Apple Music Lossless audio.

Reacties voor: FAQ Apple Music Lossless audio: 13 antwoorden op vragen over Dolby Atmos en meer

In deze FAQ over Apple Music Lossless Audio en Dolby Atmos lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Wat heb je nodig, welke apparaten zijn geschikt en wat zijn de specificaties.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Werkt Dolby Atmos straks ook op de SONOS ARC ?

  2. KAN NIET WACHTEN!!! Echt amazing news!! ❤️

  3. Goeike, zit net in m’n gratis testperiode van Apple music.
    Vond de kwaliteit lelijk tegenvallen tov Spotify…
    Ik word misschien dan toch nog fan 😊 spannend…

  4. Instellingen- Muziek-Audiokwaliteit….
    Ik zie deze optie NIET en draai 14.6 beta op m’n iPhone 13 Pro Max.
    Pas bij de final?

  5. Origineel geplaatst door Loe
    Instellingen- Muziek-Audiokwaliteit….

    Ik zie deze optie NIET en draai 14.6 beta op m’n iPhone 13 Pro Max.

    Pas bij de final?

    📱iPhone 13?!? Want jij bent een Apple test engineer en weet dan niet waar je de ⚙️instellingen moet vinden?

  6. @Loe: logisch op een iPhone 13 pro Max 😮‍💨 maar lees even verder uitrol begint vanaf Juni !

  7. Origineel geplaatst door Loe
    Instellingen- Muziek-Audiokwaliteit….

    Ik zie deze optie NIET en draai 14.6 beta op m’n iPhone 13 Pro Max.

    Pas bij de final?

    Zit waarschijnlijk al in de eerstvolgende beta…

  8. Super goed nieuws! Kunnen jullie straks een review maken met weer heel de redactie net als de airtags? Ik denk dat er verschillende meningen er over zijn.

  9. @J: Lijkt me vrij duidelijk. Waarschijnlijk niet. Tenzij je je Sonos ARC op een Apple TV kunt aansluiten.

    Staat toch duidelijk in tekst “Apple TV 4K met een geschikte tv of audio-receiver. “

  10. Ik begrijp niet helemaal hoe ik lossless audio kan luisteren ? Ik lees : “Voor Hi-Res Lossless heb je externe apparatuur nodig, zoals een USB-adapter die het signaal omzet van digitaal naar analoog” ik kan dus op mijn AirPods Pro geen lossless audio luisteren , maar heb een adapter nodig waar ik een bedrade koptelefoon op moet aansluiten ?

  11. @Loe: Misschien zie je het niet omdat de Iphone 13 er nog niet is 😇

  12. @Loe: Vanaf Juni is het beschikbaar én iOS 14.6 is nodig. Mijn gok is dat het tijdens/na de keynote van de WWDC op 7 juni beschikbaar wordt gesteld.

  13. Werkt Apple Music Lossless audio kwaliteit straks ook via bijvoorbeeld Sonos of enkel via Apple hardware zoals AirPods, HomePod, etc.?

  14. Foutje! 12 dus.
    Even wachten nog.

  15. Bedankt voor dit artikel. Zo wordt het iets duidelijker (dat je met Airpods pro zo te zien niets extra’s gaat beleven, behalve soms ruimtelijke muziek).

    Ik ben benieuwd of Apple Music op Sonos S2 hier gebruik van kan gaan maken in de toekomst.

    Het zou moeten kunnen, want volgens dit artikel kan Sonos Tidal HIFI (Flac 16bit/44.1KHz) en Tidal Premium (AAC 320kbs) aan.

  16. (Red.) FAQ bijgewerkt met Sonos en meer.

  17. Kan ik hi-lossless gebruiken op de Apple tv?
    Ik ben een home cinema liefhebber en ben zelf ook audiofiel en heb al dure apparatuur die hi ress kan afspelen.

  18. Geweldig nieuws dat Apple Music muziek in hogere geluidskwaliteit gaat streamen. Het verschil kan groot zijn. ‘Lossless’ is iets dat Apple al járen gebruikt. Ik heb al mijn favoriete CD’s in Lossless op mijn iTunes gedownload – daar kan je gewoon voor kiezen in het menu. Je krijgt dan de nummers in CD kwaliteit, maar ze nemen de helft van de grootte in, gemiddeld zo’n 30 Mb.
    Ik heb zo bijna 3500 nummers op m’n iPhone staan; die luister ik met m’n AirPods of ik stream via AirPlay naar mijn Bluesound Soundbar Pulse 2i. Dat klinkt prachtig.

    Dat Apple daarnaast óók nog muziek gaat aanbieden in 24 bit Hi-RES Lossless is helemaal prachtig. Dat is in de hoogste resolutie de studio kwaliteit zoals de muziek ook is opgenomen. Om Hi-Res muziek te kunnen beluisteren heb je een heel goede koptelefoon nodig (van echt goed merk; ca 1000 euro). Mijn Bluesound Soundbar Pulse 2i kan óók Hi-Res muziek laten horen, 24 bit 192 KHz. Via AirPlay – kan ook uitgebreid worden met speakers op andere plekken in je huis. Is dus in kwaliteit veel beter dan Sonos.
    Hi-Res muziek is echt prachtig om te horen. Ik heb een proefabonnement gehad van de Hi-Res muziek app Qobuz (net zoiets als Tidal). Bij sommige albums is het een enorm verschil. Maar zo’n abo kost 40-50 euro per maand, dus geweldig als Apple dat doet voor dezelfde abonnementsprijs. Ik snap niet hoe dat kan.

  19. Ik snap Apple niet helemaal. Ze hebben de 3,5 mm jack uit de iPhone gehaald en zijn helemaal over gegaan op draadloze audio inclusief de idioot dure draadloze AirPods Max en gaan lossless nu aanbieden wat alleen werkt via een 3,5 mm jack. Dit is op deze manier toch een hele kleine niche markt waarvan je af kan vragen of het de moeite wel loont.

    Waarom niet eerst aan ondersteuning werken voor draadloze high res audio? Zoals Sony met hun LDAC codec die lossless audio tot 990 Kbps en 24 bits/96 KHz kan afspelen via Bluetooth.

  20. Trouwens wel apart dat 24 bit / 48kHz als cd-kwaliteit wordt aangeduid terwijl dit ook gewoon Hi-Resolution audio is.

  21. Ik mis in het artikel of ik 1) via een ondersteunde iPhone via Bluetooth lossless audio kan afspelen op een speaker of Bluetooth auto audio installatie en 2) of lossless audio ook via Apple CarPlay af te spelen is.

  22. Origineel geplaatst door Rob
    Ik mis in het artikel of ik 1) via een ondersteunde iPhone via Bluetooth lossless audio kan afspelen op een speaker of Bluetooth auto audio installatie

    Dat kan niet omdat Apple via Bluetooth alleen de lossy codecs SBC en AAC ondersteund. De LDAC codec van Sony kan dit schijnbaar wel maar ik begrijp nu ook alleen maar voor cd-kwaliteit lossless, niet voor high res lossless.

    Origineel geplaatst door Rob
    2) of lossless audio ook via Apple CarPlay af te spelen is.

    Sowieso niet via Wireless CarPlay. Via lightning wordt er wel een lossless signaal doorgegeven maar het is wat ik begrepen heb aan het ontvangende audio apparaat wat daar vervolgens mee gedaan wordt.

  23. Ik las ergens dat je dolby atmos ook kan forceren op oortjes of headphones van derde partij.

  24. OK, tot zover Apple Music maar wanneer volgt de muziek in de iTunes Store nu eindelijk eens?

    Ook ik koop nog CD’s, puur om ze vervolgens zsm met iTunes naar ALAC te converteren voor iDevices en Mac. Zou een hoop verspilling van schijfjes voorkomen (nl. niet alleen bij mij en @Macaanzee) als je voortaan ook als je niet op een abo-constructie zit te wachten de muziek kunt kopen en downloaden in ALAC kwaliteit…
    Ze hebben het al op hun servers staan in het originele of lossless formaat om dit in Apple Music te kunnen bieden, hoe moeilijk kan het zijn dit ook voor de iTunes Store beschikbaar te stellen?

    Niet iedereen wil zijn favoriete muziek á la minute kwijt zijn als je van een abonnement afwilt, en kan of wil altijd maar online zijn met een voldoende snelle verbinding om zijn muziek in hoge kwaliteit te kunnen beluisteren!
    Sowieso is het formaat (al heel lang) beter geschikt voor eenmalige download dan voor streaming, dat AM nu de eerste en misschien enige is waarop ze het aanbieden is echt de wereld op z’n kop!

  25. iPhone XR zie de optie dolby atmos of lossless kwaliteit in algemeen muziek nog niet alleen hoge kwaliteit?

  26. Dank voor de info

    Ik zie veel informatie over koptelefoons, maar hoe sluit ik mijn iphone met een kabel goed aan voor loss less muziek op mijn installatie? (is versterker met boxen, geen sonos). dank

  27. Ik luister al zeker 10 jaar naar Apple Lossless. Als je CD’s inlaadt op iTunes of Apple muziek bibliotheek was er altijd al de mogelijkheid dat met ALL (Apple Lossless) in te laden. Dat doe ik dus altijd.

    Dan heb ik al mijn eigen favoriete muziek op CD kwaliteit (16 bits, 44kHz) op mijn iPhone staan en stream dat naar mijn speakers. Tegenwoordig zijn er steeds meer CD’s die 24 bits 48 kHz zijn opgenomen. Sinds vorig jaar heb ik een prima Bluesound Pulse 2+ Soundbar waarmee ik vanaf mijn iPhone via WiFi kan streamen (betere kwaliteit dan via Bluetooth). Hogere kwaliteit dan bijv Sonos of Harman Kardon. Een beest van een speaker.

    Deze speaker kan ook Hi-Res muziek weergeven, vanaf speciale BlueRay discs, of via Hi-Res muziek streaming diensten als Qobuz en Tidal en anderen, die vaak albums in 192 KHz, streamen. Dat is in feite studiokwaliteit, beter dan CD kwaliteit. Maar daarvoor betaal je dan wel 35-45 euro per maand. En ze hebben lang niet alles. Dus als Apple ook echt Hi-RES gaat streamen, is dat erg mooi.

  28. Apple mag dan wel lossless en HiRes audio aanbieden…afspelen via een Apple device is een stuk moeilijker, bijna vervelend moeilijk. Via hun eigen oortelefoontjes gaat het niet lukken vanwege de beperkingen van Bluetooth .
    De HomePod was nooit officieel in NL leverbaar.
    Afspelen via een stereoset thuis gaat alleen met een extra DAC waarbij de muziek via de iPhone naar de stereo gestreamd wordt. Lastig omdat de muziek stopt wanneer Apple muziek wordt gestopt. Afspelen op een versterker met ingebouwde DAC gaat moeilijk. Afspelen via Airplay lukt ook niet in de hoogste kwaliteit.
    Ik heb nu zelf Apple muziek voor de kwaliteit van de muziek (in combinatie met mijn AirPods pro) maar voor het streamen thuis gebruik ik Spotify connect en dat werk geweldig eenvoudig en goed. Na het starten van de muziek kun je de telefoon gerust uitzetten.

    Kortom, Apple biedt met lossless en HiRes een geweldige audiokwaliteit aan maar de zeer beperkte mogelijkheden om hier daadwerkelijk gebruik van te maken zijn Apple onwaardig.

  29. @Carel: Ik heb er geen problemen mee. Gewoon simpel en makkelijk via Apple TV.

  30. Je kunt, als je de digitale optical audio output gebruikt, via de oude AirPort Express 2 Lossless Audio streamen naar een audio versterker met optical input. Ik gebruik daar een Minidisc recorder voor die heeft optical in, welke weer is aangesloten op mijn versterker.

    (MD tip Druk op de Minidisc recorder op de REC knop zonder dat er een Minidisc in zit en je hebt een geweldig 24bit DAC (als je een Minidisc recorder hebt van de laatste generatie, anders 16bit) uiteraard kun je elke DAC gebruiken, ik kies voor een Minidisc DAC. Die klinken gewoon heel erg goed.

    Omslachtig? Zeker! maar geweldig Hifi geluid en ik kan zo af en toe iets opslaan van de stream. 😈 Ik ben niet zo van al die bluetooth speakers in mono geluid. Audio van voor de iPhones klinkt gewoon beter dan wat er nu te koop is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.