Apple Music met Mijn chill mix op de iPhone.

Radiostations luisteren met Apple Music: zo doe je dat

Of maak je eigen radiostation!

Met Apple Music kun je gemakkelijk radiostations maken op basis van jouw muziek. Je kunt er ook voor kiezen om verrast te worden door een genre te kiezen, waarna Apple Music een passend radiostation maakt. In deze tip leggen we uit wat de opties zijn voor Apple Music radio luisteren.

Apple Music radiostations

Naast het streamen van muziek, kan je met Apple Music ook naar de radio luisteren. Door je eigen radiostation in Apple Music te maken krijg je precies de muziek te horen die jij leuk vindt. Het kan ook handig zijn als je het lastig vindt om te kiezen waar je naar wil luisteren.

Zelf een radiostation maken in Apple Music

Heb je een nummer in je bibliotheek dat je écht heel goed vindt en wil je graag naar soortgelijke muziek luisteren? Dan kun je je eigen radiostation aanmaken, op basis van een enkel nummer. Je krijgt dan willekeurige nummers te horen krijgen die volgens Apple Music lijken op je gekozen nummer. Uit eigen ervaringen blijkt dat dit bijvoorbeeld bij 80’s en 90’s disco- en rockmuziek goed werkt. Als je een nummer toch niet leuk vindt kun je hem overslaan, dus lineaire radio is het niet. Vind je een leuk nummer wel leuk? Dan voeg je hem met één druk op de knop toe aan je collectie. Voorwaarde is wel dat je abonnee moet zijn van Apple Music.

Zo kun je zelf een radiostation maken:

 1. Start een muzieknummer waarvan je een radiostation wil maken.
 2. Tik op de drie puntjes rechtsonder op je scherm.
 3. Kies in het menu Maak station aan.
 4. Tik eventueel op het plusteken linksonder als je een leuk nummer voorbij hoort komen.

Je kunt naar beneden scrollen om een paar volgende nummers te zien, maar je krijgt geen volledige lijst met alle nummers die komen gaan.

Apple Music radiostation aanmaken

Ook in CarPlay kun je je eigen radiostation maken. Tik daarvoor ook op de drie puntjes. In CarPlay vind je ze midden onderin het scherm.

Bestaande radiostation van Apple Music afspelen

Heb je geen idee op welk nummer je jouw station wil baseren? Dan kun je ook een bestaand radiostation van Apple Music starten. Deze zijn gebaseerd op genres of op populariteit.

Zo luister je naar een bestaand radiostation in Apple Music:

 1. Open het Radio-menu in Apple Music. Je krijgt nu uitgelichte stations te zien;
 2. Scroll naar beneden om alle genres te vinden;
 3. Kies een genre om subgenres te ontdekken (bijv. Jazz > Smooth jazz);
 4. Tik eventueel op het plusteken linksonder als je een leuk nummer voorbij hoort komen.

Je kunt nummers een hartje geven of juist markeren als niet leuk. Tik op de drie puntjes rechtsonder in het scherm om je keuze aan te geven. Apple Music zal proberen te achterhalen wat je wel en niet leuk vindt, om je zo betere muziek voor te schotelen. In theorie werkt het zo: hoe vaker je aangeeft of je iets wel of niet leuk vindt, hoe beter de muziek zal worden.

Luisteren naar Beats 1

Wil je naar een echt radiostation op Apple Music luisteren met dj’s en uitzendingen op een vast tijdstip, dan is Beats 1 misschien iets voor jou. Verschillende dj’s draaien hier 24 uur per dag muziek, voornamelijk gericht op de Amerikaanse hitlijsten. Ondanks het gevarieerd aanbod ligt de focus wel vaak op hip-hop.

Zo luister je naar Beats 1:

 1. Open het Radio-menu in Apple Music;
 2. Tik op de kopfoto. Beats 1 zal starten;
 3. Je ziet nu een overzicht van interviews en speciale uitzendingen.

Je kunt tijdens het luisteren niet een nummer overslaan, maar je kunt wel aangeven of je het een leuk nummer vindt of niet. Meer over Beats 1 luisteren lees je in onze aparte uitleg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Muziek
Onderwerpen apple music, radio