HomePod mini en gewone HomePod speakers.

HomePod en HomePod mini ondersteunen geen lossless Apple Music

Als je dacht dat je via de HomePod of HomePod mini de nieuwe lossless Apple Music kunt luisteren, moeten we je helaas teleurstellen. Apple's speakers zijn hier niet voor geschikt.

Voor het eerst sinds het bestaan van Apple Music sinds 2015 voert Apple aankomende juni een grote update door wat betreft de geluidskwaliteit. Je kan vanaf dan namelijk Apple Music met Dolby Atmos en lossless audio luisteren. In eerste instantie was het wat onduidelijk wat je precies nodig hebt om te profiteren van de hogere geluidskwaliteit, maar nu druppelt zo langzamerhand steeds meer informatie binnen. Deze keer is er meer duidelijkheid over het luisteren naar lossless audio met de HomePod.

HomePod niet geschikt voor lossless Apple Music

In Apple’s oorspronkelijke persbericht werd de HomePod niet genoemd in het rijtje van geschikte apparaten voor lossless audio en dat blijkt niet zonder reden. Apple heeft tegenover onder andere The Verge bevestigd dat de HomePod en HomePod mini niet geschikt zijn voor het afspelen van het lossless audioformaat. De exacte reden hiervoor is niet bekendgemaakt, maar mogelijk heeft dat iets te maken met het feit dat de muziek draadloos naar HomePods gestreamd wordt. Voor de hogere lossless audiokwaliteit heb je vermoedelijk een bedrade verbinding nodig.

HomePod mini en gewone HomePod speakers.

Overigens kunnen de HomePods een lossless-versie van een nummer wel afspelen, maar niet met de audiokwaliteit die hoort bij dit lossless audioformaat. De HomePod en de HomePod mini ondersteunen wél Dolby Atmos en Spatial Audio, waardoor je via de speakers alsnog profiteert van een betere geluidskwaliteit dan voorheen. Muziek zal vooral veel ruimtelijker klinken.

Het lijkt dus niet voor niets te zijn dat Apple in het persbericht vooral de focus legde op ondersteuning voor Dolby Atmos en Spatial Audio. Ook de AirPods en zelfs de AirPods Max werken niet met lossless audio. Hierdoor is het aantal mogelijkheden om er wel naar te luisteren flink beperkt. Vermoedelijk kun je daarom alleen via lossless audio luisteren als je een bedrade hoofdtelefoon met je iPhone verbindt, eventueel via een speciale adapter. De AirPods Max kun je bijvoorbeeld ook niet bedraad via een Lightning-kabel gebruiken voor lossless audio.

Heb je nog meer vragen over lossless audio bij Apple Music? Lees dan onze uitgebreide lossless audio FAQ over Apple Music.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2021, 9:17
Bron Bron The Verge
Categorie iDevices
Onderwerpen apple music, homepod, HomePod mini
Devices HomePod, HomePod mini
18 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.