Apple Watch Ultra had oorspronkelijk mogelijk zwarte keramische achterkant

‘Oorspronkelijke Apple Watch Ultra had zwarte achterkant’

Het design van de Apple Watch Ultra onderscheidt zich van de gewone Apple Watch-modellen. Dat zit hem onder meer door de titanium behuizing, maar ook in de achterkant. Waar de keramische achterkant van de Apple Watch Series 9 zwart is, is die bij de Apple Watch Ultra lichtgrijs. Het lijkt erop dat Apple die wijziging last-minute doorvoerde.

X-gebruiker (voorheen Twitter) ParrotSWD plaatste afbeeldingen van een prototype van de Apple Watch Ultra die voor de release in september 2022 naar de FCC is gestuurd. Apple heeft goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder nodig om producten op de markt te mogen brengen. De beelden suggereren dat de Apple Watch Ultra oorspronkelijk een zwarte achterkant had. Er is eenzelfde zwarte keramische achterkant te zien als die Apple de laatste jaren gebruikt in zijn Apple Watch-modellen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple Watch Ultra-prototype toont ook andere actieknop

De afbeeldingen tonen ook dat de actieknop van de Apple Watch Ultra er aanvankelijk iets anders uitzag dan de officiële versie. De knop lijkt op de foto’s namelijk niet van metaal, maar van kunststof te zijn gemaakt. Ook ontbreekt de inkeping in de knop. De behuizing van de Ultra lijkt op de afbeeldingen bovendien iets donkerder dan het uiteindelijke product. Dat kan echter ook aan de belichting van de foto’s liggen. Wanneer de foto’s precies zijn ingediend, is niet duidelijk.

Bekijk ook

Apple Watch Ultra 3: groter microLED-scherm en wat we nog meer weten

De Apple Watch Ultra 2 is nog maar net uit, of de eerste geruchten over de opvolger zijn al in omloop. Het lijkt erop dat de nieuwe Ultra-smartwatch van Apple nog even op zich laat wachten. Dit weten we al over de Apple Watch Ultra 3.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.