Netatmo Slimme Videodeurbel

Netatmo-deurbel met HomeKit komt er nu echt aan

Vind je Nest en Ring niet veilig genoeg? Gelukkig kun je binnenkort ook een slimme deurbel aan je huis schroeven die met HomeKit werkt. De Netatmo Smart Video Doorbell werd al meer dan een jaar geleden aangekondigd en lijkt er nu toch écht aan te komen.

Netatmo-deurbel goedgekeurd

Eigenlijk zou de Netatmo Smart Video Doorbell al in de tweede helft van 2019 uitkomen. Maar daarna bleef het stil. Bij de Amerikaanse toezichthouder FCC zijn nu echter documenten opgedoken, waaruit blijkt dat er nog steeds aan wordt gewerkt. De deurbel met Full-HD camera en infrarood beschikt ook over ondersteuning voor IFTTT en het eigen Netatmo Security-systeem. Tenminste, dat was bij de aankondiging in januari 2019 het geval. Ondertussen hebben we HomeKit Secure Video en het ligt voor de hand dat Netatmo dat ook meteen gaat ondersteunen. Op de bestaande Netatmo Welcome-camera werkt het namelijk al wel.


De documenten van de FCC bevatten enkele foto’s van slechte kwaliteit, onder andere van het design en de onderdelen aan de binnenkant. Ook is er een gebruiksaanwijzing en een installatiehandleiding aangetroffen. Netatmo is van plan om een gong en een kabelverbinder mee te leveren. Het werkt met Wi-Fi dus het bereik zou goed genoeg moeten zijn. Wel moet je een trafo installeren, dus het kan minder ideaal zijn als je met meerdere mensen één voordeur deelt.

Netatmo HomeKit videodeurbel

Deurbel met HomeKit

Netatmo beloofde eerder al een HDR-functie, waarmee je sterk contrasterende beelden goed kunt onderscheiden. Via de Netatmo Security-app kun je zien wanneer er is aangebeld en welke videobeelden er toen zijn opgenomen. De HomeKit-ondersteuning zorgt ervoor dat je op al je iOS-apparaten een notificatie krijgt met een livestream van wie er voor de deur staat. Je kunt dan snel in contact komen, zonder dat je thuis hoeft te zijn. Ook kun je via de Woning-app kijken wie er voor de deur staat.

Netatmo deurbel met bezorger

De deurbel werkt ook met IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen laten knipperen als de bel gaat, of je kunt de lamp in de gang inschakelen zodat je goed kunt zien wie er voor de deur staat. De kijkhoek is 160 graden, waardoor het dus niet veel uitmaakt waar je bezoeker staat om hem of haar goed te kunnen zien. Je kunt de deurbel overigens ook onder een hoek plaatsen en het is mogelijk om zones in te stellen, zodat niet elke voorbij rijdende auto wordt gezien als bezoeker.

Het wachten is nu op de officiële aankondiging van de releasedatum.

Zoek je ondertussen een andere HomeKit-deurbel of een deurslot, kijk dan even in onze round-up. We hebben ook een overzicht van Ring-deurbellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.