Tim Cook in Apple Park-kantine

‘Apple plant meerdere events in het najaar: tweede event over Mac en iPad’

Apple gaat alle nieuwe producten voor dit najaar vermoedelijk over meerdere events verspreiden. Het tweede event zou vooral draaien om de Mac en iPad.

Update 13 september 2021: Er zijn opnieuw aanwijzingen dat Apple in ieder geval een tweede event gepland heeft. Naast het iPhone 13-event van 14 september gaat Apple verderop dit najaar nog een event organiseren. Waar het eerste event van 14 september vooral draait om de iPhone 13 en Apple Watch Series7, bespreekt Apple tijdens het tweede event volgens Mark Gurman van Bloomberg de nieuwe Macs en iPads.

Het klinkt logisch om de iPad en Mac te combineren in één event, zoals Apple de afgelopen jaren vaker gedaan heeft. Bovendien is een apart event over alleen de iPad wat te beperkt. Apple zou de iPad 2021 en de iPad mini 2021 op de planning hebben. Vooral laatstgenoemde is interessant, omdat er een nieuw design en betere specs komt. De nieuwe instap-iPad krijgt vermoedelijk slechts een betere chip en een iets beter scherm.

De release van de nieuwe MacBook Pro’s van 2021 staat volgens dezelfde bron gepland voor ergens de komende weken. Het lijkt erop dat een event in oktober over de MacBooks (en eventueel een nieuwe Mac mini) en de iPad en iPad mini een logische planning is. Een eerdere bron voorspelde twee events in september. Hoewel dat ook nog mogelijk is, achten wij die kans niet zo groot.

Bekijk ook

'Vernieuwde 14-inch en 16-inch MacBook Pro verschijnen in komende weken'

Apple gaat de nieuwe high-end modellen van de MacBook Pro met Apple Silicon-chip binnenkort uitbrengen. Het gaat om twee varianten, in 14- en 16-inch. Meerdere geruchten voorspellen een release tussen september en november.

Update 16 augustus 2021: Dat er meerdere events gepland staan, lijkt inmiddels zo goed als zeker. Maar Digitimes zegt (via MacRumors) nu dat Apple meerdere events in september gaat houden. Apple heeft in het verleden nog nooit twee events in dezelfde maand gehouden. Vorig jaar werden de drie events verspreid over september, oktober en november. Dat lijkt gezien de aandacht die de producten dan krijgen ook logischer. Met twee events binnen dezelfde maand zo kort achter elkaar, heeft Apple nauwelijks de tijd om de nieuwe aangekondigde toestellen uit te brengen voordat het volgende event al in de startblokken staat.

Digitimes zegt ook nog dat één van de hoogtepunten van de events de iPad 2021 is. Dat is redelijk opmerkelijk, aangezien Apple de instap-iPad ieder jaar maar slechts op een paar kleine punten verbeterd. De tijd die Apple aan de aankondiging van de instap-iPad besteedt, is dan ook een stuk korter dan bij andere producten.

Bekijk ook

Waarom de iPad 2021 nog steeds een goed idee is

De iPad 2021 is de negende generatie iPad en brengt een aantal verbeteringen aan de camera en de chip. Ook nu is de iPad 2021 nog een prima keuze, aangezien dit instapmodel een stuk goedkoper is dan de iPad 2022. Alles wat je moet weten over dit model lees je hier.

Oorspronkelijk artikel 16 augustus 2021
Zoals ieder jaar houdt Apple naar verwachting ook dit jaar weer een event in september, met daar als belangrijkste aankondiging de iPhone 13-serie. In de nieuwste editie van zijn Power On-nieuwsbrief vat Mark Gurman van Bloomberg het aantal nieuwe producten van Apple samen. Veel nieuwe details weet hij daarin niet te geven, waardoor het meer een samenvatting is van wat er allemaal op komst is.

‘September event met iPhone 13 en Apple Watch’

Het september-event staat zoals ieder jaar in het teken van de iPhone en de Apple Watch. De iPhone 13-lijn bestaat uit vier modellen in dezelfde formaten als de iPhone 12. De belangrijkste verbeteringen vinden we in het scherm en de camera, aldus Gurman. Hij herhaalt daarbij de portretvideo’s in de iPhone 13 Pro en twee andere vernieuwingen, die vorige week al bekendgemaakt werden.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 13 Pro krijgt portretvideo's en nog twee andere camerafuncties'

Er is nieuwe informatie gelekt over de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Volgens een betrouwbare bron krijgt de iPhone 13 Pro ondersteuning voor portretvideo's.

Het scherm krijgt een update met een kleinere notch en ondersteuning voor ProMotion, waardoor de verversingsgraad hoger ligt en scrollen en animaties soepeler zijn. Ondanks dat de iPhone geen enorme upgrade krijgt, kiest Apple wel voor de naam iPhone 13, aldus Gurman. De kleinere notch en het tweede jaar voor 5G zouden voor Apple reden genoeg zijn om voor iPhone 13 te kiezen.

‘Time to Run met Apple Watch Series 7’
Ook qua wearables heeft Apple meerdere producten op de planning. De Apple Watch Series 7 krijgt een klein redesign, waarbij het scherm platter is en nieuwe technologie krijgt. Ook krijgt Fitness+ een paar nieuwe functies, namelijk Time to Run en Audio Meditations. Je kan dan hardlopen en mediteren onder begeleiding van bekende mensen, net als in de huidige Time to Walk-functie.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm en snellere processor'

De Apple Watch Series 7 krijgt een nieuw display, met onder andere dunnere schermranden. Ook wordt de chip een stukje sneller en krijgt hij verbeterde draadloze verbindingen.

De AirPods krijgen het grootste nieuwe ontwerp sinds jaren. Het standaardmodel lijkt meer op de AirPods Pro, met een meer in-ear achtig ontwerp en kortere stokjes. Het is echter nog altijd onduidelijk of de rubberen oordopjes nodig zijn en of het echt om in-ear AirPods gaat. Lees ook ons eerdere overzicht van AirPods 3-geruchten.

Bekijk ook

AirPods 3 geruchten: de 8 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe AirPods

In dit artikel zetten we de recente AirPods 3 geruchten op een rij. Wat kun je verwachten op het gebied van design, functies en release? Dit zijn onze acht verwachtingen van de AirPods 3.

De nieuwe iPad mini 6 is een compleet nieuw model met een nieuw ontwerp en betere specs. Het is de grootste update voor de iPad mini ooit, zo zegt Gurman. Waarschijnlijk gaat de nieuwe iPad mini erg lijken op de iPad Air 2020, dus zonder thuisknop en met strakke randen en een Touch ID-sensor in de powerknop. Ook komt er nog een nieuwere iPad 2021, met betere chip. Het is echter onduidelijk wanneer Apple deze iPads gaat aankondigen.

Bekijk ook

Terugkijken: dit waren de Apple-events van 2021 [poll]

Welke events heeft Apple in 2021 gehouden? Komen er nog meer aankondigingen aan? In dit artikel vind je een overzicht van alle Apple-events van 2021 en kun je laten weten welke jouw favoriet was.

‘Najaar eindigt met nieuwe MacBooks met M1X’

Het najaar eindigt voor Apple met de nieuwe MacBook Pro-modellen met M1X-chip. De nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro met Apple Silicon moeten volgens Gurman in de verkoop gaan zodra de huidige 16-inch MacBook Pro zijn tweede verjaardag viert. Dat model verscheen halverwege november 2019. Vermoedelijk gaat Apple hier dus een apart event voor houden, net als een jaar geleden voor het Apple Silicon-event in november.

Het is uit het verhaal van Mark Gurman niet helemaal duidelijk hoeveel events er daadwerkelijk gaan komen. Apple zou de aankondigingen kunnen opsplitsen in twee events: september met iPhone, Apple Watch, AirPods en iPads en november met nieuwe MacBooks. Een andere optie is dat Apple de iPads een apart event in oktober geeft, zoals in het verleden wel eens gedaan is. Lees ook onze round-up van Apple-producten voor 2021 voor een groter overzicht met wat er nog komen gaat.

Bekijk ook

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2021 uitgebracht

Na vier events met diverse aankondigingen, is Apple's line-up van 2021 al helemaal compleet. In dit overzicht zetten we op een rij wat Apple allemaal in 2021 uitgebracht heeft.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 20 augustus: Artikel bijgewerkt na nieuwe info over mogelijke september events.

Actuele iPhone 13 mini deals

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.