MacBook Air M1 review

‘MacBook Air krijgt in 2022 een mini-LED display’

2021 wordt voor Apple waarschijnlijk het jaar van mini-LED, een relatief nieuwe schermtechniek. In 2022 wil Apple mini-LED ook naar de MacBook Air brengen. Eerder beweerde bronnen al het nieuwe display voor de lichtste MacBook.

Update 18 maart 2021: Na DigiTimes beweert nu ook analist Ming-Chi Kuo dat de MacBook Air in 2021 een mini-LED display krijgt. Allereerst is echter de iPad Pro aan de beurt, die volgens de verwachtingen in april mini-LED krijgt. Voor de andere iPads zal Apple voorlopig kiezen voor een overstap naar OLED. Kuo verwacht dat in 2022 een iPad Air met OLED-scherm in de winkel ligt. Na de iPad Air krijgt de gewone iPad uiteindelijk ook een OLED-scherm.

OLED en mini-LED bieden beide een beter contrast en andere voordelen, maar mini-LED heeft minder last van inbranden. Vandaar dat Apple voor de apparaten voor intensief gebruik (zoals de MacBook Air en iPad Pro) liever voor mini-LED kiest. Het is echter een stuk duurder om te fabriceren.

Op de iPhone is Apple al overgestapt op OLED-schermen, die langs de randen moeten worden omgevouwen. Bij iPads hoeft dat niet, die kunnen volledig vlak zijn en zijn daarom goedkoper te produceren. Volgens Kuo is Apple ook bezig met nieuwe MacBook Pro’s met mini-LED, die later dit jaar in de winkel moeten liggen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 7 januari 2021.


Al sinds 2019 schrijven we op iCulture over de komst van mini-LED naar de iPad en MacBook. Sindsdien zijn er allerlei geruchten geweest, maar de laatste tijd worden deze steeds hardnekkiger. Het lijkt erop dat de iPad Pro met mini-LED in het eerste kwartaal van 2021 komt, met later dit jaar ook de eerste MacBook Pro met deze schermtechniek. Digitimes beweert nu dat ook de MacBook Air mini-LED kijgt, al moeten we daar langer op wachten.

‘MacBook Air krijgt mini-LED in 2022’

De laatste tijd gingen de geruchten over mini-LED vooral over de krachtigste modellen van Apple’s line-up, maar hoe zit het met de andere modellen? Digitimes zegt nu dat mini-LED in 2022 naar de MacBook Air komt. Het is niet duidelijk of dit mini-LED model de huidige LED-versie vervangt of dat beide modellen naast elkaar bestaan. Meestal vervangt Apple bij de introductie van een nieuwe MacBook het voorgaande model.

Een MacBook Air met mini-LED is een aanvulling op het aanbod van dit jaar. Digitimes zegt dat zowel de 11- als 12,9-inch iPad Pro mini-LED krijgen. Wat betreft de MacBook Pro krijgt in ieder geval de 16-inch versie een nieuw mini-LED display. Hoe dat zit met de 13- en/of 14-inch MacBook Pro, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk brengt Apple dit jaar een high-end 14-inch MacBook Pro met M1-chip op de markt, maar of daar ook mini-LED in zit is nog de vraag. Apple-analist Ming-Chi Kuo beweerde eerder dat Apple in 2021 twee nieuwe MacBook Pro-modellen uit zou brengen.

De mini-LED-techniek zorgt voor een hogere helderheid, meer contrast en diepere zwarttinten. Dat betekent dus dat over de hele linie het beeldscherm een hogere kwaliteit heeft. In bepaalde opzichten lijkt mini-LED op OLED, met als voordeel dat mini-LED minder snel inbrandt en een stuk goedkoper is. Je ziet dan ook dat Apple OLED nu voor haar kleinste schermen gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2021, 10:02
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook air
Device MacBook Air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.