HomePod mini en gewone HomePod speakers.

Gerucht: ‘Vernieuwde HomePod en HomePod mini in 2023’

Wat weten we al over de volgende generatie HomePod? Volgens Mark Gurman van Bloomberg komen er in 2023 nieuwe modellen. Eerder gaf analist Ming-Chi Kuo al de verwachting dat er eind 2022 of begin 2023 een nieuwe HomePod aan komt, waar intern hard aan wordt gewerkt.

Update 8 augustus 2022: Volgens Mark Gurman van Bloomberg wordt niet alleen gewerkt aan een grote HomePod, maar krijgt ook het kleine model een update. De HomePod mini uit oktober 2020 krijgt een kleine update en daarnaast zou Apple meerdere producten voor smart home gepland hebben. Het meest ambitieus is een apparaat dat een speaker, Apple TV en FaceTime-camera combineert. Er zou ook een apparaat voor de keuken in ontwikkeling zijn, bestaande uit een iPad, een speaker en een robotarm. Deze zullen eind 2023 of begin 2024 beschikbaar komen.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 26 juni 2022.

HomePod met S8-chip in 2023

Volgens Bloomberg komt er een nieuwe HomePod in 2023, voorzien van een S8-chip en met ongeveer dezelfde audiokwaliteit als het vorige model. Het gaat dan om de grote HomePod, waar Apple vorig jaar mee is gestopt. Het uiterlijk en het geluid zal hetzelfde zijn. De codenaam van het apparaat is de B620 en hij draait op dezelfde chip die in de toekomstige Apple Watch Series 8 zit, de S8-processor. Het gaat hier niet om een oude processor, al kan de naamgeving wat verwarring scheppen. Het eerdere model draaide namelijk op de A8-chip uit de iPhone 6-serie.

Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief ook dat de S8-chip niet zo heel veel zal verschillen van de S6-processor uit 2020. Over performance kunnen we wel iets afleiden uit de huidige HomePod mini met S5-chip. De opvolger daarvan, de S6-chip, heeft een 20% betere performance. De nieuwe HomePod zal een vernieuwd scherm bovenop hebben en er wordt daarbij zelfs gesproken over multi-touch.

Eerder beweerde Gurman dat Apple een combinatie van Apple TV en HomePod wilde maken, vergelijkbaar met de Amazon Echo Show. Het apparaat waar hij het nu over heeft is echter veel simpeler en is alleen bedoeld als slimme speaker. Overigens denkt Gurman ook dat er nog een nieuwe Apple TV in ontwikkeling is met codenaam J255. Deze is voorzien van A14-chip en heeft een extra gigabyte RAM om het apparaat bijvoorbeeld geschikter te maken voor de extra gamingfuncties in tvOS 16. Vorig jaar verscheen er nog een vernieuwde Apple TV 4K met A12-chip.

Kuo: ‘Nieuwe HomePod in 2022-2023’

Een paar weken eerder waagde analist Ming-Chi Kuo zich aan een voorspelling over de volgende HomePod. Eind mei beweerde de analist in een tweet dat de volgende HomePod in het vierde kwartaal van 2022 of het eerste kwartaal van 2023 uit komt.

Wat de uitvoering betreft kan het wat Kuo betreft twee kanten op gaan. Het zou kunnen gaan om een nieuwe versie van de HomePod mini, of een comeback van het grote model, zoals ook Gurman beweert. Een grote HomePod is wellicht een wat realistischer scenario, al zijn we dan wel benieuwd met welke argumenten Apple de terugkeer van een al stopgezet product gaat uitleggen – zeker als er qua vernieuwingen niet zo veel in zit. Kuo verwacht namelijk ook “niet veel innovatie in het hardwaredesign”, waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat het uiterlijk vrijwel hetzelfde blijft. Apple zou kleine details kunnen toevoegen, zoals een audio-uitgang of ondersteuning voor Bluetooth, zodat de speaker ook door Android-gebruikers wat beter te gebruiken is. Details hierover zijn nog niet bekend.

HomePod mini review in oranje.

Kuo ziet slimme speakers als een onmisbaar onderdeel van het ecosysteem voor thuis, maar vindt dat Apple nog niet goed begrepen heeft hoe belangrijk slimme speakers daarin kunnen zijn. Dit zou ermee te maken hebben dat Apple voor premium audio kiest, terwijl concurrenten als Google en Amazon tevreden zijn met middelmatig geluid, met als gevolg dat die speakers voor een veel lagere prijs over de toonbank gaan.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 26 juni: Bijgewerkt met nieuwe informatie van Bloomberg.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.