Apple Watch Series 7 renders in rood, groen en blauw.

Gerucht: ‘Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm en snellere processor’

De Apple Watch Series 7 krijgt een nieuw display, met onder andere dunnere schermranden. Ook wordt de chip een stukje sneller en krijgt hij verbeterde draadloze verbindingen.

Er is nog niet heel veel bekend over de Apple Watch Series 7. Een bron meldde onlangs dat de Apple Watch Series 7 een nieuw design zou krijgen, maar over nieuwe functies is nog weinig bekend. Nu schrijft Mark Gurman van Bloomberg dat de Apple Watch Series 7 een beter scherm krijgt.

‘Apple Watch Series 7 krijgt beter display’

Apple zou voor het model van dit jaar een nieuw scherm getest hebben. Het scherm in de Apple Watch Series 7 krijgt vermoedelijk smallere randen, waardoor het scherm dichter bij de behuizing van het horloge zelf komt. Of dit ook betekent dat de schermformaten anders worden, is niet bekend. Apple hanteert nu nog de 40mm- en 44mm-formaten. Daarnaast test Apple een nieuwe techniek voor schermlaminatie, waardoor het display zelf dichter op het glaspaneel zit. Of er een andere schermtechniek gebruikt gaat worden, is niet duidelijk. Apple zou op den duur een micro-LED willen gebruiken.

Daarnaast spreekt Bloomberg over een verbeterde chip met snellere prestaties. Apple voegt bijna elk jaar een nieuwe chip met snellere processor toe. Dit jaar zou het waarschijnlijk gaan om de S7-chip. Een onderdeel van de nieuwe chip is een verbeterde Ultra-Wideband-functie. De Apple Watch Series 6 heeft al een U1-chip, maar Apple zou dit de komende jaren meer in willen gaan zetten. In watchOS 8 voegt Apple onder andere Home Keys toe, waarmee je via NFC je deurslot kan openen.

Andere gezondheidsfuncties zoals een glucosemeter komt volgens de bron pas later. Apple zou ook een lichaamsthermometer in de Apple Watch willen inbouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2021, 12:59
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 7
Device Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de toekomstige versie van de Apple Watch van 2021. We verwachten daarin nagenoeg hetzelfde design, maar met nieuwe gezondheidsfuncties, een betere chip en meer. Apple zou dit jaar wel kunnen kiezen voor een micro-LED-display, al is deze techniek mogelijk nog niet in 2021 gereed. Eén van de hardnekkigste geruchten is de komst van een glucosemeter.

Apple Watch Series 7
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.