iPhone 7 Plus prijzen

iPhone 7 Plus: het complete overzicht

Alles over de iPhone 7 Plus, het toptoestel uit 2016 met 5,5-inch scherm van Apple. Hier lees je alles over iPhone 7 Plus nieuws, specificaties, functies, waar te kopen en meer.

De iPhone 7 Plus verscheen in 2016 als Apple’s toptoestel met groot scherm. Het toestel is inmiddels opgevolgd door de iPhone 8 Plus. Hoe zit het met de specs van de iPhone 7 Plus, uit welke uitvoeringen kun je kiezen, wat zijn de grootste vernieuwingen? Dat lees je in dit overzicht!

iPhone 7 Plus: herkenbaar, toch nieuw

De iPhone 7 Plus heeft een herkenbaar uiterlijk, maar zit toch vol met nieuwe snufjes. Vooral de camera trekt daarbij de aandacht, want Apple gebruikte voor het eerst een dubbele camera waarmee je portretfoto’s met diepte kunt maken. Ook waren er twee nieuwe kleuren: gitzwart en matzwart. Zoek je een kleinere variant, dan is er de goedkopere iPhone 7, ook met verbeterde camerasensor. Wil je de iPhone 7 Plus kopen, dan kun je nog steeds terecht in de Apple Store want dit model zit nog steeds in het assortiment.

iPhone 7 Plus dubbele camera

iPhone 7 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten van de iPhone 7 Plus:

  • Verkrijgbaar in de kleuren gitzwart, zwart, roségoud, goud en zilver.
  • Meer opslagruimte: kies uit 32GB of 128GB (voorheen ook 256GB).
  • De 7 Plus adviesprijs is 779 euro.
  • Verbeterde hardware: A10 Fusion processor en snellere grafische chip.
  • Nieuwe functies in de 7 Plus: waterbestendig, dubbele 12-megapixel camera met portretstand, betere accuduur, geen koptelefoonaansluiting.

iPhone 7 Plus releasedatum

De iPhone 7 Plus werd in september 2016 aangekondigd tijdens het jaarlijkse iPhone-evenement en verscheen nog dezelfde maand in Nederland en België. Aanvankelijk was het lastig om dit toestel in de nieuwe kleuren matzwart en gitzwart te bemachtigen. Levertijden liepen op tot meer dan een maand. Inmiddels is dit opgelost en zijn alle uitvoeringen ruim op voorraad. Een gunstige ontwikkeling is dat de kleur gitzwart nu ook voor bij het instapmodel met 32GB opslag verkrijgbaar is. Voorheen was je voor de gitzwarte uitvoering aangewezen op de duurdere modellen. Apple heeft het model met 256GB opslag uit de winkels gehaald en ook de speciale rode versie is verdwenen.

iPhone 7 doosje

iPhone 7 Plus prijs en abonnement

Deze supersized iPhone is verkrijgbaar via de Apple Store, voor een prijs vanaf 779 euro. Je kunt ook terecht bij diverse mobiele operators en webwinkels. In onze prijsvergelijker vind je de actuele prijzen van de iPhone 7 Plus met abonnement. Daarnaast kun je de iPhone 7 Plus los kopen.


iPhone 7 Plus review

In ons iPhone 7 Plus review lees je over onze ervaringen met dit nieuwe toestel, waarbij we extra aandacht hebben voor de mogelijkheden van de dubbele lens. Dit is een samenvatting van de conclusie:

De iPhone 7 Plus is een compleet toestel met veel praktische verbeteringen, waarbij vooral de camera er positief uit springt. Het is verstandig van Apple dat ze juist daarop de nadruk hebben gelegd. Over het verdwijnen van koptelefoonaansluiting zal nog lang worden gepraat. Sommige gebruikers zullen het zien als een eigenzinnige maatregel van Apple om hun toekomstvisie door te drukken en je te dwingen nieuwe accessoires te kopen. Maar voor Apple is het een bewuste stap richting de toekomstige iPhones die geen homeknop meer hebben en waarbij alles draadloos is. Er zitten zoveel kleine en grote verbeteringen in deze iPhone 7 Plus, dat het zonde is als mensen alleen naar het uiterlijk kijken. Wie wat beter kijkt naar de daadwerkelijke vernieuwingen, ontdekt dat deze iPhone er wat snelheid, accuduur, geluid, waterdichtheid en camerakwaliteit met sprongen op vooruit is gegaan.

iPhone 7 Plus design

Het design van de 7 Plus lijkt op de iPhone 6s Plus, maar er zijn toch wel wat duidelijke verschillen te zien. De antennestrepen zijn vooral op de donkere uitvoeringen vrijwel onzichtbaar. Aan de achterkant vind je nu twee cameralenzen en de koptelefoonaansluiting is vervallen. De behuizing is gemaakt van aluminium en de gehele voorkant is van glas.

iPhone 7 Plus modellen

iPhone 7 Plus functies

De 7 Plus heeft een snellere processor en een verbeterde grafische chip, maar voor de meeste mensen zal het vooral om de praktische en meest zichtbare verbeteringen gaan. Hieronder bespreken we de vier grootste nieuwe functies:

  • Verbeterde camera
  • Nieuwe homeknop
  • Waterbestendig
  • Geen koptelefoonaansluiting

iPhone 7 Plus camera

Fotograferen met de 7 Plus is totaal anders dan je gewend bent: in plaats van één camera zitten er nu twee in. De 12-megapixel groothoeklens heeft een nieuw ontwikkelde ISP (Image Signal Processor) gekregen, die nog mooiere foto’s maakt bij slechte lichtomstandigheden. Daarnaast zit er een telefoto-lens in, die het mogelijk maakt om foto’s met extra diepte te maken. Alle vernieuwingen in de camera lees je in ons aparte artikel. De selfiecam is ook vernieuwd: deze heeft nu 50% meer lichtopbrengst en er is automatische beeldstabilisatie voor niet-bewogen selfies.

iPhone 7 Plus thuisknop

De nieuwe thuisknop van de 7 Plus kun je niet meer indrukken. In plaats daarvan krijg je feedback via trillingen, vergelijkbaar met Force Touch op MacBooks. Apple heeft hiervoor een nieuwe Taptic Engine laten ontwikkelen, die ervoor zorgt dat de knop bijna net zo aanvoelt als een fysieke knop. Als je iPhone uitgeschakeld staat voelt de thuisknop vreemd aan, omdat niets beweegt.

iPhone 7 Plus is waterbestendig

Je hoeft niet meer bang te zijn als je iPhone in het water is gevallen. De iPhone 7 Plus is namelijk waterbestendiger dan ooit en voldoet aan de IP67 rating. Dit houdt in dat het toestel maximaal 30 minuten ondergedompeld mag liggen in water dat niet dieper dan 1 meter mag zijn. Ook is het toestel stofbestendig.

iPhone 7 Plus: geen koptelefoonaansluiting meer

De grootste verandering bij de 7 Plus is dat de koptelefoonaansluiting is geschrapt. Je zult Bluetooth-oordopjes of de meegeleverde EarPods met Lightning-aansluiting moeten gebruiken. Apple levert gelukkig wel een adapter mee, zodat je je eigen 3,5mm oordopjes kunt blijven gebruiken. Verder hebben ze de draadloze AirPods uitgebracht die je gemakkelijk kunt koppelen met al je Apple-apparaten. Door de koptelefoonpoort van de iPhone 7 Plus te laten vervallen werd het mogelijk om het toestel waterbestendiger te maken.

iPhone 7 Plus video

Deze bijzondere iPhone 7 Plus video van Apple laat de iPhone 7 in al zijn glorie zien. Met nieuwe camera’s, stereo speakers en de meest krachtige processor ooit in een smartphone, kun je met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus nog sneller werken. Met de prachtige afwerking wordt het geweldige design nog eens extra benadrukt.

iPhone 7 Plus als los toestel

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een sim-only af te sluiten, zodat je zelf het meest geschikte abbo kunt kiezen. Je bent daardoor veel flexibeler. Bekijk daarvoor ons overzicht iPhone 7 Plus los toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!