iPhone 6s en iPhone 6s Plus naast elkaar.

iPhone 6s Plus: het complete overzicht

Lees hier alles over de iPhone 6s Plus. Ontdek de specs en functies, vind de beste prijs en lees het laatste nieuws over dit toestel. Ook zie je waar de beste acties voor de iPhone 6s Plus te vinden zijn.

iPhone 6s Plus review

De iPhone 6s Plus is de opvolger van de iPhone 6 Plus, maar met een aantal verbeteringen zoals we bij de s-modellen gewend zijn. Dit toestel is ideaal voor mensen die een wat groter scherm willen. In dit overzicht lees je alles over de iPhone 6s Plus, nieuws, functies, specs en meer.

iPhone 6s Plus: dit moet je weten

De 6s Plus lijkt qua uiterlijk erg op zijn voorganger, maar er zitten toch behoorlijk wat vernieuwingen in. Zo zijn de materialen verbeterd: Apple heeft gekozen voor 7000-series aluminium, dat sterker en duurzamer is dan het 6000-series aluminium van eerdere toestellen. Ook is het glas versterkt met Ion-X technologie. De verandering die bij het grote publiek echter de meeste aandacht trok was de nieuwe kleur roségoud. Voor gebruikers die van productiviteit houden is 3D Touch de meest nuttige toevoeging. Daarmee kun je snelle acties uitvoeren, meteen vanaf je beginscherm.

De 6s Plus heeft ook een krachtiger processor en een snellere grafische chip, waardoor afbeeldingen nog mooier worden weergegeven. Daarnaast heeft het toestel meer werkgeheugen en zijn de camera’s aan de voor- en achterkant verbeterd. Dankzij de M9 coprocessor zijn nieuwe functies mogelijk, zoals continu gebruik van Hé Siri.

iPhone 6s Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 6s Plus functies:

  • Verbeterd touchscreen met 3D Touch.
  • A9-processor en snellere grafische chip.
  • Verkrijgbaar in spacegrijs, goud, roségoud en zilver.
  • Intern sterk vernieuwd, uiterlijk blijft hetzelfde.
  • De iPhone 6s Plus release was in oktober 2015 in Nederland.

iPhone 6s Plus prijs met abonnement

Deze supersized iPhone is nog steeds verkrijgbaar via de Apple Store, voor een prijs vanaf 639 euro. Je kunt ook terecht bij diverse mobiele operators en webwinkels, waar je de 6s Plus in combinatie met een abonnement kunt aanschaffen. In onze prijsvergelijker vind je de actuele prijzen van de iPhone 6s Plus met abonnement:


iPhone 6s Plus review

In ons iPhone 6s review lees je over onze ervaringen met dit nieuwe toestel, ook met het grotere model. Dit is een samenvatting van de conclusie:

Apple heeft met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus twee uitstekende toestellen afgeleverd, die voortbouwen op de toch al goede eigenschappen van hun voorgangers. Het zijn toestellen die technisch gezien op alle punten uitblinken, prettig in gebruik zijn en ook nog eens een luxe uitstraling hebben. Wat krijg je voor je geld? Een flink sneller toestel, met een betere camera en een scherm dat nieuwe 3D Touch-functies ondersteunt. Alleen Apple is in staat om hardware en software zo nauw met elkaar te laten samenwerken. 3D Touch werkt moeiteloos, ook al zal de volledige potentie pas over een paar maanden blijken als er meer apps beschikbaar zijn die het ondersteunen. Bij de Apple Watch vonden we de Force Touch-bediening nog onwennig en soms onhandig uitgewerkt, maar bij de iPhone 6s valt alles op z’n plaats.

iPhone 6s Plus design

Het design van de 6s Plus lijkt op de iPhone 6 Plus, zoals gebruikelijk is bij een s-editie. Wel is er een nieuwe kleur beschikbaar: naast spacegrijs, zilver en goud kun je nu ook kiezen voor roségoud. Verder zijn de behuizing en het display van iets andere materialen gemaakt. De behuizing is gemaakt van een nieuwere 7000-series aluminium legering, versterkt met zink. Dit is hetzelfde materiaal dat Apple voor de Watch gebruikt. Daardoor is het toestel steviger is en minder gevoelig voor ‘bendgate’, iets dat speelde bij de iPhone 6, die nog van 6000-series aluminium was gemaakt.

iPhone 6s Plus prijzen en uitvoeringen

Wil je een iPhone 6s Plus los kopen, dan kun je kiezen uit modellen met 32GB of 128GB opslag. Als je goed zoekt kun je ook nog modellen vinden met 16GB of 64GB opslag. Daarbij heb je de keuze uit vier kleuren: spacegrijs, zilver, goud en de nieuw toegevoegde opvallende tint roségoud.

iPhone 6s Plus functies

Zoals bij de eerdere s-modellen zitten de verbeteringen bij dit toestel vooral intern. Denk daarbij aan de nieuwe Apple A9-processor waarmee alles soepeler werkt en de snellere grafische chip. Standaard is de 6s Plus voorzien van 2GB werkgeheugen, een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger. Ook zit er een 12-megapixelcamera in die nog mooiere foto’s maakt en meer licht opvangt. Hiermee kun je voor het eerst ook 4K-video’s filmen. Voor het maken van selfies heeft Apple iets slims bedacht: het scherm van de iPhone licht op als een soort flitser, waardoor je gezicht herkenbaar in beeld is.

iPhone 6s Plus met 3D Touch

De grootste vernieuwing van de iPhone 6s Plus is 3D Touch. Dit houdt in dat het scherm van de iPhone drukgevoelig is en dat je diverse acties kunt uitvoeren door harder op het scherm te drukken. Deze functie zit standaard in iOS 9 en werkt in de meeste standaardapps, maar ook in de apps van Facebook, Twitter en dergelijke. Je kunt in via het Weer-icoontje bijvoorbeeld snel het weer op een andere locatie opvragen. Of je drukt op het Foto-icoontje om snel foto’s van een jaar geleden te zien.

De 6s Plus is nog overal verkrijgbaar bij webwinkels en providers, maar de ontwikkelingen staan nog niet stil. Zodra jij iets moet weten lees je dat meteen op iCulture!

iPhone 6s Plus als los toestel

Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor sim only, omdat je dan veel flexibeler bent in je mogelijkheden. Je moet dan nog wel zelf een iPhone 6s als los toestel kopen, maar ook daarbij kun je letten op de vele speciale acties. In de Apple Store is de vanafprijs 639 euro.