Apple Music

Zo vind je je luistergeschiedenis van Apple Music terug op iPhone, iPad en desktop

Op de iPhone, iPad en op de desktop kun je je luistergeschiedenis van Apple Music en alle andere muziek bekijken. In deze tip lees je waar je dit kan vinden.

Met Apple Music kun je onbeperkt muziek afspelen waarbij je de keuze hebt tussen miljoenen nummers. Als je veel naar verschillende muziek luistert, is het een lastige klus om bij te houden waar je allemaal naar geluisterd hebt. Er zijn meerdere manieren om te kijken waar je allemaal naar geluisterd hebt. Wij laten zien hoe je je Apple Music luistergeschiedenis bekijkt.

Luistergeschiedenis Apple Music op iPhone en iPad

Apple biedt in de Muziek-app standaard lijst waarbij je complete luistergeschiedenis te zien is. Het is helaas niet helemaal duidelijk hoe ver je terug kan kijken, maar met deze stappen bekijk je in ieder geval je recent beluisterde muziek op Apple Music:

 1. Open de Muziek-app.
 2. Tik onderaan op het huidige nummer. Je ziet nu de muziekspeler in beeld.
 3. Tik rechtsonder op de knop met de drie streepjes en puntjes. Je komt dan automatisch bij de wachtrij, met de nummers die hierna afgespeeld worden.
 4. Veeg met je vinger over deze lijst naar beneden. Bovenaan verschijnt het kopje Geschiedenis met alle nummers die je onlangs afgespeeld hebt.

Apple Music luistergeschiedenis bekijken.

Met de knop Wis achter het kopje Geschiedenis kun je je Apple Music luistergeschiedenis wissen.

Een andere manier om te zien waar je naar geluisterd hebt, vind je zo:

 1. Open de Muziek-app en ga naar het onderdeel Luister nu.
 2. Onder de bovenste suggesties vind je de optie Onlangs afgespeeld. Hier worden nummers, albums en afspeellijsten getoond die je recent beluisterd hebt. Tik op Bekijk alles om de volledige lijst te zien.

Onthoud dat hier alleen nummers en afspeellijsten staan die je in zijn geheel beluisterd hebt. Als je alleen een kort fragment van een bepaald liedje beluisterd hebt, wordt deze hierin niet meegenomen.

Luistergeschiedenis Apple Music

Een andere manier om te zien naar welke muziek je geluisterd hebt, vind je in je eigen profiel:

 1. Open de Muziek-app en ga naar het onderdeel Luister nu.
 2. Tik rechtsboven op je profielfoto en kies voor Bekijk profiel.
 3. Onder het kopje Luistert naar vind je enkele nummers waar je naar geluisterd hebt. Hou er rekening mee dat eigen afspeellijsten die je niet gedeeld hebt met anderen, hier niet weergegeven worden.
 4. Zie je het kopje niet? Dan moet je de optie Luistert naar eerst nog inschakelen. Ga naar Luister nu > je profielfoto > Bekijk profiel > Wijzig en scroll naar onderen.

Heb je nog geen profiel in Apple Music, dan lees je hieronder hoe je deze aan kunt maken. Je kunt dan ook vrienden volgen, zodat je kunt zien waar zij naar luisteren.

Bekijk ook

Muziek delen met vrienden in Apple Music: zo werkt het via je profiel

In Apple Music kun je een eigen profiel aanmaken, afspeellijsten delen en vrienden maken. Zo zie je naar welke muziek je vrienden luisteren en deel je je eigen muziek. Wij laten zien hoe dit werkt.

Luistergeschiedenis Apple Music in Muziek-app op de Mac

Je luistergeschiedenis vind je ook op de Mac. Dit wordt echter niet gesynchroniseerd, dus de geschiedenis geldt alleen voor de muziek die je geluisterd hebt via de Muziek-app op je Mac. Je vindt de geschiedenis als volgt:

 1. Open Muziek.
 2. Klik rechtsboven op het icoontje met de drie streepjes.
 3. Vervolgens klik je op de knop met Geschiedenis. Zie je het niet staan? Speel dan eerst een willekeurig nummer af.

Luistergeschiedenis Muziek Mac

Je ziet nu direct een hele lijst met alle nummers die je afgespeeld hebt. Je kunt de lijst hier ook leegmaken door op Wis te klikken. Door individuele nummers te selecteren kun je met de backspace-toets deze nummers uit de lijst halen.

Wist je dat Apple Music een leuke functie heeft om jouw favoriete muziek van het afgelopen jaar te luisteren? Dit heet Apple Music Replay. Het is een afspeellijst die bijwerkt met jouw meest gedraaide muziek. Hoe je de lijst toevoegt lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Apple Music Replay: zo check je jouw Apple Music top 100 van het jaar (tot nu toe)

Met Apple Music Replay vind je jouw 100 beluisterde nummers van het jaar. In deze tip leggen we uit hoe je je Apple Music jaaroverzicht bekijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes