Hue Secure contactsensor

Philips Hue contactsensoren krijgen HomeKit-support

Signify heeft nieuwe firmware voor de Philips Hue Contact Sensor uitgebracht, waarin ondersteuning voor Apple HomeKit is toegevoegd. Voorheen konden de binnensensoren alleen worden bediend via de Philips Hue-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het gaat om firmware 1961076030, die te installeren is via de Philips Hue app. Na het updaten verschijnen ze in de Woning-app, waarna je de statussen ‘open’ en ‘gesloten’ kunt gebruiken in je automatiseringen. Ook kun je ze laten samenwerken met andere (HomeKit-)apparaten die zijn aangesloten op de Philips Hue Bridge. De Philips Hue Secure Contact Sensor is sinds september in de winkel verkrijgbaar en kan worden aangebracht op ramen, deuren, kasten en dergelijke.

Philips Hue contactsensor met HomeKit

Je krijgt meldingen wanneer de contactsensor wordt geopend of gesloten. Gebruikers kunnen op afstand een alarm activeren dat de lichten laat knipperen, een sirene laat loeien en meer. Ook zijn er opties om de camera-instellingen aan te passen. Net als bij de Philips Hue Secure camera’s kunnen de sensoren worden gekoppeld aan verlichting om deze te activeren wanneer de sensor merkt dat de status wijzigt. Ze kunnen dan bijvoorbeeld worden gebruikt om de verlichting in de badkamer aan te doen op het moment dat iemand naar binnen stapt.

Philips Hue Secure contactsensor

De Philips Hue Secure-contactsensoren kosten €40 per stuk of €70 voor een set van twee. Ze zijn verkrijgbaar in zwart of wit en je kunt allerlei extra accessoires erbij kopen. Meer over het Philips Hue beveiligingsproducten is te bekijken in ons eerdere artikel.

Bekijk ook

Philips Hue Secure officieel: dit zijn de nieuwe beveiligingscamera's en contactsensoren

Philips Hue heeft het nieuwe Hue Secure-platform aangekondigd. Binnen deze line-up van beveiligingsaccessoires, horen meerdere beveiligingscamera's en de nieuwe contactsensor. Ook in de Hue-app komt er een nieuw Security Center. Ondersteuning voor HomeKit ontbreekt helaas.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.