iPhone 9 concept

Gerucht: ‘iPhone 9 aankondiging op woensdag 15 april’

Volgens nieuwe geruchten zal Apple de iPhone 9 op woensdag 15 april worden aangekondigd. Het toestel zou dan op 22 april in de winkel moeten liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 9 op 15 april?

Een aankondiging op 31 maart kwam er niet. En ook de eerder vandaag opgedoken hoesjes voor de iPhone 9 zijn nog geen bewijs dat de iPhone 9 er echt komt. Volgens twitteraar Jon Prosser is er gisteren een interne meeting bij Apple geweest, waarin het volgende is besloten: een aankondiging op woensdag 15 april en beschikbaarheid een week later, op woensdag 22 april. Dit is uiteraard nog geen garantie.


Prosser voorspelde eerder dat er een media-briefing zou zijn op 26 maart, maar zei toen nog dat het niet zeker was. Deze keer houdt Prosser wat minder een slag om de arm: het zou daadwerkelijk zijn besloten, al kan er vanwege het coronavirus nog wel wat gaan schuiven. Apple zou verder bezig zijn om iMacs naar retail-medewerkers te sturen, die daarmee op afstand moeten werken. Deze medewerkers zouden zowel sales als technische support moeten leveren aan de klanten.

De nieuwe datum komt nog steeds overeen met claims van analist Ming-Chi Kuo, die beweerde dat de betaalbare iPhone in de eerste helft van 2020 op de markt komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.