macOS Big Sur 11.4 is uit: verbeteringen in muziek en podcasts

Apple heeft macOS Big Sur 11.4 uitgebracht, de volgende versie van macOS Big Sur. Er zit een aantal nieuwe functies in deze versie, voor voor liefhebbers van audio.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple introduceert dit voorjaar twee nieuwe functies op het gebied van audio: betaalde podcasts in de Podcasts-app en Apple Music in hogere geluidskwaliteit. In macOS Big Sur 11.4 is voor beide nieuwe functies ondersteuning toegevoegd. Maar de update bevat ook nog wat kleine verbeteringen, fixes en meer.

macOS Big Sur 11.4 beschikbaar

Apple Music speelt vanaf juni nummers af in een hogere kwaliteit dankzij ondersteuning voor Dolby Atmos en lossless audio. Ook op de Mac werkt dit, al heb je wel de nodige hardware en software nodig. Wat dat laatste betreft zit je met macOS Big Sur 11.4 nu goed. De update bereidt de Muziek-app alvast voor op de komst van de hogere audiokwaliteit van Apple Music in juni. Lees ook onze FAQ over lossless audio in Apple Music.

Bekijk ook

FAQ Apple Music met Lossless Audio en Dolby Atmos: 13 vragen en antwoorden

In deze FAQ over Apple Music Lossless Audio en Dolby Atmos lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Wat heb je nodig, welke apparaten zijn geschikt en wat zijn de specs? Geniet van lossless audio en ruimtelijke audio in Apple Music, zonder dat het je een cent extra kost.

De betaalde podcasts zijn onderdeel van de Podcasts-app. Makers kunnen er zelf voor kiezen om luisteraars extra content of afleveringen zonder reclame aan te bieden, tegen betaling van een vast bedrag per maand. Het is daarmee vergelijkbaar met de in-app abonnementen, want je moet dit per show afsluiten. Lees ook onze uitleg over Apple Podcasts om meer te lezen over wat er nieuw is en wat de app zoal kan.

Bekijk ook

Apple Podcasts: dit is Apple's eigen dienst voor podcasts

Apple Podcasts is een dienst waar je allerlei audio- en praatshows kunt vinden. Je kunt luisteren via de Apple Podcasts-app op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. Dit moet je weten over de podcastdienst van Apple!

Verder is er in macOS Big Sur 11.4 support voor AMD ‘Big Navi’ 6800, 6800XT en 6900XT. Apple heeft daarnaast ook nog wat bugs opgelost, waaronder een aantal specifieke problemen.

Releasenotes macOS Big Sur 11.4

In de exacte releasenotes van macOS Big Sur lees je wat Apple zoal verbeterd heeft. Hou er rekening mee dat de releasenotes niet alle verbeteringen bespreken. Zo heeft Apple ook nog een malwarebug opgelost in macOS Big Sur 11.4. In Apple’s pagina met beveiligingsverbeteringen lees je daar meer over.

Bekijk ook

macOS Big Sur 11.4 stopt malware van maken ongemerkte screenshots

Apple heeft in macOS Big Sur 11.4 een lek gedicht waarbij malware stiekem screenshots kon maken. De malware gebruikte daarvoor populaire apps als WhatsApp, Zoom en Slack.
macOS Big Sur 11.4 releasenotes bekijken

macOS Big Sur 11.4 voegt Apple Podcasts-abonnementen en -kanalen toe en bevat belangrijke probleemoplossingen.

Podcasts

  • Apple Podcasts-abonnementen kunnen worden gekocht via maandelijkse en jaarlijkse abonnementen
  • In kanalen worden verzamelingen podcastprogramma’s van podcastmakers gegroepeerd

Deze versie verhelpt ook de volgende problemen:

  • Bladwijzers in Safari werden mogelijk opnieuw geordend of verplaatst naar een verborgen map
  • Bepaalde websites werden mogelijk niet juist weergegeven nadat de Mac uit de sluimerstand werd gehaald
  • Trefwoorden ontbraken mogelijk bij het exporteren van een foto vanuit de app Foto’s
  • Voorvertoning reageerde mogelijk niet meer bij het zoeken in pdf-documenten
  • De 16-inch MacBook Pro reageerde mogelijk niet meer bij het spelen van Civilization VI

Meer informatie over deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT211896
Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Big Sur 11.4 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.4 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.