Mixed reality headset van Apple (render)

Gerucht: ‘Apple gaat rOS-besturingssysteem voor headset mogelijk al tonen tijdens WWDC’

Met verwijzingen in iOS 16
Gaat Apple tijdens de WWDC meer laten weten over hun mixed reality-headset? In iOS 16 zouden al diverse verwijzingen zitten naar de headset en hoe deze met de iPhone werkt. Gaat Apple het bijbehorende besturingssysteem realityOS al tijdens de WWDC tonen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wordt 2022 het jaar van Apple’s mixed reality-headset? De release van de headset leek gepland voor ergens dit jaar, maar Apple zou de headset hebben uitgesteld. Wanneer we een eerste glimp van de headset zelf gaan krijgen, is dus nog maar de vraag. Maar hoe zit het dan met het besturingssysteem, dat mogelijk de naam rOS (realityOS) krijgt? Mark Gurman zegt in zijn nieuwsbrief dat we daar het komende jaar meer van gaan zien, al dan niet als onderdeel van iOS 16.

‘Besturingssysteem rOS mogelijk eerder getoond’

Gurman zegt in zijn nieuwsbrief dat het uitgesloten is dat Apple haar headset volledig uit de doeken zal doen tijdens de WWDC in juni. Maar Apple werkt uiteraard wel hard aan het nieuwe product en neemt daar al de nodige voorbereidingen voor. In de betaversie van iOS 16 zouden talloze verwijzingen zitten naar zowel de headset zelf als naar het besturingssysteem rOS. Dit zou volgens hem betekenen dat de headset tijdens de iOS 16-cyclus moet verschijnen. Dat betekent dat de headset ergens tussen aankomende juni en najaar 2023 uit zou moeten komen. Dit is echter geen zekerheid. In de code van iOS 13 in voorjaar 2019 werden al aanwijzingen gevonden naar de AirTag, terwijl de AirTag pas in de zomer van 2021 (met iOS 14.5) beschikbaar kwam.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple's mixed reality-headset uitgesteld, komt in 2023'

Eerder waren er al berichten dat Apple's mixed reality-headset uitgesteld was, vanwege problemen met oververhitting. Een analist beaamt het uitstel en geeft een mogelijke nieuwe richtlijn.

Gurman suggereert dat Apple wel al eerder een preview kan geven van de nieuwe augmented- en virtual reality-software. We zouden daarom zelfs al een blik kunnen krijgen op rOS, het besturingssysteem van de headset. Het is dus niet helemaal uitgesloten dat Apple tijdens de WWDC mogelijk meer laat zien van haar toekomstplannen omtrent AR en VR. En zelfs als Apple tijdens de WWDC zelf niets verklapt, zullen ontwikkelaars snel in de code van de iOS 16 beta duiken om meer aanwijzingen te vinden naar eventuele functies van de headset.

Het worden dus spannende weken voor zowel Apple zelf als Apple-liefhebbers. De WWDC is nog twee maanden van ons verwijderd, maar er wordt nu al volop gespeculeerd en vooruit geblikt. Ook in onze vooruitblik lees je wat de verwachtingen voor de WWDC 2022 zijn.

Bekijk ook

Dit is wat je kunt verwachten van de WWDC 2022-keynote

In juni houdt Apple traditiegetrouw haar jaarlijkse WWDC-keynote. Wat zijn de verwachtingen voor de WWDC 2022? Welke aankondigingen gaan er komen en gaat Apple ook nieuwe hardware onthullen?

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiƫle release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.