homekit-apps

HomeKit-accessoires verwijderen en toegang blokkeren

Dankzij HomeKit kun je accessoires in huis in combinatie met Siri bedienen met je stem. In deze tip leggen we uit hoe je accessoires kunt verwijderen en de toegang van apps kunt blokkeren.

Dankzij HomeKit kun je verschillende apparaten in huis bedienen met Siri, iPhone, iPad en andere apparaten. Soms wil je bepaalde apparaten niet meer gebruiken en is het tijd om ze te verwijderen uit HomeKit of tijdelijk te blokkeren.

HomeKit-accessoires blokkeren

Het verwijderen van HomeKit-accessoires gaat op twee manieren. Wil je een HomeKit-app de toegang tot je woninggegevens stopzetten, dan kun je de toegang tijdelijk blokkeren. Dit gaat op de volgende manier:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Kies voor Privacy > HomeKit.
  3. Je ziet nu een overzicht van diensten die toegang hebben tot je HomeKit-gegevens. Je kunt hier per app de toegang tot HomeKit toestaan of weigeren.

HomeKit-accessoires uitschakelen

Het is hierdoor niet meer mogelijk om vanuit de specifieke app je HomeKit-accessoires aan te sturen. Wil je accessoires definitief verwijderen, lees hieronder dan verder.

HomeKit-accessoires verwijderen via de Woning-app

Een andere oplossing is om losse accessoires te verwijderen uit HomeKit. Dit doe je via de Woning-app:

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad.
  2. Blader naar de kamer waar de bridge of hub van het betreffende accessoire staat. De Philips Hue-bridge zal bijvoorbeeld vaak in de hal of meterkast staan.
  3. Wil je de bridge of hub verwijderen, dan kies je Verwijder schakelaccessoire uit woning (zie afbeelding). Wil je een los accessoire verwijderen die zonder hub werkt, dan open je de detailpagina van dit product en kies je Verwijder accessoire.

HomeKit-accessoires verwijderen via bridge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen domotica, homekit, smart home