Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Kleurrijke MacBook Air in 2022

Gerucht: ‘Apple kondigt twee nieuwe Macs aan op WWDC 2022’

Apple zou tijdens WWDC 2022 wel eens twee nieuwe Macs kunnen aankondigen. Dat zegt Mark Gurman van Bloomberg in zijn nieuwsbrief. Een MacBook Air met M2 maakt de meeste kans.

Het jaar is voor Apple eigenlijk nog maar net begonnen. De eerste producten zijn aangekondigd en hoewel daar al een nieuwe Mac bij zat (de Mac Studio), heeft Apple voor 2022 nog meer Macs op de planning staan. Twee daarvan zouden we tijdens de WWDC 2022 keynote kunnen zien, zegt Gurman. Hij zei eerder dat we in de vroege maanden van het jaar al de eerste aankondigingen konden verwachten en dat er in de zomer meer komen. Dat zou WWDC 2022 kunnen betekenen.


Hij schrijft:

Er is mij verteld dat er twee nieuwe Macs komen rond het midden van het jaar of vroeg in de tweede helft. Een daarvan zal waarschijnlijk de nieuwe MacBook Air zijn.

Grootste kans op MacBook Air met M2-chip

Het zou hier kunnen gaan om de eerste computers met M2-chip, waarbij de MacBook Air 2022 de meest voor de hand liggende kandidaat is. Volgens geruchten zal deze een nieuw design krijgen, dat lijkt op de 24-inch iMac. Dat betekent: meer kleur en mogelijk een witte schermrand. Het lijkt er echter niet op dat de MacBook Air 2022 een miniLED-scherm krijgt. Wel zouden er meer poorten en een betere FaceTime-camera in kunnen zitten. De oplaadkabel kan met MagSafe connectie maken, zodat het weer makkelijk los schiet.

Meer details lees je hier:

Bekijk ook

Overzicht: Dit zijn de meest recente geruchten over de MacBook Air 2022

Dit jaar komt Apple zeer waarschijnlijk met de nieuwe MacBook Air en mogelijk hoeven we er niet lang op te wachten. Wat zijn de nieuwste geruchten over de MacBook Air 2022? Wat kun je van dit model verwachten?

Nog meer Macs met M2-chip op komst

Andere modellen die mogelijk op komst zijn, zijn vervangers van de M1-modellen uit najaar 2020, te weten:

Daarnaast zitten we nog te wachten op Apple Silicon-uitvoeringen van:

Gurman was er vroeg bij met een voorspelling dat de Mac mini-update en de vernieuwde 13-inch MacBook Pro al tijdens het voorjaarsevent van 2022 zouden worden onthuld, maar dat gebeurde niet. Toch zitten ze nog steeds in de pijplijn. Ook beweerde hij dat alle Macs (!) al in juni 2022 over zouden zijn naar Apple Silicon, maar dat is vrijwel niet meer haalbaar.

Bekijk ook

'Alle Macs al in juni 2022 over naar Apple Silicon'

Apple beloofde ooit in twee jaar de overstap van Intel naar Apple Silicon te willen maken. Ondanks tekorten en tegenslagen door corona gaat dat lukken, beweert Mark Gurman van Bloomberg in zijn Power On-nieuwsbrief.

Apple houdt WWDC 2022 begin juni met een keynote op 6 juni 2022. De focus zal vooral op software liggen, maar soms laat Apple ook wat nieuwe hardware zien. Twee jaar geleden kondigde Apple op WWDC ook de overstap van Intel naar Apple Silicon aan en beloofde om het proces in twee jaar tijd af te ronden. Die zelfopgelegde deadline loopt eind dit jaar af.

Bekijk ook

WWDC 2022 officieel: dit is de datum waarop iOS 16 wordt onthuld

Apple heeft de WWDC 2022 officieel aangekondigd. De jaarlijkse conferentie en ontwikkelaars staat ook dit jaar weer gepland voor juni. Tijdens de persconferentie op maandag wordt onder andere iOS 16 aangekondigd.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.