Tim Cook tijdens september-event 2021

Hoeveel Apple-events komen er dit jaar nog? Dit kun je verwachten

Plus een overzicht van eerdere 2021-events

Welke events heeft Apple in 2021 nog meer gepland? Komen er nog meer keynotes aan? In dit artikel vind je een overzicht van alle Apple-events van 2021, zowel de reeds gehouden presentaties als de events die we nog kunnen verwachten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een Apple-event is altijd iets om naar uit te kijken, omdat het gegarandeerd nieuwe producten of software oplevert. Tijdens zo’n Apple-event onthult Apple de plannen voor de komende maanden, met bijvoorbeeld de nieuwste iPhone of Mac. Productaankondigingen, onthullingen van nieuwe functies en meer: ze komen allemaal voorbij. In 2021 hebben we al drie Apple-events gehad, maar hoeveel gaan er nog komen?

Aankomende Apple-events in 2021

Momenteel lijkt het erop dat we dit jaar nog één event kunnen verwachten, namelijk in oktober (of november):

En de AirPods 3 dan?
Er waren geruchten dat Apple de AirPods 3 tijdens het september-event zou aankondigen. Dat gebeurde niet. We denken nu dat de AirPods 3 gewoon via een persbericht geïntroduceerd worden, zonder dat er een event aan te pas komt. Dat zou in de loop van oktober of november kunnen gebeuren.

Oktober of november: nieuwe Macs

Verwachting: Compleet nieuwe MacBook Pro-modellen
Het tweede najaarsevent dat voor dit jaar gepland staat, draait om nieuwe Macs. Als alles meezit zouden we maar liefst drie nieuwe modellen gepresenteerd kunnen krijgen.

Uiteraard zijn ze allemaal voorzien van de Apple M-serie processor. De kans is groot dat Apple dit najaar de krachtiger modellen aankondigt, voorzien van Apple M1X-processor. Deze 10-core processor heeft naar verwachting 8 kernen voor taken die hoge performance vereisen en 2 kernen voor energiezuinige taken. De M1 had 4 high-performance cores en 4 energiezuinige cores. Grafisch gezien zal de M1X waarschijnlijk ook indruk maken met 16- of 32-core GPU’s (voorheen 8).

Op zich waren de M1 Macs al verrassend krachtig, maar met de aanstaande M1X-modellen lijkt het erop dat we nog meer versteld zullen staan. Dit zijn de producten die we verwachten:

Vernieuwde 14- en 16-inch MacBook Pro M1X
Apple heeft al wel een 13-inch instapmodel van de MacBook Pro M1 uitgebracht, maar nog geen model dat de veeleisende gebruiker aanspreekt. Het lijkt erop dat dit de 14-inch MacBook Pro M1X gaat worden. Ook de 16-inch MacBook Pro is dringend aan een update toe en krijgt dat met de M1X. We zijn benieuwd wat er verder nog verandert, zoals de terugkeer van meerdere poorten, de MagSafe-lader en het verdwijnen van de Touch Bar. En zijn dit de eerste MacBooks met een mini-LED scherm? We gaan het zien.

30-inch iMac M1X
De 21-inch iMac is al vervangen door een 24-inch exemplaar met een nieuw design, maar de grotere iMac heeft nog steeds het oude uiterlijk en een Intel-chip aan boord. Het is hoog tijd dat Apple dit gaat vervangen door een M1X en een nieuw design met een groter scherm. Er wordt gesproken over 30-inch. Of het ook zo kleurrijk wordt is erg de vraag. Waarschijnlijk kiest Apple voor wat rustiger kleuren, zoals het nieuwe Sterrenlicht (wit) en Middernacht (zwart). Ook hierbij zijn we benieuwd over allerlei zaken, bijvoorbeeld of Apple afscheid neemt van de vaste kleur zilver.

Mac mini M1X
Ook voor de Mac mini geldt: er is wel een variant met M1-chip, maar die is bedoeld als instapmodel. De duurdere mini’s hebben nog steeds Intel inside. De Mac mini M1X is gericht op de veeleisende gebruiker, die ‘m bijvoorbeeld als mediaserver of in een datacenter wil gebruiken. Er zitten naar verwachting meer Thunderbolt-poorten op en er zou ook iets aan het design zijn gesleuteld.

Mac mini M1X renders met poorten aan achterkant.

Waarom dit jaar geen drie najaarsevents?

Zoals je je misschien kan herinneren, heeft Apple in het najaar van 2020 drie events gehouden: in september over de Apple Watch en iPad (Air), in oktober over de iPhone 12 en in november over de Macs. Dat kwam voornamelijk door problemen met de productie, als gevolg van de coronapandemie. Apple zou de aankondigingen in theorie ook dit jaar kunnen opsplitsen in drie events. Bijvoorbeeld de iPhone en Apple Watch in september, de iPads in oktober en de Macs in november. Maar we denken toch dat dat niet het geval zal zijn. De iPads zijn al in september aangekondigd en tijdens het oktober-event kan dan volledig gefocust worden op de Mac.

Reeds gehouden Apple-events in 2021

Apple heeft dit jaar al een drietal events gehouden: eentje in april, de traditionele WWDC in juni en de eveneens traditionele iPhone-aankondiging in september. Mocht je op een druilerige dag niets te doen hebben, dan is het altijd leuk om de events nog eens terug te kijken.

April-event: flinke lading aankondigingen

Datum: 20 april 2021
Het april 2021-event van Apple gaat de boeken in als een heel divers evenement. Er was eigenlijk voor ieder wel wat wils: nieuwe iPads, iMac, een nieuwe iPhone-kleur, Apple TV en zelfs een compleet nieuw accessoire. Na jarenlange geruchten werd eindelijk de AirTag aangekondigd, hoewel wij vooral aan de nieuw ontworpen iMac moeten denken. Lees onze Apple-event april 2021 samenvatting om alles op een rijtje te hebben.

Aangekondigd:

Lees ook onze complete samenvatting van Apple’s april 2021-event.

WWDC 2021: vol met nieuwe software

Datum: 7 juni 2021
Dit event staat misschien nog het meest vers in je geheugen. Tijdens de WWDC 2021 kondigde Apple alle nieuwe versies van haar besturingssystemen aan, zoals iOS 15 en macOS Monterey. De vernieuwingen zijn dit jaar wat minder groot dan voorgaande jaren, maar desalniettemin zit er weer veel leuks tussen. De afgelopen tijd hebben we al alle nieuwe functies van iOS 15 en meer besproken, maar hieronder kan je de presentatie nog eens terugkijken. Of lees WWDC 2021 samenvatting!

Aangekondigd:

September: het jaarlijkse iPhone-event

Datum: 14 september 2021

Met uitzondering met een uitstapje naar oktober in 2020 heeft Apple ieder jaar in september een iPhone-event gehouden. Dat gebeurt al sinds 2012. Dit is het event waar de meeste Apple-fans naar uitkijken, omdat de nieuwe iPhone daar gepresenteerd wordt. Ook nu was dat het geval, maar we kregen veel meer! Naast de iPhones werd ook flink wat tijd ingeruimd voor Fitness+ en de nieuwe shows op Apple TV+. Maar we keken ook uit naar de nieuwe Apple Watch Series 7 en de vernieuwde iPads. Lees onze samenvatting van het iPhone-event 2021 voor alle info.

Aangekondigd:

En daarnaast de:

Ben je benieuwd welke nieuwe Apple-producten er in 2021 nog allemaal aankomen? Daar hebben we eerder een apart uitgebreid overzicht van gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.