Apple Music met Mijn chill mix op de iPhone.

Zo sla je muziek offline op met Apple Music

Heb je een beperkte internetbundel, dan kun je muziek in Apple Music het beste offline opslaan. In deze tip lees je hoe je dat stap voor stap doet.

Muziek offline opslaan Apple Music
Met Apple Music staat er een enorme database aan muziek tot je beschikking, maar als je zuinig moet zijn met je internetbundel is het raadzaam om muziek offline op te slaan op je iDevice. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet. Wil je Spotify offline opslaan, dan hebben we daarover een aparte tip.

Apple Music offline opslaan alleen bij abonnement

Voor we beginnen is het belangrijk dat je een (proef)abonnement op Apple Music hebt. Alleen met een abonnement krijg je namelijk toegang tot de database van de muziekdienst en krijg je de mogelijkheid om nummers offline op te opslaan. Is dit gelukt? Volg dan onderstaande stappen en je zit in no time naar muziek te luisteren die je lokaal op je iDevice opgeslagen hebt.

Apple Music albums en afspeellijsten offline opslaan

Het offline opslaan van muziek in Apple Music is heel eenvoudig:

 1. Kies een album, afspeellijst of nummer dat je offline wilt gaan beluisteren. Deze kan zowel in je bibliotheek staan als in de database van Apple Music.
 2. Als het nummer, album of afspeellijst nog niet in je bibliotheek staat, doe je dat eerst. Om dit te doen, tik je op de grote knop + Voeg toe op de pagina van het album of afspeellijst. Wil je een individueel nummer toevoegen, tik dan op het plusje achter het desbetreffende liedje. Je kunt een nummer ook lang ingedrukt houden (of stevig met 3D Touch) en dan kiezen voor Download.
 3. Om een album of afspeellijst offline op te slaan, tik je bovenaan op het wolkje met het pijltje naar beneden. Alle nummers in het album of afspeellijst worden dan gedownload en opgeslagen. Wil je een los nummer opslaan, dan tik je achter dat nummer op hetzelfde wolkenicoontje.

Muziek in Apple Music downloaden.

Muziek automatisch downloaden in Apple Music

Er is ook een instelling waarmee je ervoor zorgt dat muziek die je aan je bibliotheek toevoegt, automatisch gedownload wordt. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar de Instellingen-app en tik op Muziek.
 2. Scroll naar onderen en zet de schakelaar bij Automatische downloads aan.

Automatische downloads in Apple Music.

Staat dit aan, dan hoef je je dus niet meer druk te maken om het handmatig opslaan van je favoriete muziek.

Gedownloade muziek bekijken in Apple Music

Om alleen de gedownloade nummers in je bibliotheek te bekijken, doe je het volgende:

 1. Tik in de menubalk onderaan op Bibliotheek.
 2. Bovenaan de pagina vind je een kopje Gedownloade muziek. Deze zie je alleen als er daadwerkelijk offline muziek opgeslagen is. Zie je de optie nog steeds niet, tik dan rechtsboven op Wijzig en zorg ervoor dat het aangevinkt staat.
 3. Vervolgens kom je in een apart gedeelte waar alleen je offline muziek te vinden is. Je kunt hier verder filteren op nummers, afspeellijsten, albums en artiesten, net als in je gewone bibliotheek.

Gedownloade muziek bekijken in Apple Music.

Offline nummers verwijderen uit Apple Music

Op een later moment kun je de offline nummers ook weer verwijderen:

 1. Kies het nummer, album of afspeellijst die je wil verwijderen.
 2. Tik op het bolletje met de drie stipjes en kies voor Verwijder > Verwijder downloads.
 3. Wil je alleen een enkel gedownload nummer verwijderen, hou dit nummer dan ingedrukt of druk stevig met 3D Touch en kies Verwijder > Verwijder download.

Downloads van Apple Music verwijderen.

Er is ook nog een tweede manier om gedownloade nummers te verwijderen:

 1. Ga naar Instellingen > Muziek > Gedownloade muziek.
 2. Daar staat een lijst met alle artiesten waarvan je muziek lokaal opgeslagen hebt. Door een artiest naar links te schuiven en te tikken op Verwijder, wordt alle gedownloade muziek van deze artiest verwijderd.
 3. Door een artiest te selecteren krijg je de afzonderlijke albums en nummers te zien, die je ook op die manier weer van je toestel afgooit.

Downloads van Apple Music verwijderen via instellingen.

Sla je muziek uit Apple Music offline op, maar zit je krap met je beschikbare opslagruimte, dan kun je gebruikmaken van de functie Optimaliseer opslag. Hiermee zorg je ervoor dat er automatisch liedjes verwijderd worden die je niet meer luistert. Je kunt zelf bepalen hoeveel nummers er minimaal beschikbaar moeten blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Muziek
Onderwerpen apple music, offline
Devices iPad, iPhone
Software iOS 10, iOS 11