Apple Music Replay 2022 hoogtepunten

Apple Music Replay: zo check je jouw Apple Music top 100 van het jaar

Met Apple Music Replay vind je jouw 100 beluisterde nummers van het jaar. In deze tip leggen we uit hoe je je Apple Music jaaroverzicht bekijkt.

Gebruikers van Spotify kunnen met Spotify Wrapped aan het eind van het jaar zien naar welke muziek ze het afgelopen jaar hebben geluisterd. Dat kan ook bij Apple Music. Met Apple Music Replay bekijk je gedurende het hele jaar jouw persoonlijke jaaroverzicht, maar het leukst is om jouw overzicht aan het eind van het jaar te checken. Bovendien zijn er allerlei leuke statistieken te raadplegen.

Wat is Apple Music Replay?

Met deze extra dienst van Apple kun je gratis een afspeellijst opvragen met 100 nummers die jij het meest beluisterd hebt in het jaar. Naast deze afspeellijst zie je ook welke artiesten en albums bij jou hoog in het vaandel staan en check je wat andere statistieken.

Hoewel deze functie in 2019 is geïntroduceerd kun je met terugwerkende kracht de afspeellijsten van voorgaande jaren opvragen. Dit gaat terug tot 2015, omdat Apple Music toen werd geïntroduceerd. Je kunt dus geen statistieken van je gekochte muziek opvragen.

Een verschil met de soortgelijke dienst Spotify Wrapped is hoe lang je ervan kunt genieten. Replay-afspeellijsten zullen het hele jaar door te beluisteren zijn. Al in februari maakt Apple Music jouw Replay-afspeellijst voor dat jaar, die gedurende het jaar steeds bijgewerkt wordt. Spotify Wrapped daarentegen kan slechts tijdelijk bekeken worden. Zodra het nieuwe jaar begint zul je al een nieuwe Replay-afspeellijst kunnen toevoegen. Deze is op 1 januari nog leeg, maar wordt langzamerhand gevuld en gesorteerd naarmate je meer muziek luistert.

Apple Music Replay 2022

Apple Music jaaroverzicht in Muziek-app

In de Muziek-app op de iPhone en iPad bekijk je het jaaroverzicht in de vorm van een Apple Music Replay afspeellijst. Je vindt deze als volgt:

  1. Open de Muziek-app.
  2. Ga naar Luister nu. In iOS 13 en ouder ga je naar Voor jou.
  3. Scroll naar onderen. Helemaal onderaan vind je het Replay-overzicht.
  4. Tik op de nieuwste afspeellijst.

In de afspeellijst vind je jouw populairste nummers van het jaar. Deze lijst wordt elke week bijgewerkt. Onderaan zie je hoeveel nummers erin staan, hoe lang de afspeellijst duurt en welke artiesten er allemaal in staan.

Apple Music Replay-afspeellijst en statistieken opvragen

Je kunt de Replay-afspeellijst ook opvragen via je webbrowser. Zo vraag je de afspeellijst op:

  1. Ga naar replay.music.apple.com op een willekeurig apparaat.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Log in met je Apple ID.
  4. Bekijk je hoogtepunten of scroll naar beneden om de statistieken stuk voor stuk te bekijken. Onderaan vind je je Replay-afspeellijst

Apple Music Replay 2022 hoogtepunten in stories

Je kunt de afspeellijst bekijken en afspelen op deze webpagina, maar na het toevoegen kan dit ook in de Muziek-app. In de Muziek-app vind je hem terug tussen je andere afspeellijsten.

Wil je je Replay-afspeellijst delen? Check dan onze tip over het delen van afspeellijsten. We hebben nog meer Apple Music-tips voor je in petto. Wist je dat je nummers kunt zoeken met de songtekst?

Bekijk ook

Zo kun je zoeken naar nummers in Apple Music op basis van songteksten

Je kan in Apple Music nummers zoeken met songteksten. Dat komt goed van pas als je wel een deel van een nummer uit je hoofd kent, maar de titel of de artiest niet weet.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music