Netatmo airco controller op de kast

Nu officieel: Netatmo brengt slimme aircobediening met HomeKit uit

Bedien je bestaande airco op afstand
Netatmo heeft een apparaat op de markt gebracht waarmee je je airconditioning kan aansturen. Het werkt met HomeKit en is ook geschikt voor luchtwarmtepompen. Bij Amazon is dit nieuwe accessoire al verkrijgbaar.

Update 11 mei 2023: Netatmo heeft de slimme aircobediening nu officieel aangekondigd, nadat hij eerder al was gelekt via Amazon. Bij de aankondiging bevestigt Netatmo dat het accessoire geschikt is voor alle vaste en mobiele airco’s, evenals lucht-lucht warmtepompen, waarbij een infraroodafstandsbediening beschikbaar is waarop via het scherm alle instellingen af te lezen zijn. Het accessoire kan op een afstand van 10 meter tot de airco of warmtepomp geïnstalleerd worden. Op deze site kun je de compatibiliteit met jouw apparaat checken.

Prijs en beschikbaarheid Netatmo slimme aircobediening

De slimme aircobediening is vanaf vandaag officieel beschikbaar bij Netatmo zelf en heeft een adviesprijs van €119,99. Bij andere winkeliers zoals Amazon, Bol.com en Coolblue komt hij de komende maanden beschikbaar.

Hieronder volgt ons bijgewerkte artikel van 8 mei 2023
Netatmo maakt een reeks smart home-accessoires, waaronder thermostaten, rookmelders en weerstations. De aircobediening is weer iets compleet nieuws. In Duitsland ligt hij al in de schappen voor €118. Op de Nederlandse website van Amazon is de Smart AC Controller al wel aanwezig, maar nog niet te bestellen. In de verpakking vind je de aircobediening, een stekker, usb-voeding en een schroef met plug om aan de wand te bevestigen. De eerste exemplaren worden aanstaande donderdag uitgeleverd.

Netatmo Smart AC Controller met HomeKit

Deze slimme aircobediening is bedoeld om je bestaande airco of klimaatregeling slimmer te maken. Als jouw airco of luchtwarmtepomp is voorzien van een infraroodbediening, waarvan het display de parameters aangeeft, dan is ‘ie waarschijnlijk ook geschikt om met dit nieuwe Netatmo-product aan te sturen. Na aansluiten kun je de temperatuur op elk moment aanpassen, ook op afstand. Zo kun je koelen of verwarmen voordat je thuiskomt, door handmatig in te schakelen of te automatiseren met behulp van HomeKit.

Netatmo airco controller

Qua design ziet de aircobediening er weer heel anders uit dan de thermostaat (ontworpen door Starck), het weerstation (gekleurde aluminium zuiltjes) of de slimme rookmelder (een plastic schijf).

Netatmo Airco bediening

Bespaart energie
Naast Apple HomeKit is er ook ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Home. Verder kun je gebruikmaken van de Netatmo Home + Control-app die al langer in gebruik is voor de andere smart home-producten van het Franse merk. Door een vijftal vragen te beantwoorden kun je de intelligente besturing op weg helpen. De Eco-Assist-functie gaat er vervolgens voor zorgen dat je geen energie verspilt, door airco op basis van geolocatie in en uit te schakelen.

Netatmo airco controller inhoud verpakking

Het nieuwe product is eerder al ‘per ongeluk’ bij Amazon te koop gezet, nog voor de officiële aankondiging. Door Netatmo zelf, overigens.

Concurrent Tado brengt al veel langer een slimme aircobediening (V3+) uit. Deze is via WiFi met je thuisnetwerk verbonden en werkt eveneens met bijna elke airco. Deze koop je tegenwoordig voor €95, terwijl de adviesprijs op €109 ligt. Daarnaast zijn er nog wel meer opties om je airco aan te sturen. Check onze gids over ventilatoren en airco’s met iPhone-bediening voor nog meer opties.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 11 mei: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na officiële aankondiging.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.