Apple Watch Series 7 renders in rood, groen en blauw.

Gerucht: ‘Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm en snellere processor’

De Apple Watch Series 7 krijgt een nieuw display, met onder andere dunnere schermranden. Ook wordt de chip een stukje sneller en krijgt hij verbeterde draadloze verbindingen.

Er is nog niet heel veel bekend over de Apple Watch Series 7. Een bron meldde onlangs dat de Apple Watch Series 7 een nieuw design zou krijgen, maar over nieuwe functies is nog weinig bekend. Nu schrijft Mark Gurman van Bloomberg dat de Apple Watch Series 7 een beter scherm krijgt.

‘Apple Watch Series 7 krijgt beter display’

Apple zou voor het model van dit jaar een nieuw scherm getest hebben. Het scherm in de Apple Watch Series 7 krijgt vermoedelijk smallere randen, waardoor het scherm dichter bij de behuizing van het horloge zelf komt. Of dit ook betekent dat de schermformaten anders worden, is niet bekend. Apple hanteert nu nog de 40mm- en 44mm-formaten. Daarnaast test Apple een nieuwe techniek voor schermlaminatie, waardoor het display zelf dichter op het glaspaneel zit. Of er een andere schermtechniek gebruikt gaat worden, is niet duidelijk. Apple zou op den duur een micro-LED willen gebruiken.

Daarnaast spreekt Bloomberg over een verbeterde chip met snellere prestaties. Apple voegt bijna elk jaar een nieuwe chip met snellere processor toe. Dit jaar zou het waarschijnlijk gaan om de S7-chip. Een onderdeel van de nieuwe chip is een verbeterde Ultra-Wideband-functie. De Apple Watch Series 6 heeft al een U1-chip, maar Apple zou dit de komende jaren meer in willen gaan zetten. In watchOS 8 voegt Apple onder andere Home Keys toe, waarmee je via NFC je deurslot kan openen.

Andere gezondheidsfuncties zoals een glucosemeter komt volgens de bron pas later. Apple zou ook een lichaamsthermometer in de Apple Watch willen inbouwen.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw plat design, komt ook in het groen'

De Apple Watch Series 7 krijgt platte zijkanten en komt in een nieuwe, groene kleur. Dat zegt geruchtenlekker Jon Prosser in een podcast.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel met een groter display. Deze Apple Watch komt in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en groen. Inmiddels is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 8, maar we vinden de Series 7 nog steeds een aanrader. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te kijken welk model bij jou past.

Apple Watch Series 7

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.