Apple MacBook Air 2022

Releasedatum MacBook Air 2022 nu bekend: vanaf 8 juli te bestellen

Wanneer verschijnt de nieuwe M2 MacBook Air? Apple heeft nu de officiële releasedatum en pre-order bekendgemaakt, zodat je weet wanneer je de MacBook Air 2022 met M2-chip kunt bestellen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens de WWDC 2022 kondigde Apple de compleet vernieuwde MacBook Air 2022 aan. Met een nieuwe M2-chip, compleet vernieuwd design en andere verbeteringen, is het een model waar veel Apple-gebruikers naar uitkijken. Dat blijkt ook uit de poll in ons artikel over de MacBook Pro 2022 prijzen. iCulture-lezers kiezen veel liever de MacBook Air 2022 met M2-chip. Het was lange tijd onduidelijk wanneer je er eentje zou kunnen bestellen, maar nu is de releasedatum officieel vastgesteld.

Release MacBook Air 2022: verkrijgbaar vanaf 15 juli

Apple heeft de volgende data bekendgemaakt voor de MacBook Air 2022:

  • Start pre-order: 8 juli 2022 vanaf 14:00 uur
  • Start verkoop: 15 juli 2022

Zoals gebruikelijk start de pre-order op een vrijdag om 14:00 uur en worden de eerste exemplaren een week later geleverd.

Vanaf 15 juli kun je dus de MacBook Air ophalen bij jouw favoriete Apple Store of bekijken hoe ‘ie eruit ziet. Ook kun je online bestellen, zowel bij Apple als bij diverse andere winkels.

Bekijk ook

Round-up: 7 ontdekkingen van de nieuwe M2 MacBook Air 2022 die je nog niet kende

De nieuwe MacBook Air 2022 heeft een geheel nieuw ontwerp en een nieuwe snellere M2-chip, maar er zijn nog meer details die je wellicht nog niet kende. Dit zijn de MacBook Air 2022 M2 details die je ook zeker moet weten.

Prijs M2 MacBook Air 2022 instapmodel

Dit krijg je als je het basismodel van de MacBook Air 2022 met M2-chip koopt:

Check de prijzen bij Coolblue | Check de prijzen bij Amac

Prijs M2 MacBook Air 2022 upgrade

Dit krijg je als je het iets uitgebreidere model van de MacBook Air 2022 met M2-chip koopt:

Check de prijzen bij Coolblue | Check de prijzen bij Amac

Apple MacBook Air 2022 met Garage Band

Dat het wat langer duurde kan te maken hebben met lopende tekorten, waardoor Apple besloot om het minder populaire alternatief (de MacBook Pro 2022 met M2) eerst uit te brengen. Bij de MacBook Air zal er een grotere run zijn op dit nieuwe exemplaar en Apple wil zeker zijn dat er voor de eerste lichting kopers voldoende voorraad is. Hoe dan ook: als je meteen in juli een nieuwe MacBook Air op je bureau wil hebben, zul je er snel bij moeten zijn. We verwachten dat de levertijden snel oplopen, vooral bij de populaire kleur spacegrijs en de nieuwe kleur middernacht. Het is dus belangrijk om je van tevoren goed in te lezen in de specificaties, prijzen en meer te verdiepen. Gelukkig hebben we daar allerlei handige artikelen over voor je klaar staan:

Bekijk ook

MacBook Air M2 nu officieel te koop - en dit zijn de prijzen

Het is zover: de verkoop van de nieuwe MacBook Air 2022 is nu officieel begonnen! Dit model is voorzien van M2-chip, heeft een nieuw design en is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren middernacht en sterrenlicht. Welke modellen zijn er om uit te kiezen en wat zijn de prijzen? Dat vertellen we hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 30 juni: Artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie.
  • 2022 - 17 juni: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info na aankondiging van de MacBook Air.
  • 2022 - 29 mei: Aangevuld met nieuw gerucht over aankondiging tijdens WWDC 2022.
  • 2022 - 21 maart: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.