Meisje met iPhone en koptelefoon en Apple Music.

Zo vind je je luistergeschiedenis van Apple Music terug op iPhone, iPad en desktop

Op de iPhone, iPad en in iTunes op de desktop kun je je luistergeschiedenis van Apple Music en alle andere muziek bekijken. In deze tip lees je waar je dit kan vinden.

Meisje met iPhone en koptelefoon en Apple Music.
Dankzij Apple Music kun je onbeperkt muziek afspelen waarbij je de keuze hebt tussen ruim veertig miljoen nummers. Als je veel naar verschillende muziek luistert, is het een lastige klus om bij te houden waar je allemaal naar geluisterd hebt. Er zijn meerdere manieren om te kijken waar je allemaal naar geluisterd hebt. Wij laten zien hoe je dat doet.

Luistergeschiedenis Apple Music op iPhone en iPad

Apple biedt in de Muziek-app geen standaard lijst waarbij je complete luistergeschiedenis te zien is. Er is echter wel een manier om te zien waar je allemaal naar geluisterd hebt.

De eenvoudigste manier om te zien waar je naar geluisterd hebt, vind je zo:

  1. Open de Muziek-app en ga naar het onderdeel Voor jou.
  2. Onder je speciale afspeellijsten vind je de optie Onlangs afgespeeld. Hier worden nummers, albums en afspeellijsten getoond die je recent beluisterd hebt. Tik op Bekijk alles om de volledige lijst te zien.

Onthou dat hier alleen nummers en afspeellijsten staan die je in zijn geheel beluisterd hebt. Als je alleen een kort fragment van een bepaald liedje beluisterd hebt, wordt deze hierin niet meegenomen.

Luistergeschiedenis Apple Music op de iPhone.

Een andere manier om te zien naar welke muziek je geluisterd hebt, vind je in je eigen profiel:

  1. Open de Muziek-app en ga naar het onderdeel Voor jou.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Onder het kopje Luistert naar vind je enkele nummers waar je naar geluisterd hebt. Hou er rekening mee dat eigen afspeellijsten die je niet gedeeld hebt met anderen, hier niet weergegeven worden.

Heb je nog geen profiel in Apple Music, dan lees je hieronder hoe je deze aan kunt maken. Je kunt dan ook vrienden volgen, zodat je kunt zien waar zij naar luisteren.

Luistergeschiedenis Apple Music in iTunes op de desktop

Een completer overzicht van je luistergeschiedenis vind je op de desktop. Je luistergeschiedenis wordt echter niet gesynchroniseerd, dus de geschiedenis geldt alleen voor de muziek die je geluisterd hebt via iTunes. Je vindt de geschiedenis als volgt:

  1. Open iTunes en speel een willekeurig nummer af.
  2. Klik in de speler bovenaan op het icoontje met de drie streepjes.
  3. Vervolgens klik je op de middelste knop met Geschiedenis.

Luistergeschiedenis Apple Music in iTunes op de Mac.

Je ziet nu direct een hele lijst met alle nummers die je afgespeeld hebt. Je kunt de lijst hier ook leegmaken door op Wis te klikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen apple music, itunes
Software iOS, macOS

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes