Opties voor HomeKit router instellen.

Een HomeKit-router instellen: zo doe je dat

Met een HomeKit-router zorg je ervoor dat al je apparaten beter beveiligd zijn. Hoe je een HomeKit-router moet instellen, lees je in deze tip. Je hebt zelf de controle over de beveiliging.

HomeKit router instellen doe je zo

Wist je dat er ook HomeKit-routers bestaan? Onder andere de Eero-routers werken met HomeKit, maar ook andere fabrikanten zoals Linksys bieden ondersteuning. Maar hoe werkt het instellen van een HomeKit-router precies? Welke opties zijn er en wat heb je allemaal nodig? We laten je stap voor stap zien hoe je een HomeKit-router moet configureren.


Dit heb je nodig
Om een HomeKit router in te stellen, heb je het volgende nodig:

In ons overzicht lees je welke routers geschikt zijn voor HomeKit.

Bekijk ook

Deze HomeKit-routers zijn momenteel verkrijgbaar

Met een HomeKit-router heb je volledige controle over je smart home-accessoires en ben je veiliger. Ook ligt nadruk op het verbeteren van je privacy. Niet elke router is geschikt. Ontdek wat je nodig hebt voor Apple's HomeKit Secure Router-functies en hoe het werkt!

Deze HomeKit-routers zijn nu verkrijgbaar:

HomeKit router instellen

Het configureren van je HomeKit geschikte router, werkt als volgt:

 1. Download de app van de fabrikant van je router om deze te configureren. Zorg ervoor dat je de nieuwste software-update geïnstalleerd hebt.
 2. Bevestig dat je de router wil toevoegen aan HomeKit en de Woning-app zodra hier tijdens het instellen om wordt gevraagd.
 3. Ga verder met het instellen van de router in de Woning-app door de instructies op te volgen.

Apple waarschuwt dat je mogelijk eerder ingestelde HomeKit-accessoires moet verwijderen en opnieuw moet toevoegen aan de Woning-app. Uit de eerste tests blijkt dat dat lang niet altijd noodzakelijk is. In de instellingen van de Woning-app zie je bij Wifinetwerk en routers je ingestelde HomeKit-apparaten.

Opties voor je HomeKit-router instellen

Nu je HomeKit-routers geconfigureerd hebt, kun je per HomeKit-accessoire de beveiliging kiezen. Je bepaalt zelf hoe streng de beveiliging is. Dit zijn de opties waar je uit kan kiezen:

 • Beperk tot Woning (meest veilig): Het accessoire maakt alleen verbinding via HomeKit-apparaten en je woninghub. Het apparaat kan dus geen verbinding met internet of andere lokale apparaten maken. Hierdoor kun je mogelijk geen software-updates installeren en je het apparaat niet kan koppelen aan andere systemen.
 • Automatisch (standaard): Het accessoire maakt verbinding met HomeKit en met door de fabrikant aanbevolen verbindingen. Je kan dus software-updates blijven uitvoeren en andere ondersteunde smart home-systemen configureren (zoals Google Home) of gebruikmaken van de app van de fabrikant.
 • Geen beperking (minst veilig): Alle verbindingen worden bij deze instelling toegestaan. Het apparaat kan communiceren met alle accessoires in het netwerk en andere voorzieningen met een internetverbinding.

HomeKit router instellen en opties aanpassen.

Je kunt per HomeKit-accessoire de beveiliging instellen. Dat doe je als volgt:

 1. Open de Woning-app en tik op het Woning-tabblad.
 2. Tik het huisje linksboven en kies voor Woninginstellingen.
 3. Selecteer eventueel de woning als je er meerdere geconfigureerd hebt.
 4. Scroll omlaag en tik op Wifinetwerk en routers.
 5. Kies het apparaat waarvoor je de beveiliging wil aanpassen. Maak je keuze tussen Beperk tot Woning, Automatisch of Geen beperking.

Wil je meer weten over de voordelen van een HomeKit-router? Check dan onze gids met onder andere geschikte modellen.

Bekijk ook

Deze HomeKit-routers zijn momenteel verkrijgbaar

Met een HomeKit-router heb je volledige controle over je smart home-accessoires en ben je veiliger. Ook ligt nadruk op het verbeteren van je privacy. Niet elke router is geschikt. Ontdek wat je nodig hebt voor Apple's HomeKit Secure Router-functies en hoe het werkt!