VOCOlinc smart camera

Nieuwe VOCOlinc-camera met HomeKit Secure Video komt begin maart

Pre-order gestart
De VOCOlinc VC1-camera is vanaf begin maart verkrijgbaar. Deze camera werkt met HomeKit Secure Video. Hiermee kun je de camerabeelden beveiligd opslaan in iCloud. Door de lage prijs is de camera een interessante keuze.

Update 5 februari 2021: VOCOlinc heeft laten weten dat de VC1 Opto-camera vanaf begin maart beschikbaar is. De camera werkt met HomeKit Secure Video en heeft een adviesprijs van €47,99. Daarmee is het één van de meest voordelige HomeKit-camera’s op de markt. De camera is vanaf nu in de pre-order via de website van de fabrikant te bestellen. Hou er rekening mee dat er wel nog €8,99 verzendkosten bij komen. We verwachten dat de camera binnenkort ook bij Amazon beschikbaar komt.

Een vergelijkbaar model is de eufy 2K Pan & Tilt, die ook werkt met HomeKit Secure Video. Deze is verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs, namelijk €49,99.

Oorspronkelijk artikel 15 januari

VOCOlinc camera met HomeKit Secure Video

Het is voor het eerst dat VOCOLinc een beveiligingscamera uitbrengt. Het bedrijf kiest daarbij meteen voor ondersteuning van HomeKit Secure Video. Hierdoor kun je via iCloud overal de beelden bekijken. De beelden staan bij Apple en niet op de server van de fabrikant. Om dit te kunnen gebruiken heb je minimaal een 200GB betaald iCloud-account nodig. Voor meerdere camera’s is een 2TB opslagplan via iCloud verplicht. De beelden gaan niet ten koste van je opslagruimte.

VOCOlinc VC1 Opto Smart Indoor Camera

De aangekondigde VC1 Opto Smart Indoor Camera heeft een 3-megapixelcamera die video kan opnemen met een resolutie van 1080p. Daarnaast beschikt de camera ook over vier infrarood-LED’s om nachtzicht mogelijk te maken met een bereik van maximaal 6 meter. De camera heeft tweeweg-audio, zodat je met mensen kunt aanspreken. De VOCOlinc VC1 camera kan 350° horizontaal en 117° verticaal draaien.

Om de camera te kunnen gebruiken is wel een stroomdraad nodig op de plek waar je ‘m wilt bevestigen. Er zit een USB-C aansluiting op voor de stroomvoorziening. De VC1 Opto Smart Indoor Camera wordt in maart verwacht en zal €47,99 gaan kosten.

VOCOlinc camera werkt met HomeKit Security Video

Zoek je meer camera’s met HomeKit Secure Video, bekijk dan eens ons overzicht.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

VOCOlinc MistFlow breder verkrijgbaar

Verder kondigt VOCOlinc aan dat de MistFlow luchtbevochtiger nu op grotere schaal verkrijgbaar is. Dit apparaat was al op de Europese markt geïntroduceerd en kost 70 euro bij Amazon en in de VOCOlinc Store. Bij beide winkels staat overigens, dat het product momenteel niet leverbaar is.

VOCOlinc heeft de MistFlow nu ook in de VS uitgebracht. Deze luchtbevochtiger werkt eveneens met HomeKit en de bovenkant werkt als slimme lamp, die afzonderlijk van de luchtbevochtiger te bedienen is. Hiermee heb je in een klap twee HomeKit-accessoires. De luchtbevochtiger beschikt over vijf verschillende standen en heeft een tank voor 2,5 liter water, die je kunt aanvullen met etherische olie, zodat je kamer een aangename geur krijgt.

De VOCOlinc luchtbevochtiger en smart lamp

Het apparaat heeft verder slechts twee knoppen aan de voorkant: een voor de luchtbevochtiger en een voor de lamp. Bedienen doe je via de Woning-app of de eigen app van VOCOlinc zelf.

Bekijk ook

VOCOlinc Mistflow: luchtbevochtiger met HomeKit nu in de winkel

VOCOlinc heeft een nieuwe luchtbevochtiger die met HomeKit werkt. De VOCOlinc Mistflow kost 70 euro en is ook geschikt voor het verstuiven van etherische olie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.