MacBook Pro met M1 voorkant

‘Release nieuwe high-end MacBook Pro 2021 is deze zomer’

Ook nieuwe MacBook Air onderweg

Apple gaat deze zomer nieuwe high-end modellen van de MacBook Pro met Apple Silicon-chip uitbrengen. Het gaat om twee varianten, in 14- en 16-inch. Ook komt er een nieuwe MacBook Air en een nieuwe instapversie van de 13-inch MacBook Pro.

Apple zet dit jaar vol in op de nieuwe Macs met Apple Silicon-chip. Nadat eind vorig jaar al de aftrap gegeven was met de instap-MacBook Pro, MacBook Air en Mac mini, zijn dit jaar de krachtigere versies aan de beurt. Bloomberg schrijft nu dat Apple de high-end MacBook Pro 2021 deze zomer uitbrengt.

‘High-end MacBook Pro 2021 release is deze zomer’

Het gaat om een 14-inch model (codenaam J314) en een 16-inch model (codenaam J316). Behalve het aangepaste design, krijgen deze modellen ook de magnetische MagSafe-aansluiting en meer traditionele poorten zoals HDMI en een SD-kaartslot. Qua chip zullen ze voorzien zijn van een Apple Silicon-chip, maar het is nog niet precies duidelijk om welke versie het gaat. De modellen krijgen in ieder geval een 10-core chip, met een 16- of 32- grafische core chip. Je zou kunnen kiezen tot maar liefst 64GB werkgeheugen. Dat is nu bij de M1-modellen nog maximaal 16GB.

Apple heeft volgens Bloomberg ook de Neural Engine verbeterd. Deze zorgt voor allerlei machine learning-taken, bijvoorbeeld met foto- en videobewerking. Hierdoor zijn ook meer Thunderbolt-aansluitingen mogelijk, maar het is niet duidelijk hoeveel aansluitingen erin komen.

Lees ook ons artikel met de belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe MacBook Pro 2021. Het is goed mogelijk dat Apple de modellen aankondigt tijdens de WWDC 2021.

‘Ook nieuwe MacBook Air en 13-inch MacBook Pro in aantocht

Bloomberg haalt ook de geruchten nog aan over een nieuwe versie van de MacBook Air, die gepland zou staan voor het einde van dit jaar. Dit nieuwe model zou qua chip de direct opvolger krijgen van de M1-chip. Deze chip heeft nu nog de codenaam Staten, maar wat de uiteindelijk naam wordt is niet bekend. Mogelijk gaat deze chip door het leven als de M2-chip. De nieuwe versie krijgt hetzelfde aantal cores, maar draait wel sneller. Qua grafische prestaties gaat dit model erop vooruit, want Apple zou dit verhogen naar negen of tien cores.

Eerder waren er al geruchten over de kleuren en het design van de MacBook Air 2021. Daarin zien we een aangepast ontwerp met nieuwe vrolijke kleuren zoals de iMac 2021.

Apple heeft ook nog diverse nieuwe desktop Macs in ontwikkeling, waaronder een nieuwe Mac Pro voor 2022.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2021, 15:47
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.