gezondheid-met-iPhone-Apple-Watch

Gezondheidsdata van de iPhone bewaren op je computer

Versleutelde backup 🔐
Bewaar je Gezondheid-gegevens op de Mac of Windows pc, zodat je niets kwijtraakt. In deze tip lees je hoe je data van de Gezondheid-app en andere gevoelige data versleuteld bewaart in een backup in op de Mac of in iTunes, zodat je allerlei persoonlijke gegevens niet verliest.

Gezondheidsdata en andere privacygevoelige informatie

Alle gegevens van de Gezondheid-app op de iPhone worden versleuteld bewaard in iCloud, maar je kunt ook handmatig een backup maken van je gezondheidsdata op de Mac of in iTunes. In deze tip leggen we uit hoe je zo’n versleutelde backup maakt, zodat je niets kwijtraakt. Ook andere informatie zoals wachtwoorden en je belgeschiedenis staan in deze backup.

Waarom gezondheidsdata backuppen in op de Mac?

Stap je over naar een nieuwe iPhone, dan kun je je Gezondheid-data met iCloud synchroniseren. Wil je zeker weten dat je data uit de Gezondheid-app niet kwijtraakt, dan kun je ook nog een backup op de Mac of in iTunes maken. Deze backup is versleuteld, zodat kwaadwillenden geen vertrouwelijke gegevens zoals je gewicht, bloeddruk en eventuele medische aandoeningen kunnen achterhalen.

Naast medische informatie bevat het type backup in deze tip ook andere data. Apple geeft aan dat deze data ook worden meegenomen: wachtwoorden, wifi-instellingen, bezochte websites en belgeschiedenis. Van deze gegevens wil je waarschijnlijk ook dat het extra goed wordt beveiligd.

Versleutelde Gezondheid-data op de Mac en in iTunes

Apple biedt je de mogelijkheid om een versleutelde backup in iTunes of op de Mac te maken van je Gezondheid-data, waarbij al je gezondheidsdata worden vastgelegd. Voor deze backup zul je een apart wachtwoord moeten verzinnen, die je later nodig hebt om je data te kunnen herstellen.

Neem deze stappen om een versleutelde reservekopie van je iPhone te maken, inclusief de gezondheidsdata:

  1. Sluit de iPhone of iPad met een usb-kabel aan op de computer.
  2. Op de Mac open je de Finder. In Windows open je iTunes. Klik in alle gevallen op het aangesloten toestel.
  3. Zorg dat je in het Algemeen-tabblad zit en scrol naar het kopje Reservekopieën.
  4. Vink aan: Versleutel lokale reservekopie.
  5. Voer een wachtwoord in.
  6. Klik op Maak nu reservekopie om meteen de backup te maken.

Versleutelde backup maken van iPhone met Mac

Dit zorgt ervoor dat er een versleutelde backup wordt gemaakt van je gezondheidsdata, maar ook van je wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens.

Bekijk ook

Zo maak je een lokale backup van je iPhone of iPad (reservekopie)

Wil je dat de gegevens op je iPhone of iPad niet verloren kunnen gaan? Lees dan in deze tip alles over een lokale backup maken op je Mac met iTunes of Finder. Van automatische backups tot het terugzetten van je reservekopie. Draadloos of via een kabeltje: zo maak je lokale backups en raak je nooit meer gegevens kwijt!

Heb je een backup teruggezet via iCloud en ontdek je dat de gezondheidsdata ontbreken, dan kun je vervolgens de backup van je Mac of iTunes terugzetten.