HomePod mini en gewone HomePod speakers.

Gerucht: ‘Grote HomePod komt in 2023 terug’

Wat weten we al over de volgende generatie HomePod? Volgens Mark Gurman van Bloomberg komt het nieuwe model in 2023. Eerder gaf analist Ming-Chi Kuo al de verwachting dat er eind 2022 of begin 2023 een nieuwe HomePod aan komt, waar intern hard aan wordt gewerkt.

HomePod met S8-chip in 2023

Volgens Bloomberg komt er een nieuwe HomePod in 2023, voorzien van een S8-chip en met ongeveer dezelfde audiokwaliteit als het vorige model. Het gaat dan om de grote HomePod, waar Apple vorig jaar mee is gestopt. Het uiterlijk en het geluid zal hetzelfde zijn. De codenaam van het apparaat is de B620 en hij draait op dezelfde chip die in de toekomstige Apple Watch Series 8 zit, de S8-processor. Het gaat hier niet om een oude processor, al kan de naamgeving wat verwarring scheppen. Het eerdere model draaide namelijk op de A8-chip uit de iPhone 6-serie.


Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief ook dat de S8-chip niet zo heel veel zal verschillen van de S6-processor uit 2020. Over performance kunnen we wel iets afleiden uit de huidige HomePod mini met S5-chip. De opvolger daarvan, de S6-chip, heeft een 20% betere performance. De nieuwe HomePod zal een vernieuwd scherm bovenop hebben en er wordt daarbij zelfs gesproken over multi-touch.

Eerder beweerde Gurman dat Apple een combinatie van Apple TV en HomePod wilde maken, vergelijkbaar met de Amazon Echo Show. Het apparaat waar hij het nu over heeft is echter veel simpeler en is alleen bedoeld als slimme speaker. Overigens denkt Gurman ook dat er nog een nieuwe Apple TV in ontwikkeling is met codenaam J255. Deze is voorzien van A14-chip en heeft een extra gigabyte RAM om het apparaat bijvoorbeeld geschikter te maken voor de extra gamingfuncties in tvOS 16. Vorig jaar verscheen er nog een vernieuwde Apple TV 4K met A12-chip.

Kuo: ‘Nieuwe HomePod in 2022-2023’

Een paar weken eerder waagde analist Ming-Chi Kuo zich aan een voorspelling over de volgende HomePod. Eind mei beweerde de analist in een tweet dat de volgende HomePod in het vierde kwartaal van 2022 of het eerste kwartaal van 2023 uit komt.

Wat de uitvoering betreft kan het wat Kuo betreft twee kanten op gaan. Het zou kunnen gaan om een nieuwe versie van de HomePod mini, of een comeback van het grote model, zoals ook Gurman beweert. Een grote HomePod is wellicht een wat realistischer scenario, al zijn we dan wel benieuwd met welke argumenten Apple de terugkeer van een al stopgezet product gaat uitleggen – zeker als er qua vernieuwingen niet zo veel in zit. Kuo verwacht namelijk ook “niet veel innovatie in het hardwaredesign”, waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat het uiterlijk vrijwel hetzelfde blijft. Apple zou kleine details kunnen toevoegen, zoals een audio-uitgang of ondersteuning voor Bluetooth, zodat de speaker ook door Android-gebruikers wat beter te gebruiken is. Details hierover zijn nog niet bekend.

HomePod mini review in oranje.

Kuo ziet slimme speakers als een onmisbaar onderdeel van het ecosysteem voor thuis, maar vindt dat Apple nog niet goed begrepen heeft hoe belangrijk slimme speakers daarin kunnen zijn. Dit zou ermee te maken hebben dat Apple voor premium audio kiest, terwijl concurrenten als Google en Amazon tevreden zijn met middelmatig geluid, met als gevolg dat die speakers voor een veel lagere prijs over de toonbank gaan.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 26 juni, 17:18: Bijgewerkt met nieuwe informatie van Bloomberg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.