gezondheid-met-iPhone-Apple-Watch

Zo deel je gezondheidsdata met vrienden en familie

Blijf op de hoogte van elkaars gezondheid en deel je gegevens via de Gezondheid-app op je iPhone. In deze tip lees je hoe je deze functie veilig gebruikt en hoe je anderen uitnodigt om gezondheidsdata te delen.

Gegevens delen in de Gezondheid-app

Met de Gezondheid-app op je iPhone kun je persoonlijke gegevens omtrent je gezondheid met iemand delen. Hierdoor is je partner, kind of iemand anders die jij kiest altijd op de hoogte van jouw gezondheid. Mocht de app opmerken dat je verhoogde kans hebt om te vallen of problemen met je hartslag, dan krijgt degene met wie je de data deelt ook deze handige melding. Je kunt zelf bepalen wat je deelt en met wie. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Nieuw in iOS 16: Uitnodiging sturen

Vanaf iOS 16 kun je anderen een verzoek sturen om hun gezondheidsgegevens te delen. Dit werkt eigenlijk heel simpel: in de Gezondheid-app ga je naar het tabblad Delen > Nodig iemand uit om te delen. Doorloop vervolgens de stappen op het scherm en verstuur de uitnodiging vervolgens via iMessage, WhatsApp of iets dergelijks. De persoon die je hebt uitgenodigd kan zelf bepalen welke gegevens er wel of niet gedeeld worden.

Gezondheiddata delen

Zo deel je je gezondheidsgegevens

In de Gezondheid-app vind je het Delen-tabblad. Je hoeft niet per se een Apple Watch te hebben om gezondheidsgegevens te delen, want de app maakt ook gebruik van de sensoren in je iPhone om informatie over je gezondheid te verzamelen. Je zult echter wat minder gegevens hebben om te delen met anderen als je geen Apple Watch aan je iPhone hebt gekoppeld.

Volg deze de stappen om je gegevens uit de app Gezondheid met anderen te delen:

 1. Open de Gezondheid-app op je iPhone en open het Delen-tabblad.
 2. Tik op Deel met iemand, lees de uitleg en kies een persoon. Deze persoon moet minimaal iOS 15 hebben.
 3. Kies Bekijk voorgestelde onderwerpen om de meest relevante opties aan te zetten. Met Configureer handmatig kies je zelf de onderwerpen die je deelt. Je bepaalt beide gevallen zelf wat je wel en niet deelt.
 4. Selecteer de gegevens die je wil delen. In alle stappen kun je verschillende soorten gegevens aan en uit zetten.

Gezondheidsdata delen in iOS 15

 1. Bekijk je overzicht en tik eventueel op Voorvertoning om te zien wat de andere persoon zal zien.
 2. Verstuur de uitnodiging om te delen door op de knop Deel te tikken.
 3. Herhaal dit proces per persoon waarmee je wil delen.

Gezondheidsdata delen in iOS 15

De gegevens worden nu zichtbaar voor de ander nadat de ander je uitnodiging heeft geaccepteerd. De ander kan ook jouw trends dan inzien. Dat betekent dat iemand niet alleen indicaties van gevaar kan zien, maar ook als het juist de goede kant op gaat. Als je alleen je activiteitsringen van je Apple Watch met iemand wil delen, lees je daar meer over in het onderstaande artikel.

Bekijk ook

Je activiteitsringen van Apple Watch (of iPhone) delen met vrienden: zo werkt het

Samen sporten is leuker. Daarom kun je je activiteitsringen van de Apple Watch en iPhone delen met vrienden en familie. In deze tip lees je hoe je het delen van activiteiten op de Apple Watch en iPhone inschakelt.

Gedeelde gegevens aanpassen

Wil je controleren wat je precies met iemand deelt? Ook nadat je het delen hebt ingesteld, kun je dat nog aanpassen. Onder het kopje Je deelt met op het tabblad Delen zie je precies met wie je wat deelt. Volg deze stappen om het te bekijken en eventueel te veranderen.

 1. Tik op de persoon uit de lijst Je deelt met waarbij je je gedeelde gegevens wil controleren of aanpassen.
 2. Er opent een lijst met alle gegevens die je deelt en kunt delen. Alles wat je deelt is groen gemarkeerd.
 3. Scroll door de pagina en zet bepaalde opties aan of uit.
 4. Tik tot slot op Gereed en je aanpassingen worden toegepast.

gegevens-gezondheid-delen-aanpassen-ios15

Bekijk gedeelde gezondheidsgegevens van iemand anders

Wanneer jij je gegevens met iemand deelt, betekent dat niet automatisch dat de ander ook zijn of haar gegevens aan jou laat zien. Als er mensen zijn die wel met jou hun gegevens delen, dan verschijnt het kopje Gedeeld met jou op de pagina. Hier zie je precies wie iets met jou deelt en of er nog meldingen en veranderingen zijn opgetreden. Om deze gegevens te bekijken, tik je op de persoon waarover je meer wil weten. Je ziet vervolgens allerlei tabbellen en grafieken verschijnen met informatie.

Stoppen met gegevens delen in de Gezondheid-app

Als je na verloop van tijd niet meer je gegevens omtrent je gezondheid wil delen, dan kun je dat eenvoudig stopzetten. Volg deze stappen, zodat je niet langer je gegevens meer deelt met iemand anders:

 1. Tik in het tabblad Delen, onder het kopje Je deelt met, op de persoon.
 2. Scroll vervolgens helemaal naar onder en druk op Stop delen.
 3. Bevestig je keuze door nogmaals op Stop delen te drukken.

Je hebt zoals gezegd niet voor alle data een Apple Watch nodig. Zo kan je iPhone jouw wandelstabiliteit meten. Ook deze gegevens kun je delen in de Gezondheid-app. Hoe wandelstabiliteit meten werkt en wat je eraan hebt, lees je in onze tip.

Bekijk ook

Wandelstabiliteit: krijg een melding als je minder stabiel loopt

Je iPhone kan een melding sturen wanneer je een verhoogde kans hebt om te vallen. Lees in deze tip hoe je je iPhone instelt voor de functie wandelstabiliteit en de stabiliteitsmeldingen.