philips_health_bloeddrukmeter

Gezondheid-data bewaren in iTunes

Bewaar je Gezondheid-gegevens in iTunes, zodat je niets kwijtraakt. In deze tip lees je hoe je data van de Gezondheid-app versleuteld bewaart in een backup in iTunes, zodat je alle info over stappen, beweging, gewicht en andere metingen niet meer kwijtraakt.

Alle gegevens van de Gezondheid-app op de iPhone worden versleuteld bewaard in iCloud, maar je kunt ook handmatig een backup maken in iTunes. In deze tip leggen we uit hoe je zo’n versleutelde backup van je Gezondheid-data maakt in iTunes, zodat je niets kwijtraakt.

Waarom gezondheidsdata backuppen in iTunes?

Stap je over naar een nieuwe iPhone, dan kun je je Gezondheid-data met iCloud synchroniseren. Wil je zeker weten dat je data uit de Gezondheid-app niet kwijtraakt, dan kun je ook nog een backup in iTunes maken. Deze backup is versleuteld, zodat kwaadwillenden geen vertrouwelijke gegevens zoals je gewicht, bloeddruk en medische aandoeningen kunnen achterhalen.

HealthKit backup gecodeerde reservekopie

Versleutelde Gezondheid-data in iTunes

Apple biedt je de mogelijkheid om een versleutelde backup in iTunes te maken van je Gezondheid-data, waarbij al je gezondheidsdata worden vastgelegd. Voor deze backup zul je een apart wachtwoord moeten verzinnen, die je later nodig hebt om je data te kunnen herstellen.

Onze tip: maak regelmatig zo’n backup via iTunes, want daarmee heb je al je historische gezondheidsgegevens nog, ook als er bij het terugzetten van de backup via iCloud iets misgaat.

Zo werkt het
Neem deze stappen om een versleutelde reservekopie van je iPhone te maken, inclusief de gezondheidsdata:

  1. Sluit de iPhone of iPad met een USB-kabel aan op de computer.
  2. Open iTunes en klik op het toestel.
  3. Geef aan dat je reservekopieën op Deze computer wilt maken.
  4. Vink aan: Codeer iPhone-reservekopie.
  5. Voer een wachtwoord in.
  6. Klik op Maak reservekopie om meteen de backup te maken.

Dit ervoor dat er een versleutelde backup wordt gemaakt van je gezondheidsdata, maar ook van je wachtwoorden, HomeKit-gegevens en andere vertrouwelijke gegevens.

Heb je een backup teruggezet via iCloud en ontdek je dat de gezondheidsdata ontbreken, dan kun je vervolgens de backup van iTunes terugzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen backup, gezondheid, itunes