tvOS 14.6 Final.

Apple brengt tvOS 14.6 uit voor de Apple TV

Ook update 14.6 voor HomePod
Iedereen met een geschikte Apple TV kan nu updaten naar tvOS 14.6. Apple heeft de update uitgebracht voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. Er is ondersteuning voor twee nieuwe functies.

Al een maand na tvOS 14.5 is Apple nu alweer toe aan de opvolger met versienummer tvOS 14.6. Deze keer zit er ook weer wat nieuws in. Ook bevat de update verbeteringen achter de schermen.

tvOS 14.6 beschikbaar

In de vorige versie voegde Apple onder andere de Kleurbalans-functie toe aan de Apple TV en in tvOS 14.6 vinden we ook twee nieuwe functies. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD, Apple TV 4K 2017 en Apple TV 4K 2021. Mogelijk verbetert Apple voor dat laatste model nog enkele functies, maar bewijs is daar niet voor gevonden.

Vanaf tvOS 14.6 kun je Apple Music op de Apple TV met lossless audio en Dolby Atmos en Spatial Audio afspelen. Deze functie komt vanaf juni beschikbaar voor alle Apple Music-gebruikers, maar dankzij deze update is de Apple TV er alvast klaar voor. Lees ook onze FAQ over lossless audio bij Apple Music voor meer info.

Bekijk ook

FAQ Apple Music Lossless audio: 13 antwoorden op vragen over Dolby Atmos en meer

In deze FAQ over Apple Music Lossless Audio en Dolby Atmos lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Wat heb je nodig, welke apparaten zijn geschikt en wat zijn de specificaties.

In tvOS 14.6 is in ieder geval wel ondersteuning toegevoegd voor de betaalde podcasts in de Podcasts-app. Podcastmakers kunnen nu extra content of afleveringen zonder reclame aanbieden voor individuele abonnees, voor een vast bedrag per maand. Het gaat dus niet om een alles-in-een bundel.

tvOS 14.6 draait verder vooral om bugfixes en verbeterde beveiliging. Welke bugfixes het precies zijn, weten we helaas niet. Apple geeft voor tvOS-updates nooit releasenotes vrij, waardoor we zelf moeten achterhalen wat er zoal verbeterd is.

tvOS 14.6 Final.

tvOS 14.6 downloaden
tvOS 14.6 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 14.6 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.