De Gezondheid-app bevat bijvoorbeeld gegevens over je gewicht, je activiteiten van de Apple Watch en je verbruikte calorieën. Omdat het hier om gevoelige gegevens gaat, stond Apple het lange tijd niet toe om dit in iCloud te bewaren en te synchroniseren zoals je contacten of notities. Sinds iOS 11 is hier verandering in gekomen.

Gezondheid-app in iOS 10

Door je gegevens in iCloud te bewaren, wordt dit bijvoorbeeld gesynchroniseerd tussen meerdere apparaten. Een ander voordeel is dat je niet een hele backup terug hoeft te zetten bij een nieuwe iPhone, omdat het inloggen met je eigen account genoeg is om de gegevens op te halen.

Gezondheid-data in iCloud zetten

Zo kun je je Gezondheid-gegevens in iCloud zetten:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam en kies voor iCloud.
  3. Scrol naar onderen naar het kopje Gezondheid. Zet daar de schakelaar aan.

Gezondheid-gegevens in iCloud.

Nu je de gegevens in iCloud gezet hebt, wordt alles automatisch gesynchroniseerd met andere iPhones waarmee je met hetzelfde account ingelogd bent. De synchronisatie geldt voor alle gegevens die je terug kunt vinden in de Gezondheid-app of die daaraan gekoppeld zijn, zoals je Apple Watch-gegevens. De functie is dus alleen beschikbaar vanaf iOS 11.

Mensen met iPhone die nog op iOS 10 of ouder zit moeten het op onderstaande manier doen, waarbij je de gezondheidsdata gaat overzetten via iTunes.

Lees ook onze andere tips over de Gezondheid-app en iCloud:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen gezondheid, icloud
Software iOS 11