Spotify vs Apple Music in 2023

Apple Music test eigen overstapdienst (op Android)

Apple werkt aan een eigen overstapservice voor Apple Music, zodat je opgeslagen muziek en afspeellijsten uit andere diensten kan overzetten naar Apple Music.

Er zijn allerlei manieren om over te stappen van Spotify naar Apple Music of andersom, zonder daarbij je muziekcollectie te verliezen. Je gebruikt daarvoor een van de beschikbare diensten van derden, die voor jou je muziek van de ene dienst geschikt maken voor de andere dienst. Sommige zijn gratis (met beperking) en weer andere werken alleen met een vergoeding. Maar het zou zomaar kunnen dat je binnenkort rechtstreeks vanuit Apple Music zelf kan overstappen naar Apple’s muziekdienst dankzij een ingebouwde overstapdienst.

Eigen overstapdienst Apple Music in de maak

De functie werd ontdekt in een betaversie van Apple Music op Android, waar vaker functies ontdekt zijn die later naar de iOS-versie komen. Op Reddit zag een gebruiker ineens een melding om muziek over te zetten van andere muziekdiensten naar Apple Music. Het gaat dan om zowel opgeslagen muziek als afspeellijsten. Ook in de instellingen van Apple Music op Android was de functie voor hem zichtbaar. Het was alleen nog niet functioneel.

Apple Music overstapservice via SongShift op Android

Aan de link te zien, blijkt het te gaan om een samenwerking tussen Apple en Songshift. Songshift is een van de diensten waarmee je muziek kan overzetten. Zodra de functie in de betaversie van Apple Music op Android geopend wordt, verschijnt er een scherm met de link apple.songshift.com. Deze link is momenteel nog niet actief, maar het suggereert wel dat het gaat om een integratie met de muziekdienst.

Het is nog afwachten of en wanneer de functie daadwerkelijk beschikbaar komt en wanneer het dan ook op de iPhone werkt. Tot die tijd kun je gebruikmaken van andere tools om over te stappen van of naar Apple Music, waaronder met Songshift zelf.

Bekijk ook

Zo kun je overstappen van Spotify naar Apple Music (of andersom)

Wil je van Spotify naar Apple Music overstappen of andersom? Het kan een flinke klus zijn om alles met de hand over te zetten, zeker als je muziekbibliotheek groot is. Gelukkig zijn er meerdere diensten beschikbaar die je helpen om over te stappen tussen muziekdiensten, zoals van Spotify naar Apple Music of andersom.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.