iPhone 7 Plus prijzen

iPhone 7 Plus: het complete overzicht

Alles over de iPhone 7 Plus, het 5,5-inch toptoestel uit 2016. Zoek je een tweedehands of refurbished iPhone 7 Plus, dan kan dat een goede keuze zijn als je een beperkt budget hebt. Dit toestel krijgt nog steeds software-updates. Hier lees je alles over functies, specificaties en andere eigenschappen van de iPhone 7 Plus.

iPhone 7 Plus review Refurbished

De iPhone 7 Plus is inmiddels opgevolgd door de iPhone 8 Plus en latere modellen, maar toch is het nog steeds een goed bruikbaar toestel. Heb je een iPhone 7 Plus en ben je er tevreden mee, dan kun je hier nog een paar jaar plezier van hebben. Wil je echter een iPhone kopen en overweeg je daarbij een iPhone 7 Plus? Dan is het goed om te kijken of er geen betere alternatieven zijn, die ongeveer hetzelfde kosten.

We vertellen je in dit overzicht alles over de specs van de iPhone 7 Plus, uit welke uitvoeringen je kunt kiezen en wat de grootste verbeteringen waren ten opzichte van zijn voorganger. Maar ook of de iPhone 7 Plus nog steeds een goede keuze is.

iPhone 7 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 7 Plus:

  • Verkrijgbaar in de kleuren gitzwart, zwart, roségoud, goud en zilver.
  • Meer opslagruimte: kies uit 32GB, 128GB of 256GB.
  • Verbeterde hardware: A10 Fusion processor en snellere grafische chip.
  • Nieuwe functies: waterbestendig, dubbele 12-megapixel camera met portretstand, betere accuduur.
  • Opmerkelijk: dit was Apple’s eerste toestel zonder koptelefoonaansluiting.
  • De adviesprijs van de iPhone 7 Plus was bij introductie 909 euro.

iPhone 7 Plus: herkenbaar, toch nieuw

De iPhone 7 Plus heeft een herkenbaar uiterlijk, maar zit toch vol met nieuwe snufjes. Vooral de camera trekt daarbij de aandacht, want Apple gebruikte op het Plus-model voor het eerst een dubbele camera, waarmee je portretfoto’s met diepte kunt maken. Ook waren er twee nieuwe kleuren: gitzwart en matzwart.

Zoek je een kleinere variant, dan is er de iPhone 7, ook met verbeterde camerasensor. Wil je een iPhone 7 Plus kopen, dan dan dat nog steeds. Dit model zit niet meer in het assortiment bij Apple en bij de grote providers, maar is nog wel bij diverse andere winkels verkrijgbaar. Let echter op dat je niet te veel betaalt. We raden aan om bij de iPhone 7 Plus te kiezen voor tweedehands of refurbished. Wil je liever een iPhone 7 Plus met abonnement, dan kun je terecht bij allerlei telefoonwinkels.

Heb je al een bepaalde provider in gedachten? Bekijk dan hier wat de aanbiedingen zijn:

iPhone 7 Plus dubbele camera

TV- en internetbundels voor thuis
Nu we wat vaker thuis zijn, stel je ongetwijfeld ook hogere eisen aan je internet- en tv-bundel. Met een triple play-pakket kun je besparen. Triple play staat voor internet, telefonie en digitale televisie via één abonnement bij één aanbieder. Het wordt ook wel alles-in-1, 3-in-1, combi- of totaalpakket genoemd. Bij deze aanbieders krijg je extra voordeel!


iPhone 7 Plus open: los toestel of abonnement

Toen de iPhone 7 Plus nog bij de Apple Store verkrijgbaar was, lag de adviesprijs op 909 euro. Een jaar na introductie verlaagde Apple de adviesprijs naar 779 euro. Dat was nog steeds een heel behoorlijk bedrag, maar gelukkig zijn de prijzen van dit toestel sterk gedaald.

In onze prijsvergelijker vind je de actuele prijzen van de iPhone 7 Plus met abonnement. Daarnaast kun je de iPhone 7 Plus los kopen, zowel nieuw als tweedehands of refurbished.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-7-plus/los-toestel/

iPhone 7 Plus review

In ons iPhone 7 Plus review lees je over onze ervaringen met dit nieuwe toestel, waarbij we extra aandacht hebben voor de mogelijkheden van de dubbele lens. Dit is een samenvatting van de conclusie:

De iPhone 7 Plus is een compleet toestel met veel praktische verbeteringen, waarbij vooral de camera er positief uit springt. Het is verstandig van Apple dat ze juist daarop de nadruk hebben gelegd. Over het verdwijnen van koptelefoonaansluiting zal nog lang worden gepraat. Sommige gebruikers zullen het zien als een eigenzinnige maatregel van Apple om hun toekomstvisie door te drukken en je te dwingen nieuwe accessoires te kopen. Maar voor Apple is het een bewuste stap richting de toekomstige iPhones die geen homeknop meer hebben en waarbij alles draadloos is. Er zitten zoveel kleine en grote verbeteringen in deze iPhone 7 Plus, dat het zonde is als mensen alleen naar het uiterlijk kijken. Wie wat beter kijkt naar de daadwerkelijke vernieuwingen, ontdekt dat deze iPhone er wat snelheid, accuduur, geluid, waterdichtheid en camerakwaliteit met sprongen op vooruit is gegaan.

iPhone 7 Plus design

Het design van de 7 Plus lijkt op de iPhone 6s Plus, maar er zijn toch wel wat duidelijke verschillen te zien. De antennestrepen zijn vooral op de donkere uitvoeringen vrijwel onzichtbaar. Aan de achterkant vind je nu twee cameralenzen en de koptelefoonaansluiting is vervallen. De behuizing is gemaakt van aluminium en de gehele voorkant is van glas.

iPhone 7 Plus modellen

iPhone 7 Plus functies

De 7 Plus heeft een snellere processor en een verbeterde grafische chip, maar voor de meeste mensen zal het vooral om de praktische en meest zichtbare verbeteringen gaan. Hieronder bespreken we de vier grootste nieuwe functies:

  • Verbeterde camera
  • Nieuwe homeknop
  • Waterbestendig
  • Geen koptelefoonaansluiting

#1 iPhone 7 Plus camera

Fotograferen met de 7 Plus is totaal anders dan je gewend bent: in plaats van één camera zitten er nu twee in. De 12-megapixel groothoeklens heeft een nieuw ontwikkelde ISP (Image Signal Processor) gekregen, die nog mooiere foto’s maakt bij slechte lichtomstandigheden. Daarnaast zit er een telefoto-lens in, die het mogelijk maakt om foto’s met extra diepte te maken. Alle vernieuwingen in de camera lees je in ons aparte artikel. De selfiecam is ook vernieuwd: deze heeft nu 50% meer lichtopbrengst en er is automatische beeldstabilisatie voor niet-bewogen selfies.

#2 iPhone 7 Plus thuisknop

De nieuwe thuisknop van de 7 Plus kun je niet meer indrukken. In plaats daarvan krijg je feedback via trillingen, vergelijkbaar met Force Touch op MacBooks. Apple heeft hiervoor een nieuwe Taptic Engine laten ontwikkelen, die ervoor zorgt dat de knop bijna net zo aanvoelt als een fysieke knop. Als je iPhone uitgeschakeld staat voelt de thuisknop vreemd aan, omdat niets beweegt.

iPhone 7 doosje

#3 iPhone 7 Plus is waterbestendig

Je hoeft niet meer bang te zijn als je iPhone in het water is gevallen. De iPhone 7 Plus is namelijk waterbestendiger dan ooit en voldoet aan de IP67 rating. Dit houdt in dat het toestel maximaal 30 minuten ondergedompeld mag liggen in water dat niet dieper dan 1 meter mag zijn. Ook is het toestel stofbestendig.

#4 iPhone 7 Plus: geen koptelefoonaansluiting meer

De grootste verandering bij de 7 Plus is dat de koptelefoonaansluiting is geschrapt. Je zult Bluetooth-oordopjes of de meegeleverde EarPods met Lightning-aansluiting moeten gebruiken. Apple levert gelukkig wel een adapter mee, zodat je je eigen 3,5mm oordopjes kunt blijven gebruiken. Verder hebben ze de draadloze AirPods uitgebracht die je gemakkelijk kunt koppelen met al je Apple-apparaten. Door de koptelefoonpoort van de iPhone 7 Plus te laten vervallen werd het mogelijk om het toestel waterbestendiger te maken.

iPhone 7 Plus release en aankondiging

De iPhone 7 Plus werd in september 2016 aangekondigd tijdens het jaarlijkse iPhone-evenement en verscheen nog dezelfde maand in Nederland en België. Aanvankelijk was het lastig om dit toestel in de nieuwe kleuren matzwart en gitzwart te bemachtigen. Levertijden liepen op tot meer dan een maand. Uiteindelijk werd dit opgelost en waren alle uitvoeringen ruim op voorraad. De gitzwarte uitvoering was aanvankelijk alleen voor de duurdere modellen beschikbaar; later bracht Apple ook het instapmodel met 32GB opslag in gitzwart uit.

In september 2017 haalde Apple het model met 256GB opslag uit de winkels en verdween de speciale rode versie. Deze modellen zijn nog wel in het tweedehands circuit te vinden, maar zijn wat zeldzamer. Een zeldzaam toestel wil echter niet zeggen dat je er extra voor zou moeten betalen. Dit zijn geen collector’s items, die gaandeweg steeds meer waard worden. Het omgekeerde is waar: iPhones worden in de loop van de tijd steeds minder waard. Dus als je nog een iPhone 7 Plus wilt kopen, raden we aan om voor de beste prijs/kwaliteitverhouding te gaan. In de meeste gevallen zal dat een uitvoering zijn dat heel veel verkocht is. In dit geval zullen dat de modellen in matzwart en zilver zijn.

iPhone 7 Plus als los toestel

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een sim-only af te sluiten, zodat je zelf het meest geschikte abbo kunt kiezen. Je bent daardoor veel flexibeler. Bekijk daarvoor ons overzicht iPhone 7 Plus los toestel.