HomeKit-logo

HomeKit-accessoires verwijderen en toegang blokkeren

Dankzij HomeKit kun je accessoires in huis in combinatie met Siri bedienen met je stem. Maar soms wil je een bepaald accessoire niet meer gebruiken.

In deze tip leggen we uit hoe je accessoires kunt verwijderen en de toegang van apps kunt blokkeren. Dat kan het geval zijn als je een bepaald accessoire hebt vervangen door iets nieuws. Maar het kan ook zijn dat een accessoire steeds problemen geeft, waardoor het beter is om tijdelijk even te verwijderen of te blokkeren. Beide situaties leggen we uit.

HomeKit-accessoires blokkeren

Het verwijderen van HomeKit-accessoires gaat op twee manieren. Wil je een HomeKit-app de toegang tot je woninggegevens stopzetten, dan kun je de toegang tijdelijk blokkeren. Dit gaat op de volgende manier:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Kies voor Privacy > HomeKit.
  3. Je ziet nu een overzicht van diensten die toegang hebben tot je HomeKit-gegevens. Je kunt hier per app de toegang tot HomeKit toestaan of weigeren.

HomeKit app toegang blokkeren

Het is hierdoor niet meer mogelijk om vanuit de specifieke app je HomeKit-accessoires aan te sturen. Wil je accessoires definitief verwijderen, lees hieronder dan verder.

HomeKit-accessoires verwijderen via de Woning-app

Een andere oplossing is om losse accessoires te verwijderen uit HomeKit. Dit doe je via de Woning-app:

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad.
  2. Wil een los accessoire verwijderen dat zonder hub werkt, dan open je de detailpagina van dit product door op de tegel en vervolgens op het tandrad te tikken en kies je Verwijder accessoire.

HomeKit accessoire verwijderen

Gaat het om een bridge of hub, dan blader je naar de kamer waar het betreffende accessoire staat. De Philips Hue-bridge zal bijvoorbeeld vaak in de hal of meterkast staan. Voor het verwijderen van een bridge of hub, dan kies je Verwijder schakelaccessoire uit woning.

We hebben nog meer tips over HomeKit-accessoires:

Meer uitleg over HomeKit lees je in onze uitgebreide round-up.

Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home