Arlo Pro 3 schijnwerper-camera werkt nu met HomeKit

De Arlo Pro 3 bewakingscamera voor buiten heeft nu ondersteuning voor Apple HomeKit. Deze camera is nog relatief nieuw en ligt sinds begin 2020 in de winkel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Arlo maakt diverse bewakingscamera’s voor binnenshuis. Voor buitenshuis is er de Arlo Pro 3, die niet alleen waterbestendig is maar bovendien beschikt over een handige schijnwerper. Komt er iemand op jouw tuinpad, dan kun je zorgen dat die persoon meteen in een zee van licht staat. Dat kan ook handig voor jezelf zijn, zodat je wat makkelijker het sleutelgat kunt vinden. Voorheen kon je de Arlo Pro 3 Floodlight Cam alleen bedienen via de Arlo-app. Nu er ondersteuning voor HomeKit is kun je de camerabeelden in de Woning-app bekijken en in je automatiseringen meenemen. Ondersteuning voor HomeKit Secure Video is er nog niet en het is ook onzeker of dat wel komt.


Ook de bewegingssensor, de lamp en de tweerichtingscommunicatie kun je terugvinden in de Woning-app. Verder kun je de lichtsterkte van de lamp aanpassen, zodat de helderheid van het LED-paneel niet té fel is. De bewegingssensor in de Arlo Pro 3 kun je meenemen in je automatiseringen, zodat ze een trigger worden voor verschillende scenes en accessoires. Heb je nog meer lampen buitenshuis, dan zou je die bijvoorbeeld aan kunnen laten gaan op het moment dat er beweging is. Op basis van het tijdstip kun je de felheid van het licht aanpassen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Deze schijnwerper-camera heeft een videoresolutie van 2560 x 1440 pixels en een nachtzichtbereik van 7,5m. Je krijgt 2K HDR-opnames met veel detail en een natuurgetrouwe kleurweergave. Ook in de nachtzichtmodus registreert de camera kleur. Er zit een sirene in die automatisch of handmatig te activeren is. Je krijgt een 30 dagen durende proefperiode voor Arlo Smart, de betaalde online opslagdienst waarbij je de 2K-beelden gedurende 30 dagen kunt terugzien. Dit kost €2,79 per maand per camera. Juist daarom is het jammer dat er nog geen HomeKit Secure Video op zit, want daarmee kunnen mensen die al een betaald iCloud-account hebben van minimaal 200GB hun beelden bij Apple opslaan.

Arlo Pro 3 Floodlight cam

De camera heeft een gezichtsveld van 160 graden en kan met een verlichtingssterkte van 2000 tot 3000 lumen een behoorlijke bak licht veroorzaken.

Arlo heeft eerder HomeKit-ondersteuning toegevoegd aan de Arlo Ultra 4K-serie, Arlo Pro en Pro 2, Arlo Ultra en de gewone Arlo Pro 3 voor binnenshuis. De slimme videodeurbel van Arlo heeft nog geen ondersteuning.

Arlo Pro 3 Floodlight cam

Verschillen met Netatmo-buitencamera
Zoek je een buitencamera met HomeKit, dan zou je ook kunnen kiezen voor de Netatmo Presence, die ook beschikt over een schijnwerper. Die heeft onlangs een sirene-upgrade gekregen en krijgt in de nabije toekomst ook ondersteuning voor HomeKit Secure Video. Je kunt deze echter alleen met stroomkabel gebruiken, terwijl je bij de Arlo kunt kiezen tussen stroomkabel of batterij.

Je koopt de Arlo Pro 3 buitencamera voor rond de 300 euro bij MediaMarkt of bij de Duitse winkel Tink (met vermoedelijk wat langere levertijd).

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.